Ухвала
від 15.03.2018 по справі 757/6260/18-к
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 11-сс/796/1404/2018 Слідчий суддя суду 1-ї інстанції: ОСОБА_1

Доповідач: ОСОБА_2

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 березня 2018 року суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва ОСОБА_2 , перевіривши апеляційну скаргу адвоката ОСОБА_3 , що представляє інтереси ТОВ «АРЕНА КС» на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 06 лютого 2018 року,-

В С Т А Н О В И В:

Цією ухвалою було частково задоволено клопотання старшого слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС ум. Києві ОСОБА_4 та наданостаршому слідчому слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві ОСОБА_4 тимчасовий доступ до копій документів, які містять банківську таємницю ТОВ «АРЕНА КС» (код 38291962), що знаходяться у наступним банківських установах:

- ПАТ «КБ «ПРИВАТ БАНК» ( МФО 300711), розташованому за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, буд. 1-Д., документів які знаходяться на електронних (магнітних) носіях, та які відображують надходження та списання грошових коштів по розрахунковим рахункам: № НОМЕР_1 (євро), № НОМЕР_2 (українська гривня), № НОМЕР_3 (долар США, українська гривня), № НОМЕР_4 ( українська гривня), за період з 01.10.2014 по 19.01.2018 року;

-АТ «ОТП «БАНК» (МФО 300528), розташованому за адресою: м. Київ, вул Жилянська, буд. 43, документів які знаходяться на електронних (магнітних) носіях, та які відображують надходження та списання грошових коштів по розрахунковим рахункам: № НОМЕР_5 (російський рубль), № НОМЕР_5 (українська гривня, євро, долар США), № НОМЕР_6 ( українська гривня), за період з 01.01.2014 по момент оголошення ухвали, із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів, прибуткової та видаткової частини, призначення платежів, дати та часу (години, хвилини та секунди) надходження коштів на рахунок та перерахування з нього, документів, на підставі яких проведені операції, повних назв контрагентів, які перерахували та яким перераховані кошти, їхні коди ЄДРПОУ, МФО й номерів рахунків контрагентів, з якими проведені операції на паперовому та магнітному (електронному) носіях, грошових чеків, квитанцій, тощо.

Представник ТОВ «АРЕНА КС» адвокат ОСОБА_3 , подав апеляційну скаргу, в якій просить ухвалу слідчого судді скасувати, посилаючись на її необґрунтованість. Адвокатзазначає, що надання тимчасового доступу до речей і документів товариства призведе до грубого втручання у його фінансово-господарську діяльність, внаслідок чого ТОВ «АРЕНА КС» буде позбавлено можливості належним чином продовжувати здійснення своєї господарської діяльності.

Перевіривши зміст апеляційної скарги та дослідивши матеріали судового провадження за клопотанням органу досудового розслідування,вважаю, що у відкритті провадження за апеляційною скаргою адвоката ОСОБА_3 слід відмовити, виходячи з наступного.

Порядок та перелік судових рішень, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку, чітко визначено та регламентовано Главою 31 Кримінального процесуального кодексу України.

Так, згідно ч. 3ст. 392 КПК України, в апеляційному порядку можуть бути оскаржені ухвали слідчого судді у випадках, передбачених цим Кодексом.

Вст. 309 КПК Українинаведено перелік ухвал слідчого судді, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку під час досудового розслідування, та визначено, що скарги на інші ухвали слідчого судді оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді. Ухвала слідчого судді про надання тимчасового доступу до речей і документів може бути оскаржена згідно п.10 ч. 1 ст. 309 КПК України, лише у випадку коли такою ухвалою надано дозвіл на вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

В наданих матеріалах судової справи за клопотанням органу досудового розслідування вбачається, що ухвалою слідчого судді не було надано дозвіл на вилучення документів товариства, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності та таких які б позбавили можливості здійснювати її.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 399 КПК України, суд відмовляє і відкритті провадження, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

З урахуванням викладеного, ухвала слідчого Печерського районного суду міста Києва від 06 лютого 2018 року оскарженню не підлягає, а тому відповідно до ч. 4 ст. 399 КПК України у відкритті провадження за апеляційною скаргою адвоката ОСОБА_3 , що представляє інтереси ТОВ «АРЕНА КС»слід відмовити, повернувши апеляційну скаргу із усіма доданими до неї матеріалами особі, яка її подала.

Керуючись ст.ст. 309, 399, 404, 422 КПК України, суддя

У Х В А Л И В:

Відмовити у відкритті провадження за апеляційною скаргою адвоката ОСОБА_3 , що представляє інтереси ТОВ «АРЕНА КС»на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 06 лютого 2018 року якою було надано старшому слідчому слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві ОСОБА_4 тимчасовий доступ тимчасовий доступ до копій документів, які містять банківську таємницю ТОВ «АРЕНА КС» (код 38291962), що в рамках кримінального провадження №42018101060000042 від 01.02.2018.

Апеляційну скаргу з усіма доданими до неї матеріалами повернути особі, яка її подала.

Ухвалу апеляційного суду може бути оскаржена в касаційному порядку.

Суддя

Апеляційного суду міста Києва ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення15.03.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу72926219
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/6260/18-к

Ухвала від 15.03.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Глиняний Віктор Петрович

Ухвала від 06.02.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні