Ухвала
від 23.03.2018 по справі 605/123/18
ПІДГАЄЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 605/123/18

УХВАЛА

про залишення без руху

"23" березня 2018 р. Підгаєцький районний суд

Тернопільської області

в складі:

головуючого судді Горуц Р.О.

розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, Бронгалівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до ОСОБА_2, ОСОБА_3, Бронгалівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно.

Дана заява не відповідає вимогам п.2 ч.3 ст.175 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України).

Відповідно до п.2 ч.3 ст. 175 ЦПК, позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

Проте, в порушення вказаних норм законодавства у поданій позовній заяві не зазначено поштові індекси населених пунктів в яких проживають сторони, а також поштовий індекс населеного пункту на території якого розміщена сільська рада, котра зазначена відповідачем у поданій позовній заяві.

Згідно п.3 ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Разам з тим, визначити дійсну ціну даного позову являється неможливим, в зв`язку з тим, що подана позовна заява не містить дійсної ціни позову, яка повинна визначатись виходячи із дійсної вартості майна на яке позивач просить визнати право власності, оскільки позивачем не долучено до матеріалів справи довідки про нормативну грошову оцінку земельної ділянки станом на 01.01.2018 року, площею 2,59 га., розташованої на території Бронгалівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області, яка згідно Державного акта на право власності на земельну ділянку серії Р2 №692492 від 29.08.2002 р. належала ОСОБА_4, а подано лише копію довідки про нормативну грошову оцінку земельної часки (пай) станом на 01.01.2017 року.

У відповідності із підпунктом 1 пункту 1 ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір» за подання до суду фізичною особою позовної заяви майнового характеру, справляється судовий збір в розмірі 1 відсотка ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (станом на 01.01.2018 року прожитковий мінімум для працездатних осіб - 1762 грн.) та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Отже, позивачу за подання вищевказаного позову, виходячи із вартості спадкового майна, яка на даний час достовірно не встановлена, з врахуванням уже сплаченого судового збору в сумі 811,88 грн., слід доплатити судовий збір відповідно до вимог підпункту 1 пункту 1 ч. 2 ст.4 Закону України «Про судовий збір» та документ, що підтверджує його сплату у відповідності із п.2 ч.1 ст.176 ЦПК України, додати до позовної заяви.

Відповідно до частини 1 ст.177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

З таких підстав, вважаю за необхідне позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, Бронгалівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно, залишити без руху та надати позивачу строк для усунення вказаних недоліків, який не може перевищувати 5 днів з дня отримання даної ухвали.

На підставі наведеного, керуючись ч.ч.1, 2 ст.185 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, Бронгалівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно , залишити без руху надавши позивачу строк для усунення вказаних недоліків, який не може перевищувати 5 днів з дня отримання даної ухвали .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення23.03.2018
Оприлюднено25.03.2018
Номер документу72929574
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —605/123/18

Рішення від 05.07.2018

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 19.04.2018

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 23.03.2018

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні