Ухвала
від 04.04.2018 по справі 506/163/18
КРАСНООКНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КРАСНООКНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 506/163/18

Провадження № 2/506/159/18

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

"04" квітня 2018 р. с.м.т. Окни

Суддя Красноокнянського районного суду Одеської області Чеботаренко О. Л., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 районної державної адміністрації Одеської області, Маяківської сільської ради Окнянського району Одеської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування, -

В С Т А Н О В И В:

Вказана позовна заява надійшла до суду 30 березня 2018 року.

03 квітня 2018 року до суду надійшла уточнена позовна заява.

Позовна заява відповідає вимогам, викладеним у ст.ст.175, 177 ЦПК України і підсудна Красноокнянському районному суду Одеської області.

Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 районної державної адміністрації Одеської області, Маяківської сільської ради Окнянського району Одеської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування на підставі ст.ст.217, 328, 392, 1218, 1225 Цивільного кодексу України, ст.152 Земельного кодексу України.

Справа буде розглядатися у порядку загального позовного провадження, з призначенням підготовчого засідання.

У позовній заяві позивач просив витребувати з Великомихайлівської районної державної нотаріальної контори Одеської області відомості про відкриття спадкової справи після смерті ОСОБА_3, яка померла 22 грудня 2003 року, а також, у разі її відкриття - її належним чином посвідченої копії.

Враховуючи, що відомості, які можуть міститися у вказаній спадковій справі мають значення для встановлення обставин, які мають значення для повного та об'єктивного розгляду справи, приходжу до висновку, що зазначене клопотання позивача підлягає задоволенню.

Інших заяв та клопотань разом з позовною заявою не надходило.

Відповідачам слід встановити строк для подання відзиву на позов.

Керуючись ст.187 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 (зпреєстрований в с.Чорна Окнянського району Одеської області) до ОСОБА_2 районної державної адміністрації Одеської області (адреса місцезнаходження: вул.Комарова 2, с.м.т. Окни Одеської області, 67900), Маяківської сільської ради Окнянського району Одеської області (адреса місцезнаходження: с.Маяки Окнянського району Одеської області, 67943) про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати у порядку загального позовного провадження та призначити у справі підготовче засідання на 04.05.2018 року о 09:00 год, у залі судових засідань Красноокнянського районного суду Одеської області за адресою: с.м.т. Окни Одеської області ,вул.. Шевченка,4.

Надати відповідачам ОСОБА_2 районній державній адміністрації Одеської області та Маяківській сільській раді Окнянського району Одеської області строк для подання відзиву на позов протягом 15 днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, роз яснивши при цьому, що відзив має відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, при цьому відповідач має право надіслати:

1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів та заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

2)позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

Попередити відповідача, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз яснити учасникам справи, що інформацію щодо вказаної справи можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://ko.od.court.gov.ua.

Витребувати з Великомихайлівської районної державної нотаріальної контори Одеської області відомості про відкриття спадкової справи після смерті ОСОБА_3, яка померла 22 грудня 2003 року, а також, у разі її відкриття - її належним чином посвідчену копію .

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.Л. Чеботаренко

СудКрасноокнянський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення04.04.2018
Оприлюднено10.04.2018
Номер документу73178232
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —506/163/18

Рішення від 22.05.2018

Цивільне

Красноокнянський районний суд Одеської області

Чеботаренко О. Л.

Ухвала від 04.04.2018

Цивільне

Красноокнянський районний суд Одеської області

Чеботаренко О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні