Ухвала
від 26.03.2018 по справі п/811/923/17,
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

26 березня 2018 року справа № П/811/923/17,

Кіровоградський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Петренко О.С., розглянувши в порядку письмового провадження заяву про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі

за позовом : Кропивницького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області

до відповідача: КП "Кіровоградський науковий технічно-лабораторний центр спеціальний видів робіт у будівництві"

про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом та просить стягнути з відповідача заборгованість із витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, в сумі 9 468,61 грн., що виникла в підприємства за період з січня 2017 року по квітень 2017 року.

Постановою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 04.08.2017 року позовні вимоги - задоволено повністю, стягнуто з Комунального підприємства "Кіровоградський науковий технічно-лабораторний центр спеціальний видів робіт у будівництві", код за ЄДРПОУ: 13766235 (25006, м.Кропивницький, пров. Плетений, 12) на користь Кропивницького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області заборгованість із відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах за січень - квітень 2017 року в сумі 9 468 (дев'ять тисяч чотириста шістдесят вісім гривень) 61 коп.

13.09.2017 року по справі видано виконавчий лист, який направлено на виконання до Фортечного відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області.

До Кіровоградського окружного адміністративного суду представником управління подано заяву про заміну вибулої сторони в адміністративній справі, а саме - КП "Кіровоградський науковий технічно-лабораторний центр спеціальних видів робіт у будівництві" на Комунальне підприємство "Регіональний центр розвитку послуг" (а.с.63-64).

В обґрунтування заяви, зазначено, що на виконання в Фортечному відділі ДВС м. Кропивницький Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області перебуває виконавчий лист, виданий Кіровоградським окружним адміністративним судом №П/811/923/17 про стягнення з КП "Кіровоградський науковий технічно-лабораторний центр спеціальних видів робіт у будівництві" на користь Кропивницького об'єднаного управління ПФУ Кіровоградської області заборгованості в розмірі 9468,61 грн.

При цьому, в ході виконання рішення встановлено, що КП "Кіровоградський науковий технічно-лабораторний центр спеціальний видів робіт у будівництві" припинено 14.02.2018 року, правонаступником підприємства є КП "Регіональний центр розвитку послуг" (а.с.67-70), що стало підставою для звернення до суду з вказаною заявою.

Ознайомившись із заявою Кропивницького об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області, суд приходить до висновку про відсутність підстав для її задоволення з огляду на таке.

Судом встановлено, що постановою державного виконавця від 19.09.2017 відкрито виконавче провадження № 54735730 по примусовому виконанню виконавчого листа №П/811/923/17 від 04.08.2017 року.

Відповідно до ч. 4 ст. 9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

З Автоматизованої системи виконавчого провадження, за номером виконавчого провадження 54735730 судом встановлено, що виконавче провадження завершено (а.с.86).

Таким чином, судом встановлено, що виконавче провадження завершено, а виконавчий документ повернуто стягувачу.

Відповідно до ч. 1-3 ст. 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Ухвалу суду за результатами вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження може бути оскаржено в порядку, встановленому цим Кодексом.

Враховуючи наведене суд приходить до висновку про відсутність правових підстав для заміни стягувача у виконавчому провадженні, оскільки виконавче провадження завершено.

Керуючись статтею 379 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви Кропивницького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області про заміну сторони виконавчого провадження - відмовити.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки встановлені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена відповідно до ст. 293-297 КАС України.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.03.2018
Оприлюднено30.03.2018
Номер документу73035007
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —п/811/923/17,

Ухвала від 26.03.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. Петренко

Ухвала від 16.03.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. Петренко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні