Ухвала
від 03.04.2018 по справі 594/204/18
БОРЩІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 594/204/18

У Х В А Л А

03 квітня 2018 року

Борщівський районний суд Тернопільської області

в складі: головуючої Зушман Г.І.

з участю секретаря Кушнір Т.І.

розглянувши в підготовчому засіданні в залі суду в м.Борщеві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про оспорювання батьківства, суд -

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 в грудні 2017 року звернувся в суд з позовом до відповідачки ОСОБА_2 про оспорювання батьківства, в якому просить виключити з актового запису №1, зробленого 21 січня 2015 року Глибочецькою сільською радою Борщівського району Тернопільської області, про народження дитини ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, запис про нього, як про батька, посилаючись на те, що він не є батьком дитини. З відповідачкою перебуває в зареєстрованому шлюбі з 30 липня 2008 року, однак, з 2012 року не проживає з нею, вони не підтримують жодних стосунків та не спілкуються. У 2017 році йому стало відомо, що відповідачка народила дитину і записала його батьком дитини та дала дівчинці його прізвище та по батькові. Відповідачка підтвердила наведене та повідомила, що оскільки перебуває з ним у шлюбі, записала його батьком дитини, оскільки біологічний батько залишив її під час вагітності.

Позивач у підготовче засідання не з'явився. Від представника позивача ОСОБА_4 поступила письмова заява, в якій просить позовні вимоги задовольнити в повному обсязі та в разі визнання позову відповідачкою слухати справу за її відсутності та відсутності позивача.

Відповідачка у підготовче засідання не з'явилася, в поданій суду письмовій заяві просить розглядати справу за її відсутності, а також вказує, що ОСОБА_1 не є біологічним батьком її доньки ОСОБА_3, а тому вона не заперечує проти виключення з актового запису про народження дитини запису про ОСОБА_1, як про батька.

Відповідно до ч. 1 ст. 82 ЦПК України, обставини, які визнаються учасниками справи, не підлягають доказуванню, якщо суд не має обґрунтованого сумніву щодо достовірності цих обставин або добровільності їх визнання. Обставини, які визнаються учасниками справи, зазначаються в заявах по суті справи, пояснення учасників справи, їхніх представників.

Відповідно до вимог п. 5 ч. 2 ст. 223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи у разі якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

Враховуючи те, що особисті пояснення сторін по суті позову будуть мати істотне значення для законного вирішення даної справи, суд приходить до висновку, що явку позивачки та відповідача в підготовче засідання слід визнати обов'язковою.

Керуючись ч.1, п.1)ч.2 ст.198, п.5 ч.2ст.223 ЦПК України , суд-

У Х В А Л И В:

Визнати обов'язковою явку в підготовче засідання позивача ОСОБА_1 та відповідачки ОСОБА_2 у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про оспорювання батьківства .

Підготовче засідання відкласти на 11.20 год. 27 квітня 2018 року.

Копію ухвали надіслати сторонам для відому та виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, окремому оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуюча:

СудБорщівський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення03.04.2018
Оприлюднено10.04.2018
Номер документу73179622
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —594/204/18

Ухвала від 03.04.2018

Цивільне

Борщівський районний суд Тернопільської області

Зушман Г. І.

Рішення від 26.03.2018

Цивільне

Борщівський районний суд Тернопільської області

Зушман Г. І.

Ухвала від 05.03.2018

Цивільне

Борщівський районний суд Тернопільської області

Зушман Г. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні