Ухвала
від 27.03.2018 по справі 927/226/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

27 березня 2018 року                     м. Чернігів                     справа № 927/226/18

          Господарський суд Чернігівської області у складі судді Шморгуна В. В., розглянувши матеріали позовної заяви №19/03/18-02 від 19.03.2018

Позивач: Товариство з обмеженою відповідальністю «Торгова Аграрна Компанія»,

код ЄДРПОУ 37469662, вул. Підвальна, 9, кім. 79, м. Калуш, Івано-Франківська область, 77300

адреса для листування: вул. Борисоглібська, 6-Б, м. Київ, 04070

Відповідач: Державне підприємство «Дослідне господарство «Чернігівське» Інституту садівництва Національної академії аграрних наук,

код ЄДРПОУ 00415712, с. Ягідне, Чернігівський район, 15562

Предмет спору: про стягнення 68222,79 грн,

ВСТАНОВИВ:

Товариством з обмеженою відповідальністю «Торгова Аграрна Компанія» подано позов до Державного підприємства «Дослідне господарство «Чернігівське» Інституту садівництва Національної академії аграрних наук, у якому позивач просить суд стягнути з відповідача 68222,79 грн, з яких 41387,69 грн основної заборгованості, 23110,21 грн інфляційних втрат та 3724,89 грн – 3% річних.

Обґрунтовуючи позовні вимоги, позивач зазначає, що 15.08.2012 між Товариством з обмеженою відповідальністю «Алебарда» (Кредитор), Товариством з обмеженою відповідальністю «Торгова Аграрна Компанія» (Новий Боржник) та Державним підприємством «Дослідне господарство «Чернігівське» Національної академії аграрних наук, яке у подальшому перейменовано у Державне підприємство «Дослідне господарство «Чернігівське» Інституту садівництва Національної академії аграрних наук (Первісний боржник), укладено договір про переведення боргу №ДПБ 15/08-12/02.

За умовами цього договору Кредитор надає згоду на переведення боргу Первісного боржника перед Кредитором за послуги з охорони об'єкту згідно з Договором про надання послуг з охорони об'єкту №23/04-12-Ч від 17.04.2012 та Актів здачі-приймання послуг на загальну суму 41387,69 грн, а Новий боржник приймає на себе зобов'язання за Договором та Актами.

У свою чергу, відповідач зобов'язався сплатити позивачу за виконані останнім зобов'язання по Основному договору протягом 30 календарних днів з моменту підписання договору про переведення боргу, проте коштів позивачу не сплатив.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. 162 Господарського процесуального кодексу України.

Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі (ч. 4 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України).

Оскільки за договором про надання послуг з охорони об'єкту №23/04-12-Ч від 17.04.2012 відповідач мав борг перед ТОВ «Алебарда» у розмірі 41387,69, який у подальшому був переведений ТОВ «Торгова Аграрна Компанія» відповідно до договору ДПБ 15/08-12/02 від 15.08.2012, рішення суду може вплинути на права ТОВ «Алебарда» щодо отримання вказаної заборгованості, а тому суд вважає за необхідне залучити ТОВ «Алебарда» до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

Відповідно до ч. 5 ст. 252 Господарського процесуального кодексу України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше.

Керуючись ст. 12, 50, 161, 176, 234, 235, 247, 252 Господарського процесуального кодексу України,

                                         УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

3. Залучити до участі у справі, у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача – Товариство з обмеженою відповідальністю «Алебарда» (юридична адреса: вул. Товарна, 18, м. Київ, 01103).

4. Зобов'язати позивача у дводенний строк з дня отримання ухвали надіслати копію позовної заяви та додані до неї документи третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Товариству з обмеженою відповідальністю «Алебарда». Докази направлення надати суду у цей же строк.

5. Встановити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали для подання до суду, позивачу та третій особі у порядку, визначеному ч. 1 ст. 172 Господарського процесуального кодексу України, відзиву на позов з доданими до нього документами. Докази направлення позивачу та третій особі відзиву надати суду у встановлений строк.

6. Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання до суду, відповідачу та третій особі у порядку, визначеному ч. 1 ст. 172 Господарського процесуального кодексу України, відповіді на відзив з доданими до неї документами. Докази направлення відповідачу та третій особі відповіді на відзив надати суду у встановлений строк.

7. Встановити відповідачу п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання до суду, позивачу та третій особі у порядку, визначеному ч. 1 ст. 172 Господарського процесуального кодексу України, заперечень з доданими до них документами. Докази направлення позивачу та третій особі заперечень надати суду у встановлений строк.

8. Встановити третій особі – ТОВ «Алебарда» п'ятиденний строк з дня отримання позовної заяви для подання до суду, позивачу та відповідачу у порядку, визначеному ч. 1 ст. 172 Господарського процесуального кодексу України, письмових пояснень щодо позову з доданими до них документами. Докази направлення позивачу та відповідачу письмових пояснень надати суду у встановлений строк.

9. Встановити третій особі – ТОВ «Алебарда» десятиденний строк з дня отримання відзиву на позов для подання до суду, позивачу та відповідачу у порядку, визначеному ч. 1 ст. 172 Господарського процесуального кодексу України, письмових пояснень щодо відзиву з доданими до них документами. Докази направлення позивачу та відповідачу письмових пояснень надати суду у встановлений строк.

          Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - https://cn.arbitr.gov.ua/sud5028.

          

Суддя                                         В.В. Шморгун          

СудГосподарський суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення27.03.2018
Оприлюднено29.03.2018
Номер документу72971872
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —927/226/18

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Моцьор В.В.

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Моцьор В.В.

Ухвала від 03.11.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Шморгун В.В.

Ухвала від 01.11.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Шморгун В.В.

Ухвала від 17.04.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Книш Н.Ю.

Ухвала від 10.04.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Книш Н.Ю.

Рішення від 23.05.2018

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Шморгун В.В.

Ухвала від 27.03.2018

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Шморгун В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні