Постанова
від 21.03.2018 по справі 910/22217/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

21.03.2018Справа № 910/22217/17 За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтерсейс"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіс Лімітед" (ідентифікаційний код 38866209)

про банкрутство

Суддя Івченко А.М.

Представники:

від заявника: Апісарев С.О.;

розпорядник майна Лінкевич О.М.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У грудні 2017 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Інтерсейс" звернулося до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство до Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіс Лімітед" (ідентифікаційний код 38866209) у зв'язку із неможливістю останнього погасити заборгованість.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 13.12.2017 заяву було прийнято до розгляду, засідання призначено на 20.12.2017 р.; зобов'язано арбітражного керуючого Міхно Н.В. (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1179 від 11.07.2013), визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у справах про банкрутство, у строк до 20.12.2017 надати до суду заяву про участь у справі про банкрутство.

20.12.2017 від арбітражного керуючого Тищенко Н.П. надійшла заява по участь у справі про банкрутство.

27.12.2017 від арбітражного керуючого Лінкевича О.М. надійшла заява по участь у справі про банкрутство.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 20.12.2017 відкладено розгляд заяви на 27.12.17.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 27.12.2017 порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіс Лімітед".

До Господарського суду м. Києва надійшла заява Головного управління ДФС у м. Києві з грошовими вимогами до боржника на суму 533,58 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 31.01.2018 повідомлено Головне управління ДФС у м. Києві про недоліки заяви про грошові вимоги кредитора, що виявилися у відсутності доказів сплати судового збору за подання такої кредиторської заяви; встановлено Головному управлінню ДФС у м. Києві строк до 19.02.2018.

15.02.2018 від розпорядника майна боржника надійшов лист з документами по справі.

19.02.2018 від Головного управління ДФС у м. Києві надійшло клопотання про продовження строків на усунення недоліків.

26.02.2018 від розпорядника майна боржника надійшов лист з документами по справі.

26.02.2018 від розпорядника майна боржника надійшло клопотання про продовження строку розпоряднику майна боржника для проведення та подачі до суду аналізу фінансово-господарської діяльності боржника.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 28.02.2018 визнано кредитором у справі № 910/22217/17 по відношенню до боржника: Товариство з обмеженою відповідальністю "Інтерсейс" з грошовими вимогами на суму 1 000 754,35 грн., з яких 16 000,00 грн. - вимоги першої черги, 984 754,35 грн. - вимоги четвертої черги; внесено до реєстру вимог кредиторів відомості щодо виплати заробітної плати на суму 9 044,00 грн. з віднесенням до першої черги задоволення вимог кредиторів; затверджено реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіс Лімітед"; зобов'язано розпорядника майна боржника у п'ятиденний строк з дня отримання даної ухвали надати суду уточнений реєстр вимог кредиторів, оформлений відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та наказу Міністерства економіки України "Про затвердження Методичних рекомендацій щодо заповнення реєстру вимог кредиторів" від 02.07.2010 р. № 788; зобов'язано розпорядника майна боржника протягом 10-ти днів повідомити кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та провести відповідні збори; зобов'язано розпорядника майна боржника проаналізувати фінансову, господарську та інвестиційну діяльність боржника, його становище на товарних ринках; надати письмові докази про розмір активу та пасиву Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіс Лімітед", наявну дебіторську заборгованість; збов'язано розпорядника майна боржника надати суду протокол зборів кредиторів боржника, на яких обрано комітет кредиторів боржника, а також протокол засідання комітету кредиторів, на якому вирішено питання про відкриття ліквідаційної процедури або процедури санації боржника, призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника; клопотання розпорядника майна боржника про продовження строку розпоряднику майна боржника для проведення та подачі до суду аналізу фінансово-господарської діяльності боржника задоволено; продовжено строк розпоряднику майна боржника для проведення та подачі до суду аналізу фінансово-господарської діяльності боржника до 21.03.2018; призначено дату проведення підсумкового судового засідання у справі № 910/22217/17 на 21.03.2018.

12.03.2018 від розпорядника майна боржника надійшов уточнений реєстр вимог кредиторів.

21.03.2018 від розпорядника майна боржника надійшло клопотання про затвердження звіту розпорядника майна боржника про нарахування та виплату грошової винагороди та звіту про відшкодування витрат; клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Лінкевича О.М.; клопотання про долучення до матеріалів справи документів; заява арбітражного керуючого про участь у справі про банкрутство.

В судове засідання 21.03.2018 з'явилися представник заявника, розпорядник майна боржника.

Розпорядник майна боржника надав пояснення щодо поданого клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Лінкевича О.М., клопотав про його задоволення.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за доцільне відкриття ліквідаційної процедури відносно боржника, зважаючи на таке.

Згідно із ч. 4 ст. 27 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі якщо комітетом кредиторів у межах строку дії процедури розпорядження майном не прийнято жодного з передбачених цією статтею рішень, господарський суд протягом п'яти днів після закінчення процедури розпорядження майном боржника за наявності ознак банкрутства приймає постанову про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, якщо інше не передбачено цією статтею.

Відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру у випадках, передбачених цим Законом.

З системного аналізу норм закону вбачається, що боржник визнається банкрутом, коли господарським судом встановлено неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані вимоги кредиторів інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Відповідно до затвердженого судом, в порядку ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", реєстру вимог кредиторів, визначенню підлягає розмір пасиву боржника. Відомості про актив боржника, мають міститися у звіті арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією) про фінансово - майновий стан божника, що повинен бути наданий комітету кредиторів та на основі якого комітет кредиторів вирішує питання про введення наступної судової процедури. Фінансово-майновий стан боржника (актив) повинен бути предметом розгляду в судовому засіданні.

Таким чином, завдання підсумкового засідання суду полягає у з'ясуванні ознак банкрутства та наявності можливості визначення наступної судової процедури і подальшого здійснення провадження по справі, виходячи з клопотання комітету кредиторів, однак остаточна їх оцінка надається судом.

Відповідно до приписів абз. 3 ч. 1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

У судовому засіданні, дослідивши наявні у матеріалах справи документи, судом встановлено, що пасиви значно перевищують активи підприємства-боржника.

При цьому, слід зазначити, що станом на день розгляду справи у підсумковому засіданні також заяв від потенційних інвесторів щодо оздоровлення фінансового становища боржника не надходило, що дає підстави вважати, що підприємство не є інвестиційно привабливим.

Враховуючи викладені обставини, господарський суд приходить до висновку щодо необхідності введення процедури ліквідації та визнання боржника банкрутом.

Відповідно до ч. 1 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражний керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Пунктом 5 ч. 1 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Під час призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) господарський суд не пов'язаний з кандидатурами арбітражних керуючих, запропонованими комітетом кредиторів, та має право призначити арбітражного керуючого самостійно.

Арбітражний керуючий Лінкевич О.М. в судовому засіданні підтримав клопотання про призначення його ліквідатором банкрута.

Окрім цього, комітетом кредиторів уповноважено розпорядника майна боржника подати до суду клопотання про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Лінкевича О.М.

Дослідивши подані докази, заслухавши пояснення учасників судового процесу, дослідивши матеріали, суд вважає за можливе задовольнити клопотання та призначити арбітражного керуючого Лінкевича О.М. (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 35 від 15.02.2013) ліквідатором банкрута виходячи з наступного:

- арбітражний керуючий, не є заінтересованою особою стосовно боржника та кредиторів;

- має дозвіл на провадження діяльності арбітражних керуючих;

- управління боржником раніше не здійснював;

- судимості за вчинення корисливих злочинів та заборони суду займатися діяльності арбітражного керуючого не має;

- має досвід роботи, та працює арбітражним керуючим з 2001 року;

- має всі організаційно-технічні можливості для виконання відповідних функцій;

- відповідальність застрахована відповідно до договору добровільного страхування відповідальності арбітражного керуючого (додано квитанцію про оплату);

- подано свідоцтва про підвищення кваліфікації від 02.11.20174, від 25.02.2017.

Інших кандидатур арбітражних керуючих на участь у справі на адресу Господарського суду м. Києва не надходило.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 29, 37, 38, 114 Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіс Лімітед".

2. Припинити повноваження розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіс Лімітед" арбітражного керуючого Лінкевича Олега Миколайовича.

3. Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Авіс Лімітед" (01042, м. Київ, вул. Патриса Лумумби, 4/6, корпус "А", офіс 217, код ЄДРПОУ 38866209).

4. Відкрити ліквідаційну процедуру.

5. Призначити ліквідатором банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіс Лімітед" (01042, м. Київ, вул. Патриса Лумумби, 4/6, корпус "А", офіс 217, код ЄДРПОУ 38866209) арбітражного керуючого Лінкевича Олега Миколайовича (свідоцтво № 35 від 15.02.13, адреса: 03148, м. Київ, вулиця П. Чаадаєва, 2 А, кв. 43).

6. Підприємницьку діяльність банкрута завершити.

7. Строк виконання всіх грошових зобов'язань вважати таким, що настав 21.03.2018 р.

8. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), відсотків та інших фінансових (економічних) санкцій за всіма зобов'язаннями фізичної особи - підприємця, крім зобов'язань, не пов'язаних із здійсненням такою особою підприємницької діяльності.

9. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіс Лімітед" (01042, м. Київ, вул. Патриса Лумумби, 4/6, корпус "А", офіс 217, код ЄДРПОУ 38866209) банкрутом, текст якого додається.

10. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 21.03.2018 р .

11. Зобов'язати ліквідатора надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора до 21.03.2019. Звіт ліквідатора повинен містити: докази вчинення належних дій ліквідатором по виявленню активів та пасивів боржника, встановлення неможливості відновлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів, встановлення неможливості задоволення визначених за звітом ліквідатора вимог кредиторів та необхідності у зв'язку з цим ліквідації боржника. До звіту ліквідатора повинні додаватись письмові пояснення та докази проведення ліквідаційної процедури, реєстр вимог кредиторів (в разі наявності кредиторів) з урахуванням вимог ініціюючого кредитора, докази встановлення наявності активів боржника та докази вчинення ліквідатором дій по встановленню грошових вимог кредиторів шляхом надіслання відповідних запитів до державної податкової інспекції, Головного управління статистики; УДАІ МВС України в м. Києві; Головного управління земельних ресурсів КМДА управління земельного кадастру, Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку; державної реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві, Державного підприємства "Український інститут промислової власності" Філія "Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг"; Державного департаменту інтелектуальної власності; Міністерства фінансів та доходів України (Державної митної служби України); Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті (Укрморрічінспекція), Державної авіаційної адміністрації Міністерства транспорту та зв'язку України, Київської державної інспекції котлонагляду і підіймальних споруд; Територіального управління державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по м. Києву та Київській області; Державної архітектурно-будівельної інспекції Міністерства регіонального розвитку та будівництва України, банківських установ щодо закриття рахунків, Державної авіаційної служби України департаменту льотної придатності, Державної інспекції сільського господарства України тощо.

12. Зобов'язати Печерську районну в м. Києві державну адміністрацію відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців запис про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та відомості про ліквідатора банкрута.

13. Відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

14. Копію постанови направити боржнику, органу державної податкової служби, місцевому загальному суду за місцезнаходженням боржника, органу державної виконавчої служби за місцезнаходженням боржника та Печерській районній в м. Києві державній адміністрації відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців для виконання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 235 Господарського процесуального кодексу України та може бути оскаржена.

Суддя А.М.Івченко

Дата ухвалення рішення21.03.2018
Оприлюднено21.03.2018
Номер документу72852811
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/22217/17

Ухвала від 01.08.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 01.08.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 12.07.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 27.06.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 05.06.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 30.05.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 10.05.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 21.03.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Постанова від 21.03.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 28.02.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні