Ухвала
від 29.03.2018 по справі 569/5600/18
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/5600/18

УХВАЛА

29 березня 2018 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , старшого слідчого з ОВС 2-го ВРКП СУФР ГУ ДФС у Рівненській області майора податкової міліції ОСОБА_3 (далі слідчий), розглянувши у судовому засіданні в м. Рівне клопотання про арешт майна, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий, звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором прокуратури Рівненської області ОСОБА_4 , у якому просить накласти арешт, шляхом заборони відчуження, розпорядження та користування майном, а саме: на суми ліміту ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) які є у наявності ТОВ «Будівельна Група «Мегаполіс» код 41685040, ТОВ «Рузвельт Групп» код 41640150 шляхом блокування сум податку в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) вказаних товариств, на яку останні мають право (будуть мати право вразі надходження сум ПДВ) зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних; а також просить розглянути клопотання без виклику осіб, у володінні яких перебуває вищевказане майно.

З клопотання слідує, що СУФР ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32018180000000012 від 08.02.2018 за ознаки злочинів передбачених ч.1 ст.28 ч.2 ст.205 КК України, за фактом фіктивного підприємництва вчинене групою осіб ТОВ «Укр Конект Груп» код 41189155 м. Рівне, вул. Соборна, б.112 кв.11, ТОВ«ТП«Бізнеском» код 41195153 м.Рівне, вул. Кн. Ольги, б.5 кв.19, ТОВ«Укрбуд Констракшн» код 41449123 м. Київ, вул. Ямська б.41 кв.4, ТОВ «БК «Метрополіс» код 41211101 м. Київ, вул. Вільямса Академіка, б.6-Д, кв.43, ТОВ«Еліат Інжиніринг» код 40739874 м. Одесса, Приморський р-н., вул. Троїцька б.33А кв.218, згідно звітності АДРЕСА_1 , ТОВ «Мельтекс» код 41501298 м. Київ, вул.Васильківська б.14 кв.207, ТОВ «Орієнт Трей» код 41501460 м. Київ, вул.Голосіївська, б.15 Б, кв.207, ТОВ «Трін Торг» код 41225234 м. Одесса, Приморський р-н., вул.Приморська, б.47 кв.24, згідно звітності АДРЕСА_2 , ТОВ «Атлент Груп» код 41575684 м. Київ, вул. Деміївська, б.51, кв.22, ТОВ «Будівельна Група «Мегаполіс» код 41685040 м. Київ, вул. Вільямса Академіка, б.6-Д, офіс 43, ТОВ «Рузвельт Групп» код 41640150 м. Київ, Проспект Голосіївський, б.42, офіс 301, ТОВ «Фолміо» код 41266077 м. Київ, вул.Васильківська, б.32, офіс 411.

Слідчий у клопотанні вказує, що ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , та ОСОБА_8 , з метою прикриття незаконної діяльності, в 2017 році створили вищевказані фіктивні товариства від імені яких документально відображають фіктивні фінансово-господарські операції з суб`єктами реального сектору економіки щодо псевдо постачання/придбання товарів за рахунок підміни номенклатури товару.

Згідно письмового пояснення ОСОБА_9 , який згідно реєстраційних та установчих документів є керівником та головним бухгалтером ТОВ«Укр Конект Груп», товариство не створював та не здійснював жодної фінансово-господарської діяльності. Крім того, за адресою реєстрації м. Рівне, вул.Соборна, б.112 кв.11 товариство не знаходиться.

ТОВ «БК «Метрополіс» зареєстровано за адресою м. Київ, вул. Вільямса Академіка, б.6-Д, кв.43 де знаходиться «бізнес центр «Віртуальний офіс», працівник якого повідомив, що з ТОВ «БК «Метрополіс» укладено договір на право використання юридичної адреси, фактично товариство за даною адресою не знаходилось.

ТОВ «ТП «Бізнеском» зареєстровано за адресою м. Рівне, вул. Кн. Ольги, б.5 кв.19 де знаходиться ТОВ «Офісний центр «Паркове», згідно відповіді (№6/06 від 22.06.2017) договори оренди приміщення з ТОВ«ТП«Бізнеском» не укладались. Крім того, ОСОБА_10 , який згідно реєстраційних та установчих документів є керівником та головним бухгалтером даного товариства з 29.04.2016 по даний час відбуває покарання у Божковській виправній колонії №16.

Згідно висновку дослідження ГУ ДФС у Рівненській області №22 від 20.11.2017 фінансово-господарської діяльності вказаних товариств встановлено відсутність засобів для здійснення самостійної фінансово-господарської діяльності. Дані товариства шляхом маніпулювання податковою звітністю, з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб, використання всупереч інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми службовою особою такої юридичної особи своїх повноважень, здійснювали операції, що мали сумнівний характер. В діяльності даних товариств встановлені протиправні дії, які полягають у фіктивному формуванні податкового кредиту для реального сектору економіки.

Також встановлено, що ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 й надалі продовжують створювати нові фіктивні товариства від імені яких документально відображають фіктивні фінансово-господарські операції з суб`єктами реального сектору економіки.

Відповідно до АІС «Податковий блок» встановлено наявність у Держказначействі України спеціальних рахунків з ПДВ (електронне адміністрування ПДВ) у ТОВ «Будівельна Група «Мегаполіс» № НОМЕР_1 та ТОВ «Рузвельт Групп» №37517000334142, які використовуються для протиправної діяльності з переведення безготівкових коштів підприємств легального сектору економіки у готівку, без здійснення товарних операцій, а також переведення грошових коштів з готівкової форми у безготівкову, з метою легалізації доходів одержаних від незаконної діяльності.

Незаконно сформований податковий кредит з ПДВ, після його надходження на рахунки: № НОМЕР_1 ТОВ «Будівельна Група «Мегаполіс» та № НОМЕР_2 ТОВ «Рузвельт Групп» електронного адміністрування ПДВ, відкритий у Держказначействі України (код 899998) невідкладно використовується для реєстрації у ЄРПН в адресу підприємств - вигодонабувачів, з метою ухилення таких від сплати податків.

А тому, є всі підстави вважати, що сума ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) ТОВ «Будівельна Група «Мегаполіс» та ТОВ «Рузвельт Групп» на яку платник має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, є предметом протиправної діяльності, отримана внаслідок проведення незаконної діяльності та може бути використана для надання безпідставного податкового кредиту з ПДВ підприємств реального сектору економіки, що надасть змогу останнім, ухилитьсь від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), що входять в систему оподаткування, введених у встановленому порядку законом і унеможливить відшкодування шкоди Державі та встановлення причетних осіб.

Слідчий доводить, що на данні рахунки надходять кошти від підприємств різноманітних форм власності реального сектору економіки, які в подальшому переводяться в готівку, а тому є необхідність у накладенні арешту, оскільки, вказані грошові кошти є засобом чи знаряддям, або матеріальним забезпеченням вчинення кримінального правопорушення, та які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюється під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні, а також є предметом протиправних дій та набуті кримінально протиправним шляхом, оскільки безпосередньо вказують на проведення безтоварних операцій, і без прийняття відповідного рішення, будуть безпідставно та незаконно переведені в готівку або на рахунки інших підприємств.

Покликаючись на наведене, з метою забезпечення арешту майна, слідчий просить розглядати клопотання без виклику особи (представників) у володінні якої знаходиться майно.

З урахуванням заяви слідчого, відповідно до ч.4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Клопотання розглядається без участі особи, володільця майна, відповідно до ч.2 ст. 172 КПК України, оскільки слідчий у клопотанні навів достатньо підстав, що це є необхідним з метою забезпечення арешту майна.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до п.1 ч.2 ст. 170 КПК України, арешт майна допускається з метою збереження речових доказів.

Згідно ч.3 ст. 170 КПК України, у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним устатті 98цього Кодексу.

Наведені у клопотанні обставини, та додані матеріали, показання свідка ОСОБА_11 , вказують на необхідність накладення арешту на майно, оскільки вказані грошові кошти є засобом чи знаряддям, матеріальним забезпеченням вчинення злочинів, можуть бути використані як доказ факту чи обставин, а також є предметом протиправних дій та набуті кримінально протиправним шляхом, тобто відповідають критеріям зазначеним у ст. 98 КПК України, оскільки безпосередньо вказують на проведення безтоварних операцій, а незастосування арешту, може призвести до зникнення, втрати відповідного майна або настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню.

Керуючись ст. 170, 171,175 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ :

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт шляхом заборони будь якій особі, у будь якій спосіб відчужувати, розпоряджатись та користуватись майном (шляхом блокування сум податку в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) вказаних товариств), а саме: рахунки відкриті у Держказначействі України (код 899998) на суми ліміту ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) які є у наявності ТОВ «Будівельна Група «Мегаполіс» код 41685040, ТОВ «Рузвельт Групп» код 41640150, на яку останні мають право (будуть мати право вразі надходження сум ПДВ) зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, до прийняття рішення у кримінальному провадженні.

Доручити виконання ухвали Державній фіскальній службі України.

Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Рівненської області протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.03.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73050684
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —569/5600/18

Ухвала від 29.03.2018

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні