Ухвала
від 02.04.2018 по справі 813/237/15
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

справа№813/237/15

02 квітня 2018 року

м.Львів

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Крутько О.В. розглянув в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №813/237/15 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Львові до Будівельно-оздоблювального відкритого акціонерного товариства “Комфорт” про стягнення заборгованості із сплати страхових внесків, -

ВСТАНОВИВ:

30.03.2018 року Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області звернулося до Львівського окружного адміністративного суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження щодо примусового виконання виконавчого листа у справі №813/237/15 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Львові до Будівельно-оздоблювального відкритого акціонерного товариства “Комфорт” про стягнення заборгованості із сплати страхових внесків.

Заява мотивована тим, що відповідно до наказу Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України №483 від 25.05.2017 року «Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Львові» Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Львові реорганізовано шляхом приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області. У зв'язку із реорганізацією усі повноваження Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Львові перейшли до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області, тому заявник просить замінити стягувача у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа від 22.04.2015 року у справі №813/237/15.

При прийнятті ухвали, суд виходить з наступного.

Згідно з ч.1 ст.379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, змінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно ч.4 ст.379 КАС України, положення цієї статті застосовується також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Частиною 5 статті 15 Закону України «Про виконавче провадження» передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив. У разі якщо сторона виконавчого провадження змінила найменування (для юридичної особи) або прізвище, ім'я чи по батькові (для фізичної особи), виконавець, за наявності підтверджуючих документів, змінює своєю постановою назву сторони виконавчого провадження

Отже, необхідною умовою для заміни сторони у виконавчому провадженні є її заміна саме правонаступником.

Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 19.02.2015 року позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Львові про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків задоволено - стягнуто з Будівельно-оздоблювального відкритого акціонерного товариства “Комфорт” (Львівська область, м.Львів, вул.Личаківська, 128, код ЄДРПОУ 03585219) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Львові (Львівська область, м. Львів, вул. Пасічна, 102, ЄДРПОУ 25258840) заборгованість із сплати страхових внесків у розмірі 1383,98 грн

На виконання постанови від 19.02.2015 року Львівським окружним адміністративним судом 22.04.2015 року видано виконавчий лист про стягнення з Будівельно-оздоблювального відкритого акціонерного товариства “Комфорт” на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Львові 1383,98 грн. заборгованості. Стягувачем визначено Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Львові (код ЄДРПОУ 25258840).

Відповідно до наказу Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України №483 від 25.05.2017 року «Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Львові», Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області є правонаступником Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Львові. 01.12.2017 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення юридичної особи Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Львові. Правонаступником Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Львові є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку, що існують достатні правові підстави для заміни стягувача в порядку ст.379 КАС України з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Львові (код ЄДРПОУ 25258840) на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області (код ЄДРПОУ 41322361).

Керуючись ст.ст.243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №813/237/15 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Львові до Будівельно-оздоблювального відкритого акціонерного товариства “Комфорт” про стягнення заборгованості із сплати страхових внесків - задовольнити повністю.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа від 22.04.2015 року у справі №813/237/15 з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Львові (код ЄДРПОУ 25258840) на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області (код ЄДРПОУ 41322361).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду у порядку та строки передбачені ст.ст.295, 297 КАС України.

Суддя                                                             Крутько О.В.

Дата ухвалення рішення02.04.2018
Оприлюднено05.04.2018
Номер документу73099362
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості із сплати страхових внесків

Судовий реєстр по справі —813/237/15

Ухвала від 02.04.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Крутько Олена Василівна

Постанова від 19.02.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кедик Марія Василівна

Ухвала від 21.01.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кедик Марія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні