Ухвала
від 22.02.2018 по справі 757/9828/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/9828/18-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 лютого 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання заступника начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України радника юстиції ОСОБА_4 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

22 лютого 2018 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження № 42017000000004250 від 14.11.2017 року заступника начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України радника юстиції ОСОБА_4 про проведення обшуку за місцем проживання засновника ТОВ «Руміс» та ТОВ «Стетік» ОСОБА_5 АДРЕСА_1 .

В обґрунтування слідчий вказує на те, що Управлінням з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017000000004250 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17.11.2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 205-1, ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ряд ризикових та пов`язаних між собою суб`єктів господарювання, службові особи яких, при здійсненні фінансово-господарських операцій здійснюють підміну позицій товарних груп та задіяні у схемах формування ризикового податкового кредиту з податку на додану вартість.

Такі їхні дії спрямовані на умисне ухилення від сплати податків, зборів, інших обов`язкових платежів, що входять в систему оподаткування та подальшого ненадходження до державного бюджету грошових коштів в особливо великих розмірах.

Зокрема, в ході розслідування встановлено, що службові особи ТОВ «РУМІС» здійснюють господарську діяльність, пов`язану із реалізацією імпортної продукції кави, на території України через групу транзитно-конвертаційних підприємств, зокрема, ТОВ «Агро Софія» (Код ЄДРПОУ 38560306), ТОВ «Лак ГолдТрейд» (Код ЄДРПОУ 41520368), ТОВ «Актив Айті Сервіс» (Код ЄДРПОУ 40234133), ТОВ «Діксі-Центр» (код ЄДРПОУ 34763967), ТОВ «Ресурс Сва» (Код ЄДРПОУ 40399213), ТОВ «Гром Опт» (Код ЄДРПОУ 40399297), ТОВ «АмігоІнвест» (Код ЄДРПОУ 40329649), ТОВ «СавойІнвест» (Код ЄДРПОУ 41028169), ТОВ «Крос ОПТ» (Код ЄДРПОУ 40233915), ТОВ «ПасаденаТрейд» (Код ЄДРПОУ 40680171), ТОВ «Консалт-Трейд» (Код ЄДРПОУ 40119417), ТОВ «СанрайсТрейд» (код ЄДРПОУ 41028297).

Вказані суб`єкти господарювання здійснюють безтоварні операції шляхом документального оформлення придбання однієї групи товарів (переважно продукти харчування) та послідуючої реалізації іншої групи товарів (механічні вироби, послуги та інше) підприємствам реального сектору економіки. Фактично придбаний товар реалізується за готівку, внаслідок чого до бюджету за податкові періоди з січня 2016 року по грудень 2017 року виявлено наявність ухилення від сплати податку на прибуток підприємством ТОВ «РУМІС» (Код ЄДРПОУ 39920743) в сумі 17999777, 29 грн.

Згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотеки, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна що знаходиться в АДРЕСА_1 що на праві власності належить ОСОБА_5 .

В судовому засіданні прокурор клопотання з викладених у ньому підстав підтримав просив задовольнити.

Заслухавши пояснення прокурора в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

У відповідності до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Прокурор зазначив, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, необхідно провести обшук за місцем проживання ОСОБА_5 АДРЕСА_1 .

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному володінні особи, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, клопотання в частині надання дозволу на проведення обшуку грошових коштів та цінностей, отриманих від незаконно здійснених операцій, у тому числі пов`язаних із веденням господарської діяльності у зоні проведення антитерористичної операції та фінансування тероризму, документів та предметів, які відображають фактичні обставини здійснення незаконної господарської діяльності, оскільки клопотання в цій частині є неконкретизованим, передчасним та у такому випадку слідчого буде наділено широкими повноваженнями на власний розсуд вирішувати походження виявленого майна, що може призвести до їх незаконного вилучення, що є порушенням ст. 6 Конвенції з прав людини (рішення Європейського суду з прав людини від 7 липня 2007 року у справі «Смирнов проти Росії», рішення ЄСПЛ від 15 липня 2003 року у справі «Ернст та інші проти Бельгії»).

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання заступника начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України радника юстиції ОСОБА_4 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні на проведення обшуку за місцем проживання засновника ТОВ «Руміс» та ТОВ «Стетік» ОСОБА_5 АДРЕСА_1 ,(кадастровий номер земельної ділянки: 8000000000:79:295:0017), а самежитлового будинку та гаражу з оглядовою ямою, що на праві власності належить ОСОБА_5 ,з метою виявлення та фіксації відомостей які свідчать про умисне ухилення від сплати податків ТОВ «Руміс», ТОВ «Стетік», ТОВ «Гром Опт», ТОВ «Ресурс СВА», ТОВ «СавойІнвест» та іншими пов`язаними суб`єктами господарської діяльності документів, предметів та записів, які можуть містити інформацію про незаконну фінансово-господарську діяльність, ведення подвійної бухгалтерії, бухгалтерських та фінансово-господарських документів підприємств-контрагентів, документів про видачу заробітної плати «готівкою», документів «тіньового» бухгалтерського обліку, документів зовнішньоекономічної діяльності підприємств, печаток, штампів, цифрових кодів доступу до рахунків підприємств, комп`ютерів на яких здійснюється фінансово-господарська діяльність, електронних носіїв інформації, мобільних телефонів, які використовуються для здійснення злочинної діяльності, приходних та видаткових накладних, журналів в`їзду (виїзду) транспорту, журналів входу (виходу), сертифікатів якості, відповідності, договорів, контрактів, додатків до договорів, специфікації, необлікованої продукції та інших документів.

В решті вимог клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення22.02.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу72850216
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/9828/18-к

Ухвала від 22.02.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

Ухвала від 22.02.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні