Ухвала
від 30.01.2018 по справі 757/4234/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/4234/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 січня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання слідчого слідчого відділу Печерського УП ГУ НП в м. Києві ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні №12015100000000610, -

В С Т А Н О В И В :

26.01.2018 слідчий слідчого відділу Печерського УП ГУ НП в м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором Київської місцевої прокуратури №6 м. Києва ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до оригіналів документів, які перебувають у розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: до облікової (юридичної) справи TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), (статут, протоколи зборів учасників Товариства, установчі договори, реєстраційні картки, довіреності на право проведення реєстрації Товариства, довіреності по підприємству, накази по підприємству, квитанції про оплату послуг при реєстрації, копії паспортів засновників та посадових осіб), звітних документів, інші документи які знаходяться в обліковій (юридичній) справі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »( ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), для подальшого їх використання при встановленні осіб причетних до вчиненого кримінального правопорушення та в доведеності їх вини, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12015100000000610 від 15.07.2015.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що У провадженні слідчого відділу Печерського УП ГУ НП в м. Києві знаходиться кримінальне провадження, внесене 15.07.2015, до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №12015100000000610 за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

У провадженні слідчого відділу Печерського Управління поліції ГУ Національної поліції у м. Києві знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015100000000610 від 15.07.2015, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_4 за попередньою змовою із посадовими особами ПП « ОСОБА_5 », зловживаючи своїм становищем, упродовж 2012-2014 років, з метою власного збагачення, або на користь інших фізичних або юридичний осіб, шляхом проведення необгрунтованої процедури закупівлі в одного учасника, а саме ПП « ОСОБА_6 », товарів та послуг за державні кошти (код за ДК-016-97 - 33.20.5 «Прилади для вимірювання фізичних та хімічних величин»; код за ДК- 016-97 - 33.20.8 «Вузли та приладдя до контрольно-вимірювальної апаратури», код ДК 016:2010 - 26.51.8 «Частини та приладдя до вимірювального, випробувального та навігаційного устаткування»; Код ДК 016:2010 код 33.13.1 - ремонтування та технічне обслуговування електронного й оптичного Устаткування) на загальну суму 80,1 млн. грн. Прилади та допоміжне обладнання поставлене 1111 «НВО Нікомед» з порушеннями відповідних правил митного оформлення та ввезення на територію України. Закуплені товари та послуги в 2014 році у 1111 «НВО Нікомед», були здійсненні у період часу, коли останнє підприємство знаходилось у стані припинення господарської діяльності. В подальшому 1111 « ОСОБА_6 » мало фінансово- господарські взаємовідносини з підприємствами, які мають ознаки фіктивності, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), чим спричинили державі збитків у особливо великих розмірах та спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження грошових коштів до бюджету.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення (Причетний ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_15 , уродженець м. Кремінні, Луганської області, проживаючий за адресою: АДРЕСА_2 , який працює на посаді директора ІНФОРМАЦІЯ_16 та ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_17 , уродженець м. Котовгьк, Одеської обл., проживаючий за адресою: АДРЕСА_3 , який працює на посаді заступник директора ІНФОРМАЦІЯ_16 - голова комітету з конкурсних торгів.

Причетність ОСОБА_8 та ОСОБА_10 до вчинення кримінального правопорушення підтверджується зібраними матеріалами кримінального провадження, зокрема: рапортами співробітників ІНФОРМАЦІЯ_18 , допитом оперативного співробітника ІНФОРМАЦІЯ_18 , матеріалами конкурсних торгів за участі ПП « ОСОБА_11 » та іншими матеріалами кримінального провадження.

Під час досудового розслідування виникла необхідність в отриманні оригіналів облікової (юридичної» справи TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 »( ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), (статут, протоколи зборів учасників Товариства, установчі договори, реєстраційні картки, довіреності на право проведення реєстрації Товариства, довіреності по підприємству, накази по підприємству, квитанції про оплату послуг при реєстрації, копії паспортів засновників та посадових осіб), звітних документів, інші документи які знаходяться в обліковій справі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »( ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів та вилучити їх (здійснити виїмку), з метою в подальшому проведення криміналістичних досліджень, які перебувають у володінні посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В судове засідання слідчий не з`явився. Разом з тим, 30.01.2018 через канцелярію суду надійшло клопотання від слідчого ОСОБА_3 про те, що клопотання підтримує та просить розглядати клопотання за його відсутності.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться речі та документи, з огляду на наявність достатніх підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Дослідивши надані в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню з підстав, визначених ч.6 ст.163 КПК України, оскільки наявні в матеріалах дані дають достатні підстави вважати, що вчинено кримінальне правопорушення, та документи, до яких слідчий просить тимчасовий доступ, перебувають у володінні посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , і мають суттєве значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, запитувані відомості можуть бути використані як докази обставин, які не можливо довести у інший спосіб.

Разом з тим, в задоволенні клопотання в частині надання тимчасового доступу до інших документів, які знаходяться в обліковій (юридичній) справі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »( ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), відмовити, у зв`язку з необґрунтованістю.

Таким чином, клопотання підлягає задоволенню частково.

На підставі викладеного і керуючись ст. 107, 110, 159, 163, 243, 245, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого слідчого відділу Печерського УП ГУ НП в м. Києві ОСОБА_3 погоджене з прокурором Київської місцевої прокуратури №6 м. Києва ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні №12015100000000610 задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому слідчого відділу Печерського УП ГУ НП в м. Києві ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, з можливістю вилучення їх в копіях, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: до облікової (юридичної) справи TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), (статут, протоколи зборів учасників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », установчі договори, реєстраційні картки, довіреності на право проведення реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », довіреності по підприємству, накази по підприємству, квитанції про оплату послуг при реєстрації, копії паспортів засновників та посадових осіб), звітних документів.

У задоволенні решти клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/4234/18-к

Примірник 2 на завірена копія ухвали слідчому слідчого відділу Печерського УП ГУ НП в м. Києві ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1

30.01.2018

Дата ухвалення рішення30.01.2018
Оприлюднено28.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/4234/18-к

Ухвала від 30.01.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні