Ухвала
від 13.03.2018 по справі 686/1376/18
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/1376/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 березня 2018 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання останнього, погодженого з прокурором, про тимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні № 32015240000000056,

ВСТАНОВИВ:

27.02.2018 року заступник начальника управління - начальник другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Хмельницької області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів, які містять відомості, що становлять банківську таємницю та знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення, в тому числі в електронному вигляді.

В обґрунтування даного клопотання слідчим зазначено, що посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та інші невстановлені особи, у період з 01.02.2015 по 30.09.2015, шляхом невідображення у бухгалтерському обліку та податковій звітності операцій з реалізації товарно-матеріальних цінностей та послуг для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 , м. Хмельницький) та ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 , м. Хмельницький), умисно ухилились від сплати податку на додану вартість у сумі 3 349,4 тис. гривень, чим завдали державі збитки в особливо великих розмірах.

Дане кримінальне правопорушення 03.11.2015 року зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 32015240000000056, правова кваліфікація правопорушення ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудовим слідством та проведеним аналізом руху коштів по розрахункових рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », відкритих у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » встановлено, що службові особи товариства у період 2015 року перераховували грошові кошти як «надання зворотної фінансової позики» на карткові рахунки громадян, в тому числі і на рахунок ОСОБА_6 (і.п.н. НОМЕР_5 ), який в подальшому, отримані грошові кошти обготівковував через відділення банку ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». В сою чергу, товариством вказані операції по податковому та бухгалтерському обліку не відображено.

Так, відповідно до інформації про рух коштів по рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », у період 2015 року, перераховувались грошові кошти на рахунок ОСОБА_6 (і.п.н. НОМЕР_5 ) № НОМЕР_6 , відкритий у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ).

Таким чином, у кримінальному провадженні мають суттєве значення відомості про рух коштів по рахунку ОСОБА_6 (і.п.н. НОМЕР_5 ) № НОМЕР_6 , відкритому у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) за період 2015 року, а також документи справи із юридичного оформлення та обслуговування вказаного рахунку, а саме: картки зі зразками підпису та відтиску печатки, договори про відкриття та обслуговування рахунку, документи про використання системи «Клієнт-Банк-Клієнт», платіжні доручення, грошові чеки, чеки ПОС-терміналів, касові квитанції, заявки на видачу готівкових коштів та інші документи, що стосуються обслуговування вказаного рахунку, необхідні для проведення судово-почеркознавчих експертиз, які свідчать про здійснення фінансово-господарських операцій із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та подальше використання ОСОБА_6 грошових коштів, отриманих від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Слідчий просить задоволити клопотання.

Вивчивши надані матеріали, заслухавши слідчого, який підтримав клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим наведено підстави, передбачені ч.ч. 2, 5 ст. 163 КПК України, зокрема, що документи, доступ до яких просить надати слідчий, в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як доказ в кримінальному провадженні, існує загроза зміни або знищення вказаних документів, тому слідчий суддя розглядає клопотання слідчого без виклику представників осіб, у володінні яких знаходяться документи.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, є всі підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, в зв`язку з чим клопотання слідчого підлягає задоволенню, оскільки іншими способами встановити обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

Керуючись ст.ст. 163, 164 КПК України, ст.62 Закону України "Про банки і банківську діяльність",

УХВАЛИВ:

Надати дозвіл заступнику начальника управління - начальнику другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_3 та/або старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_7 та/або заступнику начальника управління - начальнику відділу оперативного управління ГУ ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_8 , та/або заступнику начальника відділу оперативного управління ГУ ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_9 , та/або старшому оперуповноваженому з ОВС оперативного управління ГУ ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_10 , та/або старшому оперуповноваженому з ОВС оперативного управління ГУ ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_11 на тимчасовий доступ до інформації про рух коштів по рахунку ОСОБА_6 (і.п.н. НОМЕР_5 ) № НОМЕР_6 , відкритому у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) за період з 01.01.2015 року по 31.12.2017 року, а також документів справи із юридичного оформлення та обслуговування вказаного рахунку, а саме: карток зі зразками підпису та відтиску печатки, договорів про відкриття та обслуговування рахунку, документів про використання системи «Клієнт-Банк-Клієнт», платіжних доручень, грошових чеків, чеків ПОС-терміналів, касових квитанцій, заявок на видачу готівкових коштів та інших документів, що стосуються обслуговування вказаного рахунку, необхідних для проведення судово-почеркознавчих експертиз, які свідчать про здійснення фінансово-господарських операцій із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та подальше використання ОСОБА_6 грошових коштів, отриманих від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », які знаходяться в приміщенні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення, в тому числі інформацію про рух коштів по рахунку в електронному вигляді.

Службовим особам ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , забезпечити тимчасовий доступ та надати можливість вилучити вищезазначені документи.

Ухвала діє по 13 квітня 2018 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, згідно з положеннями цього Кодексу, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення13.03.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу72879875
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —686/1376/18

Ухвала від 02.04.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 13.03.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 13.03.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 13.03.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 13.03.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 13.03.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 13.03.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 13.03.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 13.03.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 13.03.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні