Вирок
від 27.03.2018 по справі 754/3771/18
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Номер провадження 1-кп/754/527/18

Справа№754/3771/18

Вирок

Іменем України

27 березня 2018 року Деснянський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду м. Києва кримінальне провадження № 12018100030002353 з угодою про визнання винуватості відносно обвинуваченого

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Києва, громадянина України, українця, з середньою освітою, одруженого, не працюючого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого:

1) 19.12.2017 року Деснянським районним судом м. Києва за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 185 КК України до штрафу розміром п"ятдесят неоподаткованих мінімумів доходів громадян, в сумі 850 гривень, який сплачено,

у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 5ст. 27, ч. 1 ст. 205 КК України, -

за участю сторони обвинувачення прокурора - ОСОБА_4

сторони захисту підозрюваного - ОСОБА_3

захисника - ОСОБА_5

ВСТАНОВИВ:

До Деснянського районного суду м. Києва від Київської місцевої прокуратури № 3 надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 12018100030002353 від 16 березня 2018 року, відносно ОСОБА_3 за ч. 5ст. 27, ст. 205 КК України, разом з угодою, укладеною між ОСОБА_3 та прокурором про визнання винуватості.

ОСОБА_3 обвинувачується в тому, що він, згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, у період з 21.06.2017 по 23.01.2018 був засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи, а саме товариства з обмеженою відповідальністю (далі ТОВ) «ФОРТ-ЛАЙФ УКРАЇНА» (код ЄДРПОУ 40039913).

Незважаючи на те, що вказане товариство було перереєстроване в державних органах влади, як суб`єкт підприємницької діяльності - юридична особа, ОСОБА_3 , взяв участь у його придбанні не з метою здійснення господарської діяльності, передбаченої Статутом підприємства, а з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, при наступних обставинах.

Так, у червні 2017 року, точний день та час досудовим розслідуванням не встановлено, знаходячись в м. Києві по вул. Кіото, 8 в районі станції метро «Лісова», при невстановлених обставинах ОСОБА_3 вступив у попередню змову з особою, матеріали кримінального провадження відносно якої розслідуються в окремому провадженні, з метою придбання та державної перереєстрації, за матеріальну винагороду, суб`єкта підприємницької діяльності - юридичної особи ТОВ «ФОРТ-ЛАЙФ УКРАЇНА» (код ЄДРПОУ 40039913) на своє ім`я, в органах державної влади, без наміру здійснення статутної господарської діяльності, а з метою прикриття незаконної діяльності невстановлених досудовим розслідуванням осіб.

При цьому, ОСОБА_3 та особа, відносно якої матеріали виділені в окреме провадження, розподілили між собою ролі у спільному злочинному плані. Так, ОСОБА_3 , відповідно до розробленого злочинного плану, повинний був надати свої анкетні дані, документи, що посвідчують особу, підписати статутні та інші документи про реєстрацію на своє ім`я підприємства ТОВ «ФОРТ-ЛАЙФ УКРАЇНА» (код ЄДРПОУ 40039913). У свою чергу, особа, відносно якої матеріали виділені в окреме провадження, відповідно до відведеної їй злочинної ролі, повинна була підготувати документи необхідні для придбання підприємства в органах державної влади та організувати здійснення державної реєстрації змін до установчих документів товариства, забезпечити та надати можливість невстановленим досудовим розслідуванням особам використовувати придбане підприємство, з метою прикриття незаконної діяльності.

З метою виконання злочинного наміру, ОСОБА_3 у червні 2017 року, точний день та час досудовим розслідуванням не встановлено, знаходячись за адресою: м. Києві, вул. Саксаганського, 120 в офісі приватного нотаріусу Київського міського нотаріального округу ОСОБА_6 , виконуючи відведену йому роль у раніше розробленому злочинному плані, реалізуючи спільний злочинний умисел, достовірно знаючи, що придбає підприємство без наміру зайняття підприємницькою діяльністю, з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, надав власний паспорт громадянина України та картку фізичної особи-платника податків про присвоєння ідентифікаційного номеру НОМЕР_1 та поставив власний підпис в книзі реєстрації нотаріальних дій.

Після вчинення вказаних дій, ОСОБА_3 відповідно до відведеної йому злочинної ролі передав зазначені документи особі, відносно якої матеріали виділенні в окреме провадження, для подальшої державної перереєстрації підприємства, за що отримав грошову винагороду у розмірі 500 грн.

У свою чергу, особа, відносно якої матеріали виділенні в окреме провадження, здійснюючи відведену їй роль у злочинному плані, 20.06.2017, у невстановлений досудовим розслідуванням час, зареєструвала зміни до установчих документів ТОВ «ФОРТ-ЛАЙФ УКРАЇНА» (код ЄДРПОУ 40039913) у державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківської районної в м. Києві державної адміністрації за адресою: м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 6-а.

Таким чином, ОСОБА_3 будучи засновником фіктивного підприємства - ТОВ ««ФОРТ-ЛАЙФ УКРАЇНА» (код ЄДРПОУ 40039913) , в період часу 21.06.2017 по 23.01.2018, забезпечив прикриття незаконної діяльності невстановлених досудовим розслідуванням осіб щодо здійснення вигаданих прибуткових та видаткових операцій по рахункам підприємства, складанні від його імені як службової особи ТОВ «ФОРТ-ЛАЙФ УКРАЇНА» (код ЄДРПОУ 40039913) фіктивних господарських угод та фіктивних первинних документів щодо реалізації товарів, робіт, послуг, складанні та видачі документів податкової звітності, а саме: ТОВ «МІК» (код ЄДРПОУ 30105738), ТОВ «Стіл Форт» (код ЄДРПОУ 39003983), ТОВ «Вайлет Рейн» код ЄДРПОУ 40511290), ТОВ «Комплекс ЮА» (код ЄДРПОУ 41080784), ТОВ «Євроівент консалт» ( код ЄДРПОУ 40930000).

Своїми діями ОСОБА_3 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5ст. 27, ч. 1 ст. 205 КК України, як пособництво фіктивному підприємництву, тобто сприяння з придбання суб`єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) шляхом надання засобів з метою прикриття незаконної діяльності.

20 березня 2018 року між прокурором Київської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_4 та ОСОБА_3 укладено угоду про визнання винуватості у відповідності до вимогст. 472 КПК України.

Згідно даної угоди прокурор Київської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_4 і підозрюваний ОСОБА_3 дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій ОСОБА_3 за ч. 5ст. 27, ч. 1 ст. 205 КК України, істотних обставин для даного кримінального провадження, ОСОБА_3 беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, зобов`язався у разі будь-яких відомостей щодо діяльності ТОВ «ФОРТ-ЛАЙФ Україна» сприяти викриттю кримінальних правопорушень із зазначеним ТОВ щодо документального оформлення псевдо-господарських операцій, та незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість та валових витрат з податку на прибуток на користь суб`єктів підприємницької діяльності реального сектору економіки. Також вказаною угодою визначено покарання, яке повинен понести ОСОБА_3 за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5ст. 27, ч. 1 ст. 205 КК України, у виді штрафу в розмірі п`ятиста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8500 гривень.

В угоді передбачені наслідки укладання та затвердження угоди про визнання винуватості, встановленіст. 473 КПК України, та наслідки її невиконання.

В підготовчому судовому засіданні прокурор підтримав угоду про визнання винуватості та просив її затвердити.

Захисник просив затвердити угоду про визнання винуватості.

Підозрюваний ОСОБА_3 повністю визнав себе винуватим у інкримінованому йому кримінальному правопорушенні та просив затвердити угоду.

Суд, вислухавши прокурора, захисника та підозрюваного, дослідивши матеріали кримінального провадження, вважає можливим затвердити угоду про визнання винуватості, виходячи з наступного.

Згідно п. 1 ч. 3ст. 314 КПК Українипри прийнятті рішення у підготовчому судовому засіданні суд має право, зокрема, затвердити угоду.

Відповідно до вимогст. 468 КПК Українив кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Згідност. 469 КПК Україниугода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

В судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_3 обґрунтовано обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5ст. 27, ч. 1 ст. 205 КК України, яке згідност. 12 КК Україниє злочином невеликої тяжкості.

Судом з`ясовано, що ОСОБА_3 в повному обсязі розуміє права, визначені ч. 4ст. 474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені ч. 2ст. 473 КПК України, характер обвинувачення та вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом.

Судом встановлено, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз, або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені угодою.

Також судом встановлено, що умови даної угоди відповідають вимогамКримінального процесуального Кодексу Українита Кримінального Кодексу України.

Речові докази у кримінальному провадженні відсутні.

Цивільний позов у кримінальному провадженні не заявлявся.

Процесуальні витрати не понесені.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 314, 373, 374, 475 КПК України, суд

УХВАЛИВ :

Затвердити угоду від 20 березня 2018 року між прокурором Київської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_4 та підозрюваним ОСОБА_3 про визнання винуватості.

ОСОБА_3 визнати винуватим у пред`явленому обвинуваченні за ч. 5ст. 27, ч. 1 ст. 205 КК України.

Призначити ОСОБА_3 покарання у виді штрафу в розмірі п`ятиста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8500 (вісім тисяч п"ятсот ) гривень.

На вирок суду може бути подана апеляційна скарга протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги, вирок набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Головуючий-

Дата ухвалення рішення27.03.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу73053212
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —754/3771/18

Ухвала від 11.05.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Сітайло Олена Миколаївна

Ухвала від 11.05.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Сітайло Олена Миколаївна

Ухвала від 11.05.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Сітайло Олена Миколаївна

Ухвала від 11.05.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Сітайло Олена Миколаївна

Ухвала від 23.03.2018

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Колегаєва С. В.

Вирок від 27.03.2018

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Колегаєва С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні