Ухвала
від 22.03.2018 по справі 760/7428/18
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

№1-кс/760/4467/18

№760/7428/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22. 03. 2018 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора відділу прокуратури Київської області ОСОБА_3 - про надання дозволу на проведення обшуку в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017110000000043 від 04.09.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 204 КК України,

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва надійшло клопотання прокурора відділу прокуратури Київської області ОСОБА_3 - про надання дозволу на проведення обшуку в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017110000000043 від 04.09.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 204 КК України.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування судового засідання здійснювалось за допомогою технічних засобів.

Прокурор в судовому засіданні подане клопотання підтримав, з підстав зазначених у клопотанні та просив про задоволення клопотання.

Заслухавши пояснення прокурора, вивчивши матеріали клопотання і кримінального провадження, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

З матеріалів клопотання вбачається, що прокуратурою Київської області здійснюється нагляд за додержанням законів у формі процесуального керівництва у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.09.2017 за №32017110000000043 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч ч.3 ст. 204 КК України.

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням фінансових розслідувань головного управління ДФС у Київській області.

Співробітниками ВПНОПТ ОУ ГУ ДФС у Київській області встановлено, що службовими особами ТОВ «АМГ-Ойл-Груп» (код за ЄДРПОУ 41154164) організовано незаконне виготовлення, зберігання та збут підакцизних товарів, а саме паливно-мастильних матеріалів з недоброякісної сировини, що призвело до тяжких наслідків, тобто вчинено кримінальне правопорушення передбачене ч. 3 ст. 204 КК України.

До ОУ ГУ ДФС у Київській області надійшла заява від громадянина України ОСОБА_4 , в якій даний громадянин повідомив, що у нього зламалася бензопила, яку він заправив бензином А-95, який придбав на АЗС розташованій у Київській області, Києво-Святошинському районі, м. Боярка, вул. Магістральна, 11. Також, гр. ОСОБА_5 надав паспорт якості № 6959 на зразок бензину автомобільного А-95, який за ініціативою вказаного громадянина підлягав випробуванню у ТОВ «Випробувальний центр паливно мастильних матеріалів» (м. Київ, вул. Суворова 1).

Згідно отриманих результатів випробувань зразку бензину автомобільного А 95, встановлено, що наданий на дослідження зразок згідно паспорту якості № 6959 не відповідає технічним вимогам ДСТУ 7687:2015 за показниками: «об`ємна частка випаровування за 100о С», «об`ємна частка бензолу», «об`ємна частка етанолу» та «вміст сірки», які значно перевищують встановлену чинним законодавством норму.

В подальшому при проведенні заходів встановлено, що за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, м. Боярка, вул. Магістральна, 11, діяльність пов`язану з реалізацією паливо мастильних матеріалів здійснює ТОВ «Тайм-Газ».

При проведенні аналізу фінансово-господарської діяльності зазначеного підприємства встановлено, що ТОВ «Тайм-Газ» код ЄДРПОУ 40157693, вид діяльності: роздрібна торгівля пальним, юридична адреса: Київська область, Києво-Святошинський район, м. Боярка, вул. Магістральна, 11., на обліку перебуває у Києво-Святошинській ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, директор та головний бухгалтер ОСОБА_6 , і.п.н. НОМЕР_1 ), здійснює торгівлю пальним по території Київської області.

Також досудовим розслідуванням встановлено, що ТОВ «Тайм-Газ» здійснює реалізацію паливо-мастильних матеріалів на АЗС за такими адресами:

-Київська область, Києво-Святошинський район, м. Боярка, вул. Магістральна 11, кадастровий номер 3222410300:02:004:5067.

-Київська область, Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Чорновола, 51В-1 (GPS 50.3958524, 30.4129156);

-Київська область, Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Чорновола (50.3910907, 30.4008875).

Також, згідно інформації, викладеної у повідомленні про вчинене кримінальне правопорушення ТОВ «Тайм-Газ» купує паливо-мастильні матеріали неофіційно за готівкові кошти у ТОВ «АМГ-ОЙЛ-Груп» з подальшим не відображенням у податковій звітності.

Окрім того, до ОУ ГУ ДФС у Київській області надійшла заява від громадянина України ОСОБА_7 , в якій даний громадянин повідомив, що після заправки бензином марки А-95 на АЗС за адресою: Київська обл., Бориспільський р-н, с. Іванків, вул. Харківська, 1Б в нього зламався автомобіль. За результатами діагностики даного авто на СТО встановлено причину поломки, а саме неякісне пальне, що потягнуло за собою значні фінансові витрати на ремонт паливної системи.

З метою реагування на отриману інформацію встановлено, що на АЗС за адресою: вул. Харківська, 1Б діяльність з роздрібної реалізації здійснює Виробничо-Торгівельне підприємство «Переяславська Русь» (код ЄРДПОУ 20598531). ВТП «Переяславська Русь» зареєстровано за адресою: Київська обл., м. Переяслав-Хмельницький, вул. Шкільна, 4, основним видом діяльності якого є «роздрібна торгівля пальним». Директором та бухгалтером даного підприємства являється гр. ОСОБА_8 (ІПН НОМЕР_2 ). Згідно бази даних «Реєстр ПН товар» ВТП «Переяславська Русь» закупляє ПММ у ТОВ «АМГ-ОЙЛ-ГРУП».

Згідно АІС «Податковий блок» ВТП «Переяславська Русь» також здійснює реалізацію ПММ за наступною адресою:

-Київська обл., м. Переяслав-Хмельницький, вул. Шкільна, 4.

В ході аналізу єдиного реєстру податкових накладних ВТП «Переяславська Русь» закуповує паливо-мастильні матеріали у ТОВ «АМГ-ОЙЛ-Груп».

Також встановлено, що службові особи ТОВ «АМГ-Ойл-Груп» (код за ЄДРПОУ 41154164) займались незаконним виготовленням, зберіганням, а також збутом незаконно виготовлених підакцизних товарів, а саме паливно-мастильних матеріалів на території нафтобази, орендованої у ПП «Ніка-С» (код за ЄДРПОУ 31648525) за адресою: Київська обл., Макарівський район, с. Забуяння, що призвело до тяжких наслідків, тобто вчинено кримінальне правопорушення передбачене ч.3 ст.204 КК України.

Прокурор зазначав, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, незаконно виготовлених бензинів, майна яке було здобуте в результаті вчинення кримінального правопорушення, документів, а також, печаток, документів в електронному вигляді, чорнових записів, чорнових бухгалтерських документів, мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, що містить на магнітних носіях доказову інформацію у даному кримінальному провадженні та інші предмети та документи, що свідчать про вчинення вказаного правопорушення та мають значення для встановлення істини у ході проведення досудового розслідування, які добровільно не будуть видані та у подальшому будуть знищені, постала необхідність в проведенні обшуку.

В зв`язку із зазначеним прокурор просив про задоволення клопотання.

Згідно ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Беручи до уваги вищевикладене, перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даним матеріалам, для встановлення обставин у кримінальному провадженні, наведено наявність підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення та відомості, які їх містять у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, вбачається необхідність проведення обшуку, а тому прихожу до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 233-236, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл прокурорам Прокуратури Київської області ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_3 , слідчим СУ ФР ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , слідчим та оперативним співробітникам, які будуть діяти виключно за дорученням слідчого чи прокурора, на проведення обшуку за місцем реалізації паливо-мастильних матеріалів Виробничо-Торгівельним підприємством «Переяславська Русь» (код ЄРДПОУ 20598531), за адресою: Київська обл., Бориспільський р-н, с. Іванків, вул. Харківська, 1Б, яка належить на праві власності ТОВ «Завод «Галичина» та перебуває у користуванні Виробничо-Торгівельного підприємства «Переяславська Русь» (код ЄРДПОУ 20598531), з метою відшукання та вилучення знаряддя кримінального правопорушення, насосів, помп, ємкостей для зберігання паливо-мастильних матеріалів, незаконно виготовлених паливо мастильних матеріалів марки А-92, А-92+, А-95, А-95+, ДТ, ДТ+, їх різновидностей типу «Євро», «Євро+», «Premium», «Mustang», «Energy», «Nano», «Экто», «Pulls». компонентів палива (пресадок), документів щодо реалізації та придбання паливо-мастильних матеріалів, чорнових записів, чорнових бухгалтерських документів, роздруківок Х звітів з касових апаратів, касові апарати, комп`ютерної техніки, що містить на магнітних носіях доказову інформацію у даному кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора відділу прокуратури Київської області ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.03.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу73000515
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017110000000043 від 04.09.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 204 КК України

Судовий реєстр по справі —760/7428/18

Ухвала від 22.03.2018

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 22.03.2018

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні