Ухвала
від 21.03.2018 по справі 754/3563/18
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2/754/4064/18

Справа № 754/3563/18

У Х В А Л А

21 березня 2018 року Суддя Деснянського районного суду м. Києва ЛІСОВСЬКА О.В., перевіривши дотримання вимог ст. 175, 177 ЦПК України, Закону України Про судовий збір по позовній заяві ОСОБА_1 до Структурного відокремленого підрозділу "Київські теплові мережі" ПАТ "Київенерго", ЖЕД 313 про грубе порушення прав, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до відповідачів про грубе порушення прав.

Згідно з ч. 1 статті 4 ЦПК України, кожна особа має право у порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

За правилами цивільного процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати вимогам, викладеним у ст. 175 ЦПК України, а також вимогам ст. 177 цього Кодексу.

Крім того, згідно з ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового зборку відповідно до закону.

Відповідно до ст. 4 Закону України Про судовий збір судовий збір справляється за подання позовної заяви немайнового характеру - 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (704, 80 грн. станом на 01.01.2018 року).

Згідно із ч. 3 ст. 6 вказаного Закону у разі, коли в позовній заяві об"єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Однак, подана заява не відповідає вимогам вказаних вище статей, а саме:

- не зазначено повне найменування другого відповідача;

- не обґрунтовано підстави подачі даного позову до Деснянського районного суду м. Києва;

- не зазначено відомостей щодо вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися;

- до позову не долучено документів та інших доказів, що додаються до заяви; не зазначено доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності)№ не зазначено щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів;

- до заяви не долучено попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв"язку з розглядом справи;

- не надано підтвердження про те, що позивачем не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав;

- не сплачено судовий збір;

- не долучено оригіналу доказів чи належним чином завірені їх копії.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

У разі неусунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачці.

Враховуючи викладене вище, вимоги діючого законодавства, суддя приходить до висновку, що позовна заява ОСОБА_1 повинна бути залишена без руху із наданням строку на усунення недоліків протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали судді.

На підставі викладеного, керуючись ст. 185 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Структурного відокремленого підрозділу "Київські теплові мережі" ПАТ "Київенерго", ЖЕД 313 про грубе порушення прав - залишити без руху.

Встановити строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали судді про залишення позовної заяви без руху. В разі неусунення недоліків позовна заява буде вважатися неподаною та повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудДеснянський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення21.03.2018
Оприлюднено22.03.2018
Номер документу72880519
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —754/3563/18

Рішення від 24.07.2018

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Лісовська О. В.

Ухвала від 23.05.2018

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Лісовська О. В.

Ухвала від 03.04.2018

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Лісовська О. В.

Ухвала від 21.03.2018

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Лісовська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні