Ухвала
від 21.03.2018 по справі 761/40108/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/40108/17

Провадження № 2/761/1458/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про призначення судової автотоварознавчої експертизи

21 березня 2018 року Шевченківський районний суд м.Києва

в складі:

головуючого судді: Осаулова А.А.

при секретарі: Вольда М.А.

за участю представників позивача, відповідача: ОСОБА_1, ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м.Києві клопотання представника відповідача про призначення судової автотоварознавчої експертизи у цивільній справі №761/40108/17-ц за позовом ОСОБА_3, ОСОБА_1 до Комунального підприємства Київпастранс , ОСОБА_4 про відшкодування матеріальної шкоди внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, -

В С Т А Н О В И В :

В ході судового розгляду вказаної цивільної справи представником відповідача було заявлено клопотання про призначення судом авто-товарознавчої експертизи із зазначенням відповідних питань, оскільки у висновкам вже проведених досліджень визначено різні суми, невідомо які саме пошкодження взяті за основу, а призначення цієї експертизи необхідно для визначення суми відновлювального ремонту та вірного матеріального збитку.

Представник позивача заперечував проти задоволення вказаного клопотання.

Суд, вислухавши доводи учасників процесу, оглянувши матеріали справи, приходить до висновку, що клопотання обґрунтоване, а тому підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.1 ст.103 ЦПК України, для з'ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо, а сторонами не надано відповідні висновки експертів із цих саме питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності, суд призначає експертизу у справі.

За умовами ч.4 ст.103 ЦПК України питання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом.

Відтак, суд находить клопотання таким, що підлягає задоволенню, оскільки для з'ясування розміру заподіяних матеріальних збитків внаслідок пошкодження автомобіля потрібні спеціальні знання, а відтак потребує призначенню судова авто-товарознавча експертиза, проведення якої слід доручити експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, м. Київ, вул. Смоленська, 6.

При цьому, суд вважає за можливе відкорегувати визначені питання, відповіді на які мають значення для правильного вирішення справи по суті із урахуванням змісту позовних вимог.

З врахуванням вимог п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України та необхідності зупинення процесуальних строків розгляду справи, суд вважає за можливе зупинити провадження у цій справі до отримання висновку вказаної експертизи.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 103, 252, 353 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Призначити у цивільній справі №761/40108/17-ц за позовом ОСОБА_3, ОСОБА_1 до Комунального підприємства Київпастранс , ОСОБА_4 про відшкодування матеріальної шкоди внаслідок дорожньо-транспортної пригоди судову автотоварознавчу експертизу, проведення якої доручити експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, м. Київ, вул. Смоленська, 6, попередивши їх про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України.

На вирішення експертів поставити наступне питання :

1.Яка вартість матеріальної шкоди завдана власнику транспортного засобу марки Ленд Ровер Рендж Ровер , д.н.з. НОМЕР_1 (його вузлів та агрегатів) внаслідок його пошкодження, внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 12.09.2017 року із урахуванням фізичного зносу автомобіля на час ДТП ?

Автомобіля марки Ленд Ровер Рендж Ровер , д.н.з. НОМЕР_1 наданий для огляду бути не може, тому прошу проводити експертизу по наявним у матеріалах справи фотокарткам.

Для проведення даної експертизи до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, м. Київ, вул. Смоленська, 6, направити копію даної ухвали та матеріали цивільної справи №761/40108/17-ц.

За клопотанням експерта будуть надані інші матеріали для проведення експертизи.

Роз яснити учасникам справи вимоги ст..109 ЦПК України, що у разі ухилення особи, яка бере участь у справі, від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з'ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Витрати по проведенню експертизи покласти на Комунальне підприємство Київпастранс , що знаходиться в м.Києві, Набережне шосе, 2, тел..254-66-48, роз яснивши його представнику в суді вимоги ст.103, ч.1 ст.109 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі.

На час проведення експертизи провадження по справі зупинити.

Ухвала в частині призначення експертизи оскарженню не підлягає.

Апеляційна скарга на ухвалу в частині зупинення розгляду справи подається до Апеляційного суду м. Києва до або через Шевченківський районний суд м. Києва протягом 15 днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було проголошено лише вступну і резолютивну частину судового рішення або у разі розгляду (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, цей строк обчислюється з дня складання повного тексту судового рішення.

Суддя: А.А.Осаулов

Дата ухвалення рішення21.03.2018
Оприлюднено28.03.2018
Номер документу72991492
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди внаслідок дорожньо-транспортної пригоди

Судовий реєстр по справі —761/40108/17

Рішення від 12.03.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Рішення від 12.03.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 14.12.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 21.03.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 08.12.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні