Ухвала
від 03.04.2018 по справі 905/1871/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.: (057) 702-07-99, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

03.04.2018р. Справа №905/1871/17

за позовом : Дочірнього підприємства Дім техніки-Одеса Товариства з обмеженою відповідальністю Сатурн ЛТД , м.Одеса

до відповідача: Публічного акціонерного товариства Комерційний банк Український фінансовий світ , м.Київ в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ Комерційний банк Український фінансовий світ ОСОБА_1

про зобов'язання вчинити певні дії

Головуючий суддя: Паляниця Ю.О.

Суддя: Чорненька І.К.

Суддя: Тарапата С.С.

Секретар судового засідання: Бикова Я.М.

У засіданні брали участь:

від позивача: не з'явився

від відповідача: не з'явився

Позивач, Дочірнє підприємство Дім техніки-Одеса Товариства з обмеженою відповідальністю Сатурн ЛТД , м.Одеса звернувся до господарського суду Донецької області з позовом до відповідача, Публічного акціонерного товариства Комерційний банк Український фінансовий світ , м.Київ в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ Комерційний банк Український фінансовий світ ОСОБА_1 про зобов'язання вчинити певні дії.

До господарського суду надійшло клопотання б/н від 03.10.2017р. Товариства з обмеженою відповідальністю Дім техніки-Одеса про заміну позивача - Дочірнього підприємства Дім техніки-Одеса Товариства з обмеженою відповідальністю Сатурн ЛТД його правонаступником - Товариством з обмеженою відповідальністю Дім техніки-Одеса (65011, м.Одеса, вул.Велика Арнаутська, 61, код ЄДРПОУ 32400648).

На підтвердження власного клопотання заявник надав до матеріалів справи протокол №13-17 від 13.09.2017р. загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю Сатурн-Холдинг ; протокол №1 від 15.09.2017р. загальних зборів учасників (засновників) Товариства з обмеженою відповідальністю Дім техніки-Одеса , виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації у вказаному реєстрі Товариства з обмеженою відповідальністю Дім техніки-Одеса ; статут Товариства з обмеженою відповідальністю Дім техніки-Одеса .

Розглянувши клопотання б/н від 03.10.2017р. Товариства з обмеженою відповідальністю Дім техніки-Одеса та додані до нього документи, господарський суд зазначає про наступне:

Відповідно до ст.52 Господарського процесуального кодексу України, у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

Тобто, при зверненні до суду з заявою про заміну сторони, заявником має бути підтверджено вибуття суб'єкта господарювання з певних правовідносин.

В силу норм ч.1 ст.104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

За приписами ст.108 Цивільного кодексу України перетворенням юридичної особи є зміна її організаційно-правової форми. У разі перетворення до нової юридичної особи переходять усе майно, усі права та обов'язки попередньої юридичної особи.

Згідно з протоколом №13-17 від 13.09.2017р. загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю Сатурн-Холдинг , протоколом №1 від 15.09.2017р. загальних зборів учасників (засновників) Товариства з обмеженою відповідальністю Дім техніки-Одеса було вирішено заснувати Товариство з обмеженою відповідальністю Дім техніки-Одеса шляхом перетворення на умовах повного правонаступництва Дочірнього підприємства Дім техніки-Одеса Товариства з обмеженою відповідальністю Сатурн ЛТД .

Відповідно до ч.2 ст.104 Цивільного кодексу України юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

За змістом п.4 ч.1 ст.1 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань державна реєстрація юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб-підприємців це офіційне визнання шляхом засвідчення державою факту створення або припинення юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, засвідчення факту наявності відповідного статусу громадського об'єднання, професійної спілки, її організації або об'єднання, політичної партії, організації роботодавців, об'єднань організацій роботодавців та їхньої символіки, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, зміни відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця, а також проведення інших реєстраційних дій, передбачених цим Законом.

За приписами ч.1 ст.10 вказаного нормативно-правового акту, якщо документи та відомості, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, внесені до нього, такі документи та відомості вважаються достовірними і можуть бути використані у спорі з третьою особою.

За змістом витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 16.01.2018р., Дочірнє підприємство Дім техніки-Одеса Товариства з обмеженою відповідальністю Сатурн ЛТД припинено за рішенням засновників. Крім того, наведений вище витяг містить інформацію щодо юридичної особи-правонаступника позивача, яким є Товариство з обмеженою відповідальністю Дім техніки-Одеса , адреса: 65011, Одеська область, м.Одеса, вул.Велика Арнаутська, буд.61, код ЄДРПОУ 32400648 (графа Дані про юридичних осіб-правонаступників: повне найменування та місцезнаходження юридичних осіб-правонаступників, їх ідентифікаційні коди ).

Таким чином, приймаючи до уваги вищенаведене, за висновками суду, наявні підстави для заміни позивача у справі №905/1871/17 з Дочірнього підприємства Дім техніки-Одеса Товариства з обмеженою відповідальністю Сатурн ЛТД на Товариство з обмеженою відповідальністю Дім техніки-Одеса (код ЄДРПОУ 32400648), внаслідок чого клопотання б/н від 03.10.2017р. Товариства з обмеженою відповідальністю Дім техніки-Одеса підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.52, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

Задовольнити клопотання б/н від 03.10.2017р. Товариства з обмеженою відповідальністю Дім техніки-Одеса .

Замінити позивача у справі №905/1871/17, Дочірнє підприємство Дім техніки-Одеса Товариства з обмеженою відповідальністю Сатурн ЛТД (код ЄДРПОУ 32400648), його правонаступником, Товариством з обмеженою відповідальністю Дім техніки-Одеса (код ЄДРПОУ 32400648).

Ухвала набрала законної сили з моменту підписання та відповідно до п.17.5 п.17 Розділу XI Перехідні положення Господарського процесуального кодексу України може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного господарського суду через господарський суд Донецької області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня набрання нею законної сили.

Головуючий суддя Ю.О.Паляниця

Суддя І.К. Чорненька

Суддя С.С. Тарапата

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення03.04.2018
Оприлюднено04.04.2018
Номер документу73159112
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/1871/17

Рішення від 03.05.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ю.О.Паляниця

Ухвала від 25.04.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ю.О.Паляниця

Ухвала від 03.04.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ю.О.Паляниця

Ухвала від 03.04.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ю.О.Паляниця

Ухвала від 14.03.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ю.О.Паляниця

Ухвала від 14.02.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ю.О.Паляниця

Ухвала від 16.01.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ю.О.Паляниця

Ухвала від 04.12.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ю.О.Паляниця

Ухвала від 21.11.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ю.О.Паляниця

Ухвала від 26.10.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ю.О.Паляниця

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні