Вирок
від 26.03.2018 по справі 766/22888/17
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа №766/22888/17

26.03.2018 р. Херсонський міський суд Херсонської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

обвинуваченого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Херсоні матеріали кримінального провадження № 32016230000000092 від 05.10.2016 року за обвинуваченням:

- ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Тотьма, Вологодської області Російської Федерації, громадянина України, українця, освіта середня, неодруженого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , тимчасово не працюючого, раніше не судимого,

у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України, -

встановив:

ОСОБА_5 , усвідомлюючи протиправність своїх дій, в порушення вимог діючого законодавства, а саме:

- статті 42 Господарського кодексу України, якою передбачено, що «підприємництво - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб`єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку»,

- статті 49 Господарського кодексу України, якою передбачено, що «підприємці зобов`язані не завдавати шкоди довкіллю, не порушувати права та законні інтереси громадян і їх об`єднань, інших суб`єктів господарювання, установ, організацій, права місцевого самоврядування і держави» та інших нормативно-правових актів України»,

діючи умисно, за попередньою змовою з особами, матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, будучи під розпис попереджений про відповідальність, визначену ч. 4 ст. 35 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» від 15 травня 2003 року №755-IV, а саме: «Особи, винні у внесенні до установчих документів або інших документів, що подаються для державної реєстрації, завідомо неправдивих відомостей, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, несуть відповідальність, встановлену законом», достовірно знаючи, що підприємство створюються ним без мети здійснення підприємницької діяльності, а також те, що ним статутний капітал підприємств не формувався, 01.12.2016 року, перебуваючи у приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Херсонської міської ради, за адресою: м. Херсон, вул. Суворова 29, подав статут ТОВ «Стрім К» (код ЄДРПОУ 39995947) в який 23.11.2016 року вніс недостовірні відомості що підприємство створено з метою отримання прибутку в процесі здійснення підприємницької діяльності та для забезпечення діяльності підприємств за рахунок внесків засновника утворений статутний капітал для ТОВ «Стрім К» (код ЄДРПОУ 39995947) у розмірі 303000 грн., що не відповідає дійсності.

У подальшому 01.12.2016 року статут ТОВ «Стрім К» (код ЄДРПОУ 39995947) та заяву про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу підприємства, ОСОБА_5 подав до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Херсонської міської ради, за адресою: м. Херсон, вул. Суворова 29, для здійснення державної реєстрації зазначеної юридичної особи.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 205-1 КК України - внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичних осіб завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

22.12.2017 року між прокурором відділу прокуратури Херсонської області радником юстиції ОСОБА_3 та підозрюваним ОСОБА_5 , за участі його захисника ОСОБА_4 укладена угода про визнання винуватості.

Згідно з угодою ОСОБА_5 беззастережно визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1КК України.

Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди ОСОБА_5 буде призначене покарання за ч. 1 ст. 205-1 КК України у виді обмеження волі строком на 1 рік, на підставі ст. 75 КК України звільнити від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік. Відповідно до ст.76 КК України покласти на ОСОБА_5 обов`язки: не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Відповідно до ст. 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Згідно з ч. 4 ст. 469 КПК України угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Злочин у вчиненні якого обвинувачений визнав себе винуватим віднесений до злочину невеликої тяжкості, а отже угода відповідає вимогам закону.

Судом встановлено, що ОСОБА_5 цілком розуміє положення ч. ч. 4, 5 ст. 474 КПК України.

Судом встановлено, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Судом встановлено, що умови угоди не суперечать вимогам Кримінального процесуального Кодексу та Кримінального Кодексу України, інтересам суспільства, а кримінальне провадження свідчить про наявність фактичних підстав для визнання винуватості.

Підозрюваний ОСОБА_5 погоджується на призначення узгодженого покарання.

Виходячи з викладеного суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження угоди про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним ОСОБА_5 .

Керуючись ст. ст. 373, 374, 475 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Угоду про визнання винуватості від 22 грудня 2017 року укладену між прокурором відділу прокуратури Херсонської області радником юстиції ОСОБА_3 та ОСОБА_5 - затвердити.

Визнати ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України та призначити узгоджене покарання у вигляді 1 року обмеження волі.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_5 від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік, відповідно до ст. 76 КК України покласти на нього обов`язки не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Речові докази: документи реєстраційних справ зберігати в матеріалах кримінального провадження.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Херсонської області протягом 30 діб з дня його проголошення через Херсонський міський суд Херсонської області.

Копію вироку негайно вручити засудженому, прокурору.

СуддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.03.2018
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу73083339
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —766/22888/17

Ухвала від 12.02.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Бочко Ю. І.

Ухвала від 07.06.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Бочко Ю. І.

Вирок від 26.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Бочко Ю. І.

Ухвала від 02.01.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Бочко Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні