Ухвала
від 22.03.2018 по справі 821/1523/14
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

22 березня 2018 р. м. ХерсонСправа № 821/1523/14

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Хом'якової В.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області про заміну сторони у виконавчому провадженні в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні до Приватного акціонерного товариства "Донецький машинобудівний завод "Астра" про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах,

встановив:

13 березня 2018 року до Херсонського окружного адміністративного суду звернулося Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області із заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні по справі № 821/1523/14, в якій просить замінити сторону у виконавчому провадженні з "Херсонського об'єднанного управління Пенсійного фонду України Херсонської області" на "Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області".

Сторони не забезпечили явку своїх представників у судове засідання та не повідомили про причини неявки.

Відповідно до ч. 2 ст. 379 КАС України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Заява про заміну сторони виконавчого провадження обґрунтована тим, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року № 821 Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області реорганізоване шляхом приєднання Генічеського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, Бериславського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, Каховського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, Олешківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, Скадовського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, Управління Пенсійного фонду України в м. Нова Каховка та Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області до Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області. Таким чином, заборгованість Приватного акціонерного товариства "Донецький машинобудівний завод "Астра"" обліковується та контролюється Головним управлінням Пенсійного фонду України в Херсонській області.

Судом встановлено, що постановою Херсонського окружного адміністративного суду від 23.05.2014 адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні задоволено, стягнуто з приватного акціонерного товариства "Донецький машинобудівельний завод "Астра" (код ЄДРПОУ 14312751) на користь Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні заборгованість по витратам на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за квітень 2014 року в сумі 238,04 грн.

18.07.2014 року Управлінню Пенсійного фонду України в м. Херсоні видано виконавчий лист № 821/1523/14.

Отже, враховуючи прийняття Кабінетом Міністрів України Постанови від 08.11.2017 року № 821, Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області є правонаступником Управління Пенсійного фонду України в м. Херсоні (Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області).

Згідно із ч.1 ст. 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За таких обставин суд задовольняє заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області про заміну сторони виконавчого провадження.

Керуючись ст. 379 КАС України, суд, -

ухвалив:

Задовольнити заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 821/1523/14.

Замінити сторону виконавчого провадження (Стягувача) Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області (код ЄДРПОУ 21295057).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Одеського апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня її проголошення, при цьому відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідне рішення.

Якщо ухвалу було постановлено поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, строк на апеляційне оскарження обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею.

Суддя Хом'якова В.В.

Дата ухвалення рішення22.03.2018
Оприлюднено28.03.2018
Номер документу72919450
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах

Судовий реєстр по справі —821/1523/14

Ухвала від 26.02.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 22.03.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 14.03.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 23.06.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 15.06.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Постанова від 23.05.2014

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Горшков В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні