Ухвала
від 23.03.2018 по справі 15/270-ап-07
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

23 березня 2018 р. м. ХерсонСправа № 15/270-АП-07

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дмитрієвої О.О., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області про заміну сторони в адміністративний справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Комсомольському районі м. Херсона до товариства з обмеженою відповідальністю «Мікропровід» про стягнення недоїмки по пенсійним внескам та фінансових санкцій,

встановив:

14 березня 2018 року до Херсонського окружного адміністративного суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області (далі ГУ ПФУ) про заміну сторони у виконавчому провадженні по справі №15/270-АП-07, відповідно до якої заявник просить суд замінити сторону у виконавчому провадженні по справі №15/270-АП-07, а саме: замінити стягувача Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області на Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

Свою заяву мотивує тим, що відповідно допостанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року №821Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області реорганізоване шляхом приєднання Генічеського, Бериславського, Каховського, Олешківського, Скадовського об'єднаних управлінь Пенсійного фонду України, Управління Пенсійного фонду України в м. Нова Каховка та Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України до Головного управління Пенсійного фонду України Херсонської області. Таким чином заборгованість боржника у даній справі обліковується та контролюється Головним управлінням Пенсійного фонду України Херсонської області.

Для розгляду вказаної заяви сторони в судове засідання не прибули.

Представник Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області заяву просив розглядати без його участі.

Представник товариства з обмеженою відповідальністю «Мікропровід» (ТОВ «Мікропровід», боржник) до суду не з'явився. Клопотань про відкладення розгляду заяви або про розгляд заяви в порядку письмового провадження, заперечень проти заяви суду не надавав.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду (частина 2стаття 379 Кодексу адміністративного судочинства України). Таким чином, суд розглядає заяву про заміну сторони у справі в порядку письмового провадження на підставі ч.9 ст.205та ч. 2 ст.379 КАС України.

Вивчивши матеріали справи в частині питання щодо заміни сторони по справі, суд дійшов до висновку, щодо необхідності заміни стягувача на правонаступника, виходячи з наступного.

Постановою Господарського суду Херсонської області від 13 вересня 2007 року позов задоволено у повному обсязі. Стягнуто з ТОВ «Мікропровід» м. Херсон, вул.. Нафтовиків, 15, р.р 260063017551535 ХФ ЦВ «Промінвестбанк» МФО 352286, код 23134387 на користь Управління Пенсійного фонду України в Комсомольському районі м. Херсон, вул.. Комкова, 76-а, р.р. 256063011201 в ХОУ ВАТ «ДОБУ» МФО 352457 код 21294879 – 31314 грн. 48 коп. недоїмки по пенсійним внескам та 24392 грн. 78 коп. фінансових санкцій, всього – 55707 грн. 26 коп.. Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 24 вересня 2007 року вирішено внести виправлення в останню частину постанови з приводу надання розстрочки боржнику строком на 60 місяців та резолютивну частину повного тексту, яку викладено наступним чином: «Надати відповідачу розстрочку виконання постанови по справі строком на 60 місяців. Стягнення боргу проводити починаючи з жовтня місяця 2007 року по вересень місяць 2009 року по 928 грн. 45 коп.».

Постанова Господарського суду Херсонської обалсті від 13 вересня 2007 року набрала законної сили 25 вересня 2007 року, стягувачу видано виконавчий лист у вказаній справі.

За змістом. 1 ст. 17 ГПК України (у редакції до 15 грудня 2017 року), якщо справа не підсудна даному господарському суду, матеріали справи надсилаються господарським судом за встановленою підсудністю не пізніше п'яти днів з дня надходження позовної заяви або винесення ухвали про передачу справи.

Пунктом 2 інформаційного листа Вищого господарського суду від 29.09.2009 року №01-08/530 «Про деякі питання, порушені у доповідних записках господарських судів України у першому півріччі 2009 року щодо застосування норм Господарського процесуального кодексу України», після початку діяльності окружних адміністративних судів повноваження місцевих господарських судів щодо розгляду справ адміністративної юрисдикції припинено.

За таких обставин дана заява підлягає розгляду за підсудністю Херсонським окружним адміністративним судом.

Ухвалою Херсонського окружного адміністративного суду від 17 жовтня 2017 року за заявою Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області здійснено заміну сторони виконавчого провадження за виконавчим листом по справі №15/270-АП-07, а саме стягувача з управління Пенсійного фонду України в Комсомольському районі м. Херсона на його правонаступника Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області.

Судом встановлено, що відповідно доПостанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року №821 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного Фонду України"було реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 2. Таким чином Генічеське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Бериславське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Каховське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Олешківське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Скадовське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Управління Пенсійного фонду України в м. Нова Каховка та Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області реорганізовані шляхом приєднання до головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області. А тому заборгованість ТОВ «Мікропровід» обліковується та контролюється головним управлінням Пенсійного фонду України в Херсонській області.

Згідно з частиною першоюстатті 104 Цивільного кодексу Україниюридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Статтею 52 КАС Українивизначено що, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до ч. 1ст. 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження, зокрема за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно статті 1 Закону УкраїниПро виконавче провадженнявиконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначеніКонституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Частиною п'ятою статті 15 Закону УкраїниПро виконавче провадженнявизначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником.

Суд, враховуючи, що рішення суду від 13 вересня 2007 року у справі №15/270-АП-07 за позовом управління Пенсійного фонду України в Комсомольському районі м. Херсона до товариства з обмеженою відповідальністю «Мікропровід» про стягнення недоїмки по пенсійним внескам та фінансових санкцій, не виконане, а реорганізація стягувача Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області шляхом приєднання разом із деякими територіальними органами Пенсійного фонду України до Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області унеможливила його виконання, суд вважає за необхідне заяву ГУ ПФУ про заміну сторони у справі задовольнити та замінити сторону у виконавчому провадженні по справі №15/270-АП-07 з Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області на правонаступника Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.52,205, 243, 248, 259, 294, 379 КАС України, суд

ухвалив:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України Херсонської області про заміну сторони у справі №15/270-АП-07 – задовольнити.

Замінити сторону (стягувача) у виконавчому провадженні по справі №15/270-АП-07 за позовом управління Пенсійного фонду України в Комсомольському районі м. Херсона до товариства з обмеженою відповідальністю «Мікропровід» про стягнення недоїмки по пенсійним внескам та фінансових санкцій на правонаступника – Головне управління Пенсійного фонду України Херсонської області (код ЄДРПОУ 21295057, 73005, м. Херсон, вул.. 28 Армії, 6, р/р 25608301012652 в ХОУ ПАТ «Державний Ощадний банк України», МФО 352457).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Одеського апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня її проголошення, при цьому відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомукаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідне рішення.

Якщо ухвалу було постановлено поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, строк на апеляційне оскарження обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею.

Суддя Дмитрієва О.О.

Дата ухвалення рішення23.03.2018
Оприлюднено29.03.2018
Номер документу72950245
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення недоїмки по пенсійним внескам та фінансових санкцій

Судовий реєстр по справі —15/270-ап-07

Ухвала від 23.03.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дмитрієва О.О.

Ухвала від 17.10.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 04.10.2017

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Постанова від 13.09.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Клепай З.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні