Ухвала
від 05.04.2018 по справі 280/249/18
КОРОСТИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростишівський районний суд Житомирської області

Справа № 280/249/18

Провадження № 2/280/394/18

У Х В А Л А

05 квітня 2018 року м.Коростишів

Коростишівський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді - Янчук В.В.,

при секретарі- Кумечко С.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Глибочицької об'єднаної територіальної громади Житомирського району, Житомирської області про встановлення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини ,-

ВСТАНОВИВ:

В березні 2018 року позивач звернувсь до суду з даною позовною заявою про встановлення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Сторони у підготовче засідання не з'явились, були повідомлені про місце, час та дату підготовчого засідання належним чином, надали заяви про розгляд справи без їх участі, на підставі чого суд проводить підготовче судове засідання за відсутності учасників справи в порядку ч. 3 ст. 223 ЦПК України .

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України , фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Заяв про бажання укласти мирову угоду, передачу справи на розгляд до третейського суду або врегулювання спору за участі судді, уточнення позовних вимог та заперечень проти них, вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об'єднання справ і роз'єднання позовних вимог, зустрічного позову до суду не надходило.

Позивачем надано всі докази, на які він посилається у позові, клопотань про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження, витребування додаткових доказів, їх забезпечення не надходило.

Клопотань про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста, забезпечення позову, зустрічне забезпечення, інших заяв та клопотань також не надходило.

Підстав для вирішення питань, визначених пунктами 11-14 ч. 2 ст. 197 ЦПК України не встановлено.

Відповідно до ч.3 ст.8 Закону України Про добровільне об'єднання територіальних громад об'єднана територіальна громада є правонаступником всього майна, прав та обов'язків територіальних громад, що об'єдналися, з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною такою об'єднаною територіальною громадою.

Частиною 4 ст.8 вищевказаного Закону передбачено, що з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною об'єднаною територіальною громадою, у порядку визначеному цим Законом здійснюється реорганізація відповідних юридичних осіб - сільських, селищних, міських рад, обраних територіальними громадами, що об'єдналися, та розміщених поза адміністративним центром об'єднаної територіальної громади, шляхом їх приєднання до юридичної особи сільської, селищної, міської ради, розміщеної в адміністративному центрі об'єднаної територіальної громади.

Юридична особа - сільська, селищна, міська рада, розміщена в адміністративному центрі об'єднаної територіальної громади, є правонаступником прав та обов'язків всіх юридичних осіб сільських, селищних, міських рад, обраних територіальними громадами, що об'єдналися, з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною об'єднаною територіальною громадою .

Відповідно до ст. 16 п. 5 Закону України Про місцеве самоврядування в Україні від імені та в інтересах територіальних громад права суб'єкта комунальної власності здійснюють відповідні ради.

Враховуючи, що позивачем вказано відповідача, як Глибочицька об'єднана територіальна громада Житомирського району, Житомирської області, суд вважає необхідним замінити його на належного Глибочицьку сільську раду Житомирського району Житомирської області.

Судом проведено підготовчі дії, які необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті та які є достатніми для закриття підготовчого провадження і призначення судового засідання для розгляду справи.

При цьому суд не вбачає підстав для встановлення строку подання відповіді на відзив, оскільки такий від відповідача не надходив.

На підставі викладеного, зважаючи на те, що судом вирішено усі питання, передбачені ч.2 ст.197 ЦПК України , заперечень проти закриття підготовчого провадження і призначення справи до судового розгляду по суті не надійшло, тому суд вважає, що слід призначити справу до розгляду по суті, визначивши дату, час та місце проведення судового засідання.

Керуючись ст.ст. 197 , 198 , 200 ЦПК України , суд -

ПОСТАНОВИВ:

Підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Глибочицької об'єднаної територіальної громади Житомирського району, Житомирської області про встановлення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини - закрити.

Призначити дану справу до судового розгляду по суті на 13 год. 30 хв. 17 квітня 2018 року у приміщенні Коростишівського районного суду Житомирської області, за адресою: Житомирська область, м.Коростишів, вул. Героїв Небесної сотні,52.

Замінити відповідача - Глибочицьку об'єднану територіальну громаду Житомирського району, Житомирської області на належного - Глибочицьку сільську раду Житомирського району Житомирської області.

У судове засідання для розгляду справи по суті викликати учасників справи.

Повідомити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/ в мережі Інтернет.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя В.В.Янчук

СудКоростишівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення05.04.2018
Оприлюднено11.04.2018
Номер документу73198232
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —280/249/18

Рішення від 17.04.2018

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 05.04.2018

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 05.03.2018

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні