Ухвала
від 22.03.2018 по справі 823/520/18
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

22 березня 2018 року Справа № 823/520/18

м. Черкаси

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Гаращенко В.В., перевіривши заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області про заміну сторони в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Золотоніського об'єднаного управління Пенсійного фонду України у Черкаській області про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Золотоніського об'єднаного управління Пенсійного фонду України у Черкаській області, в якому просить:

- визнати неправомірними дії Золотоніського об'єднаного управління Пенсійного фонду України у Черкаській області щодо відмови в перерахунку пенсії учасника ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи під час проходження дійсної строкової служби позивачем, що став особою з інвалідністю у зв'язку зі зміною ч. 3 ст. 59 Закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи №796-ХІІ;

- зобов'язати Золотоніське об'єднане управління Пенсійного фонду України у Черкаській області зробити перерахунок та виплату пенсії позивачу, який внаслідок ліквідації наслідків Чорнобильскої катастрофи під час проходження дійсної строкової служби став особою з інвалідністю, пенсію з інвалідністю з 01.10.2017 з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої з 1 січня відповідного року.

Рішенням Черкаського окружного адміністративного суду від 07.03.2018 адміністративний позов задоволено частково.

16 березня 2018 року Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області надало до суду клопотання, в якому просить замінити сторону по справі з Золотоніського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Черкаської області на Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області. В обґрунтування вказаного клопотання зазначає, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 № 821 Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України Золотоніське об'єднане управління Пенсійного фонду України Черкаської області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області.

Відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 02.03.2018 внесено запис про державну реєстрацію припинення Золотоніського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Черкаської області.

Статтею 52 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо якого виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесу до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Отже, суд дійшов до висновку задовольнити клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області про заміну відповідача - Золотоніського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Черкаської області його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Черкаській області.

Керуючись ст.ст. 52, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Замінити відповідача в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Золотоніського об'єднаного управління Пенсійного фонду України у Черкаській області про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити дії з Золотоніського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Черкаської області (Черкаська область, м. Золотоноша, вул. Черкаська, 6, код ЄДРПОУ 21366610) на його правонаступника - Головне управлінням Пенсійного фонду України в Черкаській області (18002, Черкаська область, м. Черкаси, вул. Смілянська, 23, код ЄДРПОУ 21366538).

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, однак може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Черкаський окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її підписання.

Суддя В.В. Гаращенко

Дата ухвалення рішення22.03.2018
Оприлюднено25.03.2018
Номер документу72919997
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —823/520/18

Ухвала від 09.08.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 09.08.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 29.07.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 18.03.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 21.02.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 09.07.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська Л.В.

Ухвала від 19.06.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська Л.В.

Ухвала від 16.05.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Твердохліб В.А.

Ухвала від 12.04.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Твердохліб В.А.

Ухвала від 22.03.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Гаращенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні