Ухвала
від 28.03.2018 по справі 826/9003/16
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

28 березня 2018 року м. Київ № 826/9003/16

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Скочок Т.О., розглянувши заяву представника позивача про внесення змін до рішення суду в адміністративній справі

за позовомГоловного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до треті особиПублічного акціонерного товариства Перший український міжнародний банк Фізична особа-підприємець ОСОБА_1, Фізична особа-підприємець ОСОБА_2, Товариство з обмеженою відповідальністю Науково-проектний центр ДТЕК , Товариство з обмеженою відповідальністю Укрбілдінг Корпорейшн , Приватне підприємство Пік-Інвест , Дочірнє підприємство Пульт пожежної охорони-1 про застосування заходів реагування, - В С Т А Н О В И В:

Рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва від 22.02.2018 у справі № 826/9003/16 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Публічного акціонерного товариства Перший український міжнародний банк , за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, - фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, фізичної особи-підприємця ОСОБА_2, Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-проектний центр ДТЕК , Товариства з обмеженою відповідальністю Укрбілдінг Корпорейшн , Приватного підприємства Пік-Інвест , Дочірнього підприємства Пульт пожежної охорони-1 про застосування заходів реагування позов Головного управління задоволено частково. Застосовано заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об'єкту, а саме: будівлі за адресою: АДРЕСА_1, до повного усунення порушень шляхом заборони експлуатації та зобов'язання зупинити експлуатацію вищезазначеного об'єкта. В іншій частині позову відмовити. Обов'язок щодо забезпечення виконання рішення покласти на Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області.

Згодом, до канцелярії суду від представника позивача надійшла заява (вих. № 1703/05-18 від 12.03.2018) про внесення змін до рішення суду у даній справі, шляхом виключення з тексту такого рішення речення щодо покладення на Головне управління обов'язку щодо забезпечення виконання рішення суду.

Розглянувши вказану заяву, суд виходить з наступного.

У силу положень ст. 166 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі - КАС України), при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування тощо щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань.

Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі.

Заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Згідно зі ст. 167 КАС України, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Вимога вказати в заяві по суті справи, скарзі, заяві, клопотанні або запереченні ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України стосується лише юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України. Іноземна юридична особа подає документ, що є доказом її правосуб'єктності за відповідним законом іноземної держави (сертифікат реєстрації, витяг з торгового реєстру тощо).

Якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

В контексті з наведеним вище, дослідивши зміст поданої заяви, суд дійшов висновку про відсутність змісту питання, яке має бути розглянуто судом та підстави виключення з тексту судового рішення речення вищезазначеного змісту з посиланням на відповідні положення Кодексу адміністративного судочинства України, та, на думку суду, є очевидно безпідставною та необґрунтованою, що у силу ч. 2 ст. 167 КАС України є підставою для її повернення заявнику без розгляду.

При цьому, суд вважає за доцільне зазначити, що у разі незгоди із судовим рішенням, позивач не позбавлений права на його апеляційне оскарження у порядку та строки, визначені Кодексом адміністративного судочинства України.

Керуючись ст.ст. 166, 167, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва,

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області від 12.03.2018 повернути без розгляду

Копію цієї ухвали направити на адресу заявника.

Роз'яснити заявнику, що повернення заяви (клопотання) не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала набирає законної сили в порядку та в строки, передбачені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції у порядку та строки, передбачені ст.ст. 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Т.О. Скочок

Дата ухвалення рішення28.03.2018
Оприлюднено30.03.2018
Номер документу73037370
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —826/9003/16

Постанова від 24.04.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бабенко К.А

Ухвала від 05.04.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бабенко К.А

Ухвала від 05.04.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бабенко К.А

Ухвала від 28.03.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Рішення від 22.02.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 22.11.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 31.08.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

Ухвала від 11.07.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

Ухвала від 14.06.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні