Ухвала
від 30.03.2018 по справі 196/399/18
ЦАРИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 196/399/18

№ провадження 1-кп/196/54/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 березня 2018 року смт.Царичанка

Царичанський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючої - судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря - ОСОБА_2 ,

прокурора - ОСОБА_3 ,

захисника

обвинуваченого - ОСОБА_4 ,

обвинуваченого - ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду смт.Царичанка Дніпропетровської області матеріали кримінального провадження по обвинуваченню ОСОБА_5 по ст.309 ч.1 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_5 по ст.309 ч.1 КК України надійшло з обвинувальним актом із Царичанського відділу Новомосковської місцевої прокуратури Дніпропетровської області 26 березня 2018 року.

По даному кримінальному провадженню у відношенні обвинуваченого ОСОБА_5 запобіжний захід не обирався.

26 березня 2018 року суд призначив підготовче судове засідання.

Прокурор вважає, що обвинувальний акт складений із дотриманням вимог ст.291 КПК України, підстав для повернення обвинувального акта, закриття справи, внесення подання про визначення підсудності немає, прохає призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акта, у відкритому судовому засіданні, викликати в судове засідання обвинуваченого ОСОБА_5 та його захисника - адвоката ОСОБА_4 .

Захисник обвинуваченого ОСОБА_5 - адвокат ОСОБА_4 в підготовчому засіданні вважав, що обвинувальний акт по обвинуваченню ОСОБА_5 за ст.309 ч.1 КК України підлягає поверненню, так як складений на підставі доказів, здобутих на стадії досудового слідства в ході проведення незаконного обшуку.

Обвинувачений ОСОБА_5 підтримав думку свого захисника ОСОБА_4 .

Заслухавши прокурора, обвинуваченого та його захисника, вивчивши обвинувальний акт, суд дійшов наступного висновку.

Дослідивши обвинувальний акт та додані до нього додатки суд вважає, що обвинувальний акт відповідає вимогам ст.291 КПК України та обставини, зазначені захисником ОСОБА_4 не є підставою для повернення обвинувального акту прокурору і можуть бути перевірені судом під час судового розгляду.

Таким чином, на стадії підготовчого засідання суд не має можливості досліджувати докази, надавати оцінку щодо їх належності та допустимості, а також надавати оцінку щодо законності проведення слідчих дій на стадії досудового слідства, у зв`язку з чим клопотання захисника ОСОБА_4 про повернення обвинувального акту по даному кримінальному провадженню з підстав незаконності проведення обшуку є передчасним та задоволенню не підлягає.

При цьому, дане кримінальне провадження підсудне Царичанському районному суду Дніпропетровської області, угоди не укладені.

Підстав для закриття чи зупинення кримінального провадження не має.

Обвинувальний акт складено у відповідності до вимог кримінально-процесуального законодавства, при його затвердженні прокурором дотримані вимоги закону. Підстав для повернення обвинувального акта не має.

За таких обставин, є достатні підстави для призначення даного кримінального провадження до судового розгляду у відкритому судовому засіданні, суддею одноособово, з викликом прокурора, обвинуваченого ОСОБА_5 та його захисника - адвоката ОСОБА_4 .

Відповідно до ст.314-1 КПК України, з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття можливого судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду. Досудова доповідь складається щодо особи, обвинуваченої у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості, або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі.

Встановлено, що злочин, у вчиненні якого обвинувачується ОСОБА_5 відповідно до ст.12 КК України є злочином середньої тяжкості.

Враховуючи, що обвинуваченим є особа, щодо якої законом вимагається складення досудової доповіді, суд вважає необхідним залучити до участі в даному кримінальному провадженні представника Царичанського районного сектору з питань пробації Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації та зобов`язати Царичанський районний сектор з питань пробації Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації скласти досудову доповідь щодо обвинуваченого ОСОБА_5 , передбачену ст. 314-1 КПК України, та направити дану доповідь до суду в строк до 11.04.2018 року.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.314-317 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

В задоволенні клопотання захисника обвинуваченого ОСОБА_5 - адвоката ОСОБА_4 про повернення обвинувального акта - відмовити.

Кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_5 по ст.309 ч.1 КК України призначити до судового розгляду на підставі обвинувального акта у відкритому судовому засіданні в приміщенні Царичанського районного суду Дніпропетровської області на 11 квітня 2018 року 15 год. 00 хв.

Кримінальне провадження розглядати суддею одноособово.

Викликати в судове засідання прокурора, обвинуваченого ОСОБА_5 та його захисника - адвоката ОСОБА_4 .

Роз`яснити учасникам провадження про їх право ознайомлення з матеріалами кримінального провадження на підставі їх письмового клопотання.

Залучити до участі в даному кримінальному провадженні представника Царичанського районного сектору з питань пробації Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації.

Зобов`язати Царичанський районний сектор з питань пробації Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації скласти досудову доповідь відносно обвинуваченого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Бабайківка Царичанського району Дніпропетровської області, громадянина України, українця, та направити дану доповідь до Царичанського районного суду Дніпропетровської області в строк до 11.04.2018 року.

Копію ухвали направити до Царичанського районного сектору з питань пробації Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації для виконання в частині складення досудової доповіді.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Головуюча ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення30.03.2018
Оприлюднено28.02.2023

Судовий реєстр по справі —196/399/18

Ухвала від 11.02.2021

Кримінальне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Іщенко І. М.

Ухвала від 11.02.2021

Кримінальне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Іщенко І. М.

Ухвала від 02.02.2021

Кримінальне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Іщенко І. М.

Ухвала від 03.12.2020

Кримінальне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Іщенко І. М.

Ухвала від 25.11.2020

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Коваленко В. Д.

Ухвала від 24.05.2019

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 09.11.2018

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 07.06.2018

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 30.03.2018

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 26.03.2018

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні