Ухвала
від 19.03.2018 по справі 757/11159/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/11159/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 березня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві капітана податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві капітан податкової міліції ОСОБА_3 , розглянувши матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32017100000000066 від 13 травня 2017 року, за фактами фіктивного підприємництва, вчиненого повторно, за фактом шахрайства та за фактами умисного ухилення від сплати податків у значних та особливо великих розмірах, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ч. 3 ст. 212 КК України, звернувся до слідчого судді із клопотанням, погодженим прокурором Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Орган досудового розслідування вказує, що в період 2015-2016 років, розроблено та втілено у життя злочинний механізм, діяльність якого направлена на створення (придбання)ряду суб`єкті підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою прикриття незаконної діяльності, легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, пособництво ухиленню від сплати податків в особливо великих розмірах підприємствами реального сектору економіки, шляхом документального оформлення безтоварних операцій з купівлі-продажу цінних паперів, що фактично не мають жодної цінності від підприємств, які мають ознаки фіктивності, службові особи яких не мають жодного відношення до ведення господарської діяльності підприємствами, безпосередньо: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ) та інші.

Також, під час досудового розслідування кримінального провадження, встановлено, що з метою обготівкування безготівкових коштів отриманих від підприємств реального сектору економіки в не обліковану готівку, за вказівкою директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ) ОСОБА_5 , з розрахункових рахунків вказаного товариства перераховувались грошові кошти на розрахункові рахунки підприємств, що мають ознаки фіктивності та таких, які створенні з метою прикриття незаконної діяльності, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ).

Крім того, ОСОБА_5 , з тією ж метою, грошові кошти отримані від суб`єктів реального сектору економіки на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_7 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ), з розрахункових рахунків вказаних товариств, перераховувались на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ) та відразу ж скеровувались на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ), які мають ознаки фіктивності та створених з метою прикриття незаконної діяльності.

Разом з цим, встановлено, що службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ) у документах податкової звітності відображено придбання товарно-матеріальних цінностей від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 ), службові особи якого відобразили придбання товарно-матеріальних цінностей від підприємств що мають ознаки фіктивності, придбання та походження яких не підтверджується по ланцюгу постачання, у зв`язку з відображенням у податкових накладних реалізації (продажу) товарно-матеріальних цінностей відмінних від придбаних (куплених).

Також, встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_10 ) здійснювались фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ).

Під час досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей та документів, шляхом їх вилучення, в яких містяться відомості про фінансово-господарську діяльність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_10 ) з 01.01.2015 по дату постановлення ухвали слідчим суддею, а також речей та документів, які відображають фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ).

Слідчий в судове засідання не зявився, подав до суду заяву в якій вимоги викладені в клопотанні підтримав в повному обсязі та просив проводити розгляд провадження у його відстунітсь.

Особа, у володінні якої знаходяться документи, про розгляд клопотання не повідомлялась відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України.

Дослідивши додані до клопотання документи, слід дійти наступного висновку.

Відповідно до ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до рей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Аналізуючи обґрунтування слідчого з фабулою кримінального правопорушення і наданими матеріалами, видно, що документи, доступ до яких слідчий просить надати дійсно перебуває у володінні вказаної ним особи, в сукупності з іншими речами і документами має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, інформація, доступ до якої просить надати слідчий, може бути використана як доказ, при цьому іншим способом в даний час довести обстави, які передбачається довести не вбачається можливим.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.160-166, 309 КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Надати старшому слідчому СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 та слідчим іншого підрозділу ДФС України на підставі постанови про проведення процесуальних дій на іншій території тимчасовий доступ до речей та документів (з можливістю отримання їх копій), що містять охоронювану законом таємницю, які належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_10 ) та в яких містяться відомості про фінансово-господарську діяльність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_10 ) з 01.01.2015 по дату постановлення ухвали слідчим суддею, а також речей та документів, які відображають фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ) за період з 01.10.2015 по час постановлення ухвали слідчим суддею, а саме: договорів або угод з додатками та доповненнями, накладних, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, рахунків-фактур, видаткових (прибуткових) накладних, актів прийому-передачі товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг), оборотно-сальдових відомостей по квартально по рахунках у яких відображено здійснення фінансово-господарських взаємовідносин за весь період взаємовідносин з зазначенням сальдо на початок та кінець періоду, банківських виписок, платіжних доручень, звітів щодо виконаних (наданих, проведених) робіт (послуг), журналів складського обліку, товарно-транспортних накладних (у разі їх відсутності довідок про їх відсутність з зазначенням ким здійснювалось перевезення товару (спосіб та засіб перевезення, реквізити перевізника), договорів укладених з перевізниками товарів, платіжних доручень, що підтверджують оплату транспортних послуг, актів виконаних робіт (транспортних послуг), журналів реєстрації доручень на отримання ТМЦ, інших документів щодо розрахунків з перевізниками, інших фінансово-господарських документів, що підтверджують взаємовідносини з указаними підприємствами, документів по взаємовідносинах з підприємствами в адресу яких здійснювався продаж (реалізація) товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг), які придбавались у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ) (документів що підтверджують продаж (реалізацію) ТМЦ, робіт (послуг): договорів, додатків до них, податкових, видаткових накладних, актів виконаних робіт, прийому-передачі товарів (робіт, послуг), виписок банків, платіжних доручень, товарно-транспортних накладних; наказів на призначення відповідальних осіб з числа працівників Вашого підприємства, які виконували адміністративно-розпорядчі функції в період здійснення взаємовідносин з зазначеними підприємствами, посадові інструкції та копії їх паспортів.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Підготовлено в 2 примірниках

Прим. 1 справа № 757/11159/18-к

Прим. 2 слідчий ОСОБА_3

Копія ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 »

Виконавець: ОСОБА_1 19.03.2018 р.

Дата ухвалення рішення19.03.2018
Оприлюднено28.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/11159/18-к

Ухвала від 19.03.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Цокол Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні