Ухвала
від 07.03.2018 по справі 759/3268/18
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/846/18

ун. № 759/3268/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 березня 2018 року слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі: ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого Святошинського УП ГУНП у місті Києві лейтенанта поліції ОСОБА_3 в досудовому розслідуванні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017100080011479 від 28.12.2017 року, за ознаками злочину, передбаченого ст. 356 КК України, про проведення огляду нежитлового приміщення, -

ВСТАНОВИВ:

07.03.2018 р. на розгляд слідчого судді передано клопотання слідчого Святошинського УП ГУНП у місті Києві ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Київської місцевої прокуратури №8 ОСОБА_4 , про проведення огляду земельної ділянки на якій розташований об`єкт незакінченого будівництва за адресою: м. Київ, проспект Перемоги, 67, «Нивки-Парк» з метою виявлення та фіксації всіх обставин вчинення кримінального правопорушення.

Судом встановлено, що у провадженні слідчого відділу Святошинського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві проводиться досудове розслідування за кримінальним провадженням № 12017100080011479, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.12.2017 р., за ознаками злочину, передбаченого ст. 356 КК України.

Досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні встановлено те, що до Святошинськго УП надійшли матеріали перевірки, щодо можливого незаконного проведення будівельних робіт за адресо: АДРЕСА_1 .

28.12.2017 до Святошинського УП надійшло звернення народного депутата України щодо можливого незаконного будівництва за адресою: АДРЕСА_1 , житлового комплексу «Сан-Форанцизко» та «Нивки Парк». яке було внесено до ЄРДР за № 12017100080011479.

Разом з тим органом досудового розслідування було встановлено що згідно з відповіддю яка була надано органу досудового розслідування від департаменту містобудування та архітектури, від 16.02.2018 № 055-2283, згідно електронної бази документообігу Департаменту проектна документація на будівництво житлового комплексу «Нивки-Парк» не погоджувалась.

Окрім того згідно з наданої відповіді архітектурно-будівельної інспекції міста Києва було встановлено що за адресою: м. Київ, проспект Перемоги, 67, ТОВ «ТРЕВІС» проводить реконструкцію приміщень нежитлової будівлі під складські приміщення. Про будівництво за вказаною адресою житловго комплексу нічого не вказано.

Згідно відповіді Департаменту земельних ресурсів, земельна ділянка (код ділянки: 88:084:090) площею 5,81 га, на якій проводиться будівництво житлового комплексу «Нивки-Парк» на просп. Перемоги, 67 на підставі технічного звіту про встановлення зовнішніх меж земельної ділянки обліковується за ТОВ «ТРЕВІС» (ЄДРПОУ 25193862). За поданням Департаменту земельних ресурсів рішення про передачу зазначеної земельної ділянки в користування (власність) Київська міська рада не приймала. В міському земельному кадастрі інформація щодо державної реєстрації зазначеної земельної ділянки у Державному земельному кадастрі та державної реєстрації речових прав на неї відсутня.

Згідно чинного Кримінального процесуального законодавства України тягар доказування перед слідчим суддею, судом наявності підстав застосування заходів забезпечення кримінального провадження покладено на слідчого та прокурора як на суб`єктів, які здійснюють кримінальне провадження, а тому вони мають обґрунтувати необхідність застосування заходів його забезпечення.

Досудове розслідування вважає, що незастосування цього заходу зумовить труднощі та неможливість виконання вироку в частині забезпечення можливої конфіскації майна або цивільного позову, чи перешкоджатиме встановленню істини по провадженню внаслідок того, що таке майно може бути незаконно відчужене іншими особам, чи настання інших тяжких наслідків.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити, посилаючись на обставини викладені в матеріалах справи.

Розглянувши дане клопотання, долучені до нього матеріали, заслухавши пояснення слідчого, слідчий суддя, дійшов висновку про необхідність задоволення зазначеного клопотання, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 2ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цьогоКодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно дост. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 3ст. 233 КПК України, слідчий має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей, із безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням з прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Слідчий суддя, беручи до уваги вищевикладене, враховуючи те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані обставини мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо, вважає, що клопотання необхідно задовольнити.

В зв`язку із викладеним, керуючись ст. ст.233, 237, 160-165 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого Святошинського УП ГУНП у місті Києві лейтенанта поліції ОСОБА_3 в досудовому розслідуванні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017100080011479 від 28.12.2017 року, за ознаками злочину, передбаченого ст. 356 КК України, про проведення огляду нежитлового приміщення задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду слідчому СВ Святошинського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 , іншим працівникам поліції як учасниками огляду та представникам відповідних контролюючих органів, земельної ділянки на якій розташований об`єкт незакінченого будівництва за адресою: м. Київ, проспект Перемоги, 67, «Нивки-Парк» з метою виявлення та фіксації всіх обставин вчинення кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.03.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу72963083
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду нежитлового приміщення

Судовий реєстр по справі —759/3268/18

Ухвала від 07.03.2018

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

П`ятничук І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні