Ухвала
від 30.03.2018 по справі 397/397/18
ОЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія

Справа № 397/397/18

н/п : 2/397/191/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30.03.2018 року Суддя Олександрівського районного суду Кіровоградської області Мирошниченко Д.В., розглянувши матеріали позовної заяви Селянського (фермерського) господарства Дєдов до Фермерського господарства СК-ЕКОПРОДУКТ та ОСОБА_1 про розірвання договору оренди земельної ділянки, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом в якому просить визнати недійсним з моменту укладення договору оренди земельної ділянки загальною площею 3,42 га, яка знаходиться на території Вищеверещаківської сільської ради Олександрівського району Кіровоградської області, кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_1, що укладений 17.08.2017 року за № 8 між ОСОБА_1 та Фермерським господарством СК-ЕКОПРОДУКТ , на підставі якого зареєстровано інше речове право Державним реєстратором реєстраційної служби Олександрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області за номером 22061429.

При вирішенні питання про відкриття провадження по справі суддею встановлено, що заява не відповідає вимогам п.п. 4, 6, 9 ч.3 ст.175 ЦПК України, тобто містить в собі наступні недоліки.

Згідно п. 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Позивач звернувся до суду з позовом про розірвання договору оренди, однак, в резолютивній його частині просить визнати недійсним з моменту укладення договір оренди земельної ділянки.

Тому, позивачу необхідно конкретизувати зміст позовних вимог та визначитися з способом захисту його права.

Також, відповідно до п.п. 6, 9 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися; позовна заява повинна містити попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв?язку із розглядом справи.

Вказаних відомостей у позовній заяві не зазначено.

Крім того, подана позивачем позовна заява не містить дати її складання (зазначено лише місяць та рік, а графа де має бути дата - не заповнена).

Вказані недоліки підлягають усуненню у спосіб подання нової позовної заяви з зазначенням відомостей, що вказані вище.

Відповідно з ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п?яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Для усунення зазначених недоліків позовну заяву слід залишити без руху, роз'яснити позивачу, що у випадку неусунення недоліків у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві, відповідно до ч.3 ст. 185 ЦПК України.

Керуючись ст. 175, 176, 185 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву Селянського (фермерського) господарства Дєдов до Фермерського господарства СК-ЕКОПРОДУКТ та ОСОБА_1 про розірвання договору оренди земельної ділянки, залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків протягом п'яти днів з дня вручення копії даної ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: /підпис/

Копія вірна.

Суддя Олександрівського районного суду

Кіровоградської області Д.В.Мирошниченко

СудОлександрівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення30.03.2018
Оприлюднено02.04.2018
Номер документу73093129
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —397/397/18

Ухвала від 23.06.2018

Цивільне

Олександрівський районний суд Кіровоградської області

Мирошниченко Д. В.

Ухвала від 24.05.2018

Цивільне

Олександрівський районний суд Кіровоградської області

Мирошниченко Д. В.

Ухвала від 04.05.2018

Цивільне

Олександрівський районний суд Кіровоградської області

Мирошниченко Д. В.

Ухвала від 11.04.2018

Цивільне

Олександрівський районний суд Кіровоградської області

Мирошниченко Д. В.

Ухвала від 30.03.2018

Цивільне

Олександрівський районний суд Кіровоградської області

Мирошниченко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні