Ухвала
від 27.03.2018 по справі 751/1728/18
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/1728/18

Провадження №1-кс/751/763/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 березня 2018 року місто Чернігів

Слідчий суддя Новозаводського районного суду м.Чернігова ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судового засідання клопотання слідчого-заступника начальника управління-начальник першого ВРКП слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий-заступник начальника управління-начальник першого ВРКП слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням за погодженням процесуального керівника у провадженні прокурора відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до оригіналів документів (а в разі їх вилучення, завірені копії) та можливість їх вилучення (проведення виїмки), які знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), а саме: документів юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), передбачених „Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженою Постановою Правління Національного банку України від 12.11.2003 року №492, які були надані для відкриття вказаного банківського рахунку, а також зібраних в результаті користування вказаним рахунком за весь період функціонування рахунків (договорів на касове обслуговування, договорів на відкриття карткових рахунків, карток із зразками підписів та печаток, заяв на відкриття рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , довіреностей, договорів кредитування, тощо); інформації як на паперових так і електронних носіях руху грошових коштів по рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , із вказівкою часу операції, призначення кожного платежу, назв та номерів рахунків контрагентів, з виведенням щоденних залишків по рахунку за період з 26.05.2017 року по 09.03.2018 року; первинних документів, що свідчать про зарахування на банківські рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 та зняття з них грошових коштів (платіжні доручення, грошові чеки, платіжні вимоги та інші розрахункові документи) за період з 26.05.2017 року по 09.03.2018 року.

В обґрунтування клопотання зазначено, що в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області перебуває кримінальне провадження № 32017270000000035 від 22.06.2017 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 205, ч. 3 ст. 209 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що під час здійснення господарської діяльності службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) використовувались розрахункові рахунки № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , які відкриті у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ).

З метою швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального провадження, та встановлення подальшого руху коштів, встановлення фактів можливого зняття готівкових коштів з розрахункових рахунків підприємств, дослідження обсягу проведених розрахунків по даним рахункам, викриття всієї схеми задіяних підприємств та осіб, що сприяли вчиненню кримінального правопорушення, отримання зразків їх почерку та підписів для проведення, в разі необхідності, криміналістичних досліджень у експертних установах, з використанням банківських рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , виникла необхідність у наданні для сторони кримінального провадження тимчасового доступу та виїмки документів, передбачених Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженою Постановою Правління НБУ від 12.11.2003 р. № 492, щодо відкриття та використання рахунків, які знаходяться у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) і становлять банківську таємницю його клієнта ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Вказані документи, передбачені Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженою Постановою Правління НБУ від 12.11.2003 р. № 492, щодо використання вищезазначеного рахунку, самі по собі та в сукупності з іншими доказами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та впливають на кваліфікацію дій службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Зазначені документи знаходяться безпосередньо в даній банківській установі і не можуть знаходитись в іншому місці, так як створювались при відкритті і обслуговуванні цього рахунку.

Учасники судового провадження в судове засідання не з`явились. Слідчим подана заява про розгляд клопотання без участі, підтримання клопотання. Особа у володінні якої знаходяться документи в судове засідання не з`явилась, причини неявки не повідомила. Суд керуючись ч. 4 ст. 163 КПК України ухвалив судове засідання проводити у відсутності осіб, які не з`явились в судове засідання. Фіксування судового засідання технічними засобами фіксування кримінального провадження згідно ч. 4 ст. 107 КПК України не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що викладені в клопотанні доводи про необхідність тимчасового доступу до оригіналів документів (а в разі їх вилучення, завірені копії) та можливість їх вилучення (проведення виїмки), які знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), є обґрунтованими та підлягають задоволенню, оскільки є підстави вважати, що документи перебувають у володінні відповідної юридичної особи, в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, слідчий довів можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах та неможливість іншими способами довести обставинами, які передбачається довести за допомогою цих документів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159-164, 166, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого-заступника начальника управління-начальник першого ВРКП слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати слідчому-заступнику начальника другого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_5 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_6 , слідчому - начальнику другого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_7 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_8 , слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_9 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_10 , слідчому заступнику начальнику управління - начальнику першого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 право на тимчасовий доступ, можливість ознайомитися, зняти їх копії та вилучити (здійснити виїмку) до оригіналів документів які знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), а саме:

документів юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), передбачених „Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженою Постановою Правління Національного банку України від 12.11.2003 року №492, які були надані для відкриття вказаного банківського рахунку, а також зібраних в результаті користування вказаним рахунком за весь період функціонування рахунків (договорів на касове обслуговування, договорів на відкриття карткових рахунків, карток із зразками підписів та печаток, заяв на відкриття рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , довіреностей, договорів кредитування, тощо);

інформації як на паперових так і електронних носіях руху грошових коштів по рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , із вказівкою часу операції, призначення кожного платежу, назв та номерів рахунків контрагентів, з виведенням щоденних залишків по рахунку за період з 26.05.2017 року по 09.03.2018 року;

первинних документів, що свідчать про зарахування на банківські рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 та зняття з них грошових коштів (платіжні доручення, грошові чеки, платіжні вимоги та інші розрахункові документи) за період з 26.05.2017 року по 09.03.2018 року.

За відсутності оригіналів документів надати їх завірені копії та документи, що обґрунтовують їх відсутність.

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Згідно ч.1, ч.2 ст. 165 КПК України, зазначена в ухвалі слідчого судді особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію.

Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і оригіналів або копій документів, зобов`язана залишити володільцю речей і оригіналів або копій документів опис речей і оригіналів або копій документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді.

Згідно вимог ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала не оскаржується, заперечення можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.03.2018
Оприлюднено27.02.2023

Судовий реєстр по справі —751/1728/18

Ухвала від 27.03.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 27.03.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 27.03.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 27.03.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 27.03.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 27.03.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 27.03.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні