Ухвала
від 21.03.2018 по справі 820/292/18
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

про залучення третіх осіб

21.03.2018р. № 820/292/18

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді - Панченко О.В.,

при секретарі судового засідання - Денисенко А.А.,

за участю:

позивача - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання позивача про залучення третьої особи у справі за позовом ОСОБА_1 до Красноградської міської ради Харківської області; третя особа: Відділ у Красноградському районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області; ОСОБА_2 про визнання незаконними та скасування рішень та перевіривши матеріали справи в порядку підготовки справи до розгляду у відкритому судовому засіданні, -

встановив:

Позивач - ОСОБА_1, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому, з урахуванням заяви про зменшення розміру позовних вимог від 02.02.2018р., просить суд визнати незаконними та скасувати частково рішення Красноградської міської ради від 05.12.2016р. №690-VІІ "Про передачу земельної ділянки у власність та оренду гр. ОСОБА_2" в частині зміни цільового призначення земельної ділянки та передачу її у власність гр. ОСОБА_2

23.02.2018 року через канцелярію суду позивачем подано заяву про залучення до участі у справі в якості третьої особи орган містобудування та архітектури Красноградської районної державної адміністрації (місцезнаходження: 63304, Харківська область, м.Красноград, вул. Соборна, 58А).

В обґрунтування своєї заяви ОСОБА_1 вказав, що під час підготовки до підготовчого засідання позивачем з'ясовано, що однією із підстав для прийняття Красноградською міською радою оскаржуваного рішення стало погодження проекту зміни цільового призначення земельної ділянки органом містобудування та архітектури Красноградської районної державної адміністрації.

Позивач вважає, що на момент прийняття Красноградською міською радою оспорюваного рішення від 05.12.2016р., висновок органу містобудування та архітектури від 11.09.2013 року про погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, на підставі якого відведено земельні ділянки загальною площею 21000 га ОСОБА_2, не відповідав чинному законодавству та суперечив генеральному плану м.Краснограда.

На підставі викладеного позивач вважає необхідним заслухати пояснення представника органу містобудування та архітектури Красноградської районної державної адміністрації щодо відповідності проекту зміни цільового призначення земельної ділянки містобудівній документації м.Краснограда.

Позивач в судовому засіданні підтримав клопотання про залучення третьої особи.

Представник відповідача у судове засідання не прибув, направив на адресу суду заяву про відкладення розгляду справи у зв'язку з перебуванням представника на лікарняному. Однак, суд вважає дану заяву не обґрунтованою, оскільки відповідач, як суб'єкт владних повноважень, не обмежений одним представником для здійснення представництва у суді.

Враховуючи викладене, суд залишає без задоволення заяву відповідача про відкладення розгляду справи.

Треті особи повідомлені судом належним чином, в порядку, передбаченому ст. ст. 124-127, ч.2 ст.194 КАС України, про дату, час та місце судового засідання, однак до суду не прибули.

Суд, вислухавши клопотання позивача, вивчивши матеріали справи, дійшов наступного висновку:

Відповідно ч.2 ст.49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Пунктом 5 ст.49 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено: про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

При вирішенні питання про залучення третьої особи судом взято до уваги, що спір виник у правовідносинах щодо вчинення відповідачем реєстраційних дій щодо зміни цільового призначення земельної ділянки (кадастровий номер 6323310100:05:001:0030) та реєстрації права власності на вказану земельну ділянку за третьою особою - ОСОБА_2 на підставі висновку органу містобудування та архітектури, який видан у 2013 році.

Отже, рішення по даній справі може вплинути на права та обов'язки органу містобудування та архітектури Красноградської районної державної адміністрації, а тому суд прийшов до висновку про залучення останього до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись ст. ст. 44, 49, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

Ухвалив:

Заяву представника відповідача - Красноградської міської ради Харківської області, про відкладення розгляду справи на іншу дату, - залишити без задоволення у зв'язку з необґрунтованістю.

Клопотання позивача про залучення третьої особи у справі за позовом ОСОБА_1 до Красноградської міської ради Харківської області; третя особа: Відділ у Красноградському районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області; ОСОБА_2 про визнання незаконними та скасування рішень, - задовольнити.

Залучити в якості третьої особи по справі за позовом ОСОБА_1 до Красноградської міської ради Харківської області; третя особа: Відділ у Красноградському районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області; ОСОБА_2 про визнання незаконними та скасування рішень - орган містобудування та архітектури Красноградської районної державної адміністрації (63304, Харківська область, м.Красноград, вул. Соборна, 58А).

Направити на адресу органу містобудування та архітектури Красноградської районної державної адміністрації (63304, Харківська область, м.Красноград, вул. Соборна, 58А) копію позовної заяви та копію ухвали про залучення третьої особи.

Закінчити підготовку справи за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Красноградської міської ради Харківської області; третя особа: Відділ у Красноградському районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області; ОСОБА_2, орган містобудування та архітектури Красноградської районної державної адміністрації про визнання незаконними та скасування рішень, та призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 04.04.2018 року о 11:00 год .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлено 23 березня 2018 року.

Суддя Панченко О.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.03.2018
Оприлюднено25.03.2018
Номер документу72918718
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/292/18

Постанова від 04.04.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 21.03.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 21.03.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 22.02.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 07.02.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 23.01.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні