Ухвала
від 22.03.2018 по справі 219/2406/18
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/2406/18

1-кс/219/855/2018

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 березня 2018 року м. Бахмут

Слідчий суддя Артемівського міськрайонного суду Донецької області Харченко О.П., при секретарі судового засідання Зубенко Т.А.,

розглянувши клопотання слідчого Бахмутського ВП ГУНП у Донецькій області ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до документів,

за участю прокурора Дубовського А.С.,

слідчого Друпп А.І.,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Бахмутського ВП ГУНП у Донецькій області ОСОБА_1, за погодженням із прокурором у кримінальному провадженні - прокурором Артемівської місцевої прокуратури ОСОБА_2, звернувся до слідчого судді Артемівського міськрайонного суду Донецької області з клопотанням про надання йому та співробітникам оперативних підрозділів Національної поліції України за окремим дорученням, в порядку статей 40 , 41 КПК України , тимчасового доступу до документів, та можливість вилучення їх копій, що перебувають у володінні ОСББ Ювілейна, 53 (СДРПОУ 37503975), яке розташоване за адресою: вул. Ювілейна, 53/41, м. Бахмут, Донецька область, а саме до наступних документів:

•Статут та реєстраційна документація ОСББ Ювілейна 53 , правовстановлюючі документи;

•Список мешканців будинку за адресою: вул. Ювілейна 53 м. Бахмут, Донецька область;

•Перелік членів правління ОСББ Ювілейна 53 ;

•Касові книжки ОСББ Ювілейна 53 та додатки до них за весь період існування ОСББ;

•Інформацію щодо витрат грошових коштів ОСББ за весь період існування ОСББ Ювілейна 53 ;

•Книги начислення квартплати;

•Інформації щодо заборгованості по квартплаті мешканцями будинку за весь період існування ОСББ з розбивкою по місячно;

•Виписки по банківським рахункам щодо оплати мешканцями будинку квартплати за весь період існування ОСББ Ювілейна 53 ;

•Головна книга ОСББ Ювілейна 53 ;

•Первинні бухгалтерські документи;

•Книга нарахування заробітної плати;

•Журнал реєстрації договорів укладених ОСББ Ювілейна 53 за весь період існування ОСББ;

•Фінансова, податкова звітність, авансові звіти з додатками за весь період існування ОСББ;

•Видаткові прибуткові ордери на видачу коштів ОСББ Ювілейна 53 за весь період існування ОСББ;

•Банківські виписки по зняттю грошових коштів з рахунків ОСББ Ювілейна 53 за весь період існування ОСББ;

•Інформацію про відкриті та закриті банківські рахунки ОСББ Ювілейна 53 за весь період існування ОСББ;

тобто надати можливість ознайомитись з ними та вилучити їх належним чином завірені копії для запобігання зміни або знищення, які зберігаються за місцем розташування ОСББ Ювілейна, 53 (ЄДРПОУ 37503975), яке розташоване за адресою: вул. Ювілейна, 53/41, м. Бахмут, Донецька область.

Оскільки, вищевказані документи, на думку слідчого та прокурора, мають важливе значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12014050150002207 від 01 вересня 2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України , проведення необхідних слідчих дій у зв'язку із чим старший слідчий та прокурор звернулися до слідчого судді із вказаним клопотанням.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку слідчого та прокурора, які підтримали клопотання, суд приходить до висновку, що клопотання задоволенню не підлягає з наступних підстав.

Згідно до вимог ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Крім того, ч. 5 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Як вбачається із змісту ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Водночас, ч. 7 ст. 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе, зокрема, що таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Ухвалами слідчих суддів Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 29.09.2014 року та 29.10.2014 року був двічі наданий доступ до вказаних речей і документів, за кримінальним провадженням № 12014050150002207 від 01 вересня 2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України , які містяться у даному клопотанні, тому суд не вбачає необхідності задовольнити дане клопотання, оскільки в ньому не вказані і не доведені нові обставини, які були б підставою для задоволення даного клопотання

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-167 КПК України , слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання слідчого Бахмутського ВП ГУНП у Донецькій області ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до документів - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя О.П.Харченко

Дата ухвалення рішення22.03.2018
Оприлюднено23.03.2018
Номер документу72901958
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів,

Судовий реєстр по справі —219/2406/18

Ухвала від 22.03.2018

Кримінальне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Харченко О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні