Ухвала
від 05.04.2018 по справі 335/3821/18
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/3821/18 1-кс/335/2683/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 квітня 2018 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні у залі суду у м. Запоріжжя клопотання слідчого СУ ГУНП в Запорізькій області капітана поліції ОСОБА_3 про призначення позапланової перевірки та матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017080000000343 від 06.11.2017 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

З наданих суду матеріалів вбачається, що в провадженні СУ ГУНП в Запорізькій області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017080000000343 від 06.11.2017 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що за адресою: м. Запоріжжя, вул. Академіка Амосова, буд. 68 знаходиться Запорізька філія ТОВ «Пульсар-Трейд» (ідентифікаційний код 41137023), зареєстрована 06.02.2017, в якій працівники зазначеної філії наркозалежним особам, за грошові кошти, збувають наркотичні засоби, віднесені до Таблиці II списку № 1 «Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 № 770, у тому числі і наркотичний засіб «Метадон».

Запорізька філія ТОВ «Пульсар-Трейд» є відокремленим підрозділом ТОВ «Пульсар-Трейд» (ідентифікаційний код 40322342), яке зареєстровано 04.03.2016 за адресою: Київська область, м. Біла Церква, вул. Фастівська, буд. 23 прим. Б-4.

Встановлено, що Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками надано ліцензію ТОВ «Пульсар-Трейд» № 468 від 27.10.2016 на «Придбання, зберігання, реалізація (відпуск), знищення, використання наркотичних засобів (списку 1 таблиці II та списку 1 таблиці III), психотропних речовин (списку 1 таблиці II та списку 1 таблиці III),психотропних речовин (списку 2 таблиці II та списку 2 таблиці III) «Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» за місцезнаходженням підприємства Київська область, Білоцерковський район, м. Біла Церква, вул. Фастівська, буд. 23, приміщення Б-4.

У листі Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками зазначено, що відповідно до ліцензійної справи ТОВ «Пульсар Трейд», вказаний суб`єкт господарської діяльності має відокремлений підрозділ Запорізька філія ТОВ «Пульсар Трейд», що розташований за адресою: м. Запоріжжя, Олександрівський район, вул. Академіка Амосова, буд. 68.

Допитані в якості свідків ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 пояснили, що працівники вказаної філії за грошові кошти, без передбаченого законом рецепту лікаря, збувають наркотичні засоби під виглядом медичного препарату «Детокс».

Під час проведення обшуку у приміщенні Запорізької філії ТОВ «Пульсар Трейд» виявлено та вилучено лікарські наркотичні засоби «Метадон» та «Бупрен ІС», установчі документи, медична та бухгалтерська документація, що підтверджує факти реалізації наркотичних засобів.

Первинним вивченням вилученої документації встановлено, що співробітниками Запорізької філії ТОВ «Пульсар Трейд» є: заступник директора з медичної частини ОСОБА_7 , який фактично працює на посаді заступника начальника Департаменту з охорони здоров`я Запорізької міської ради; лікар-психіатр ОСОБА_8 , який фактично працює на посаді завідуючого диспансерно-поліклінічного відділення Запорізького обласного клінічного наркологічного диспансеру; лікар-нарколог ОСОБА_9 , який фактично працює на посаді лікаря-нарколога Запорізького обласного клінічного наркологічного диспансеру; старша медсестра ОСОБА_10 , колишній співробітник Запорізького обласного клінічного наркологічного диспансеру; медсестра ОСОБА_11 , колишній співробітник Запорізького обласного клінічного наркологічного диспансеру та інші.

У зв`язку з цим орган досудового розслідування дійшов висновку, що фактично діючі та колишні співробітники Запорізького обласного клінічного наркологічного диспансеру спільно з директором Запорізької філії ТОВ «Пульсар Трейд» ОСОБА_12 , з метою отримання власної наживи, спрямовують наркозалежних осіб, які знаходяться на диспансерному обліку в Запорізькому обласному наркологічному диспансері з діагнозом "опійна наркоманія" до Запорізької філії ТОВ «Пульсар Трейд», де вищевказані співробітники реалізують наркозалежним особам наркотичний лікарський засіб «Метадон» та «Бупрен ІС» по оформленим з порушенням діючого законодавства та підробним медичним документам.

Також, в ході проведення обшуку у Запорізької філії ТОВ «Пульсар Трейд» були присутні: заступник начальника відділу Державного контролю у сфері обігу лікарських засобів, медичної продукції та обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Запорізькій області ОСОБА_13 та виконуючий обов`язки головного лікаря Запорізького обласного клінічного наркологічного диспансеру ОСОБА_14 , які підтвердили вищевказані порушення.

Посилаючись на положення Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» та Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», з метою забезпечення повного, всебічного та об`єктивного розслідування кримінального провадження, слідчий звернувся до суду з клопотанням про призначення позапланової перевірки суб`єктом підприємницької діяльності - Запорізької філії ТОВ «Пульсар-Трейд» (ідентифікаційний код 41137023), що розташована за адресою: 69063, Запорізька обл., м. Запоріжжя, Олександрівський район, вул. Академіка Амосова, буд. 68, та є відокремленим підрозділом ТОВ «ПульсарТрейд» (ідентифікаційний код 40322342) з питань дотримання ліцензійних умов з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, проведення якої доручити спеціалістам Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Слідчий підтримав подане клопотання, надавши відповідну заяву.

У відповідності до ч. 4 ст. 107 КПК України, розгляд клопотання слідчого проведено без фіксації судового процесу.

Дослідивши надані матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Слідчим суддею встановлено, що СУ ГУНП в Запорізькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017080000000343 від 06.11.2017 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

Згідно ст. 2 КПК України, завданням кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 91 КПК України, у кримінальному провадженні підлягають доказуванню, в тому числі, подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення).

Частинами 1, 2 ст. 93 КПК України передбачено, що збирання доказів здійснюється сторонами кримінального провадження, потерпілим, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, у порядку, передбаченому цим Кодексом. Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч. 3 ст. 3 Закону України про «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» до 31 грудня 2018 року позапланові заходи державного нагляду (контролю) здійснюються органами державного нагляду (контролю) за рішенням суду.

Пунктом 18 ч. 1 ст. 3 КПК України передбачено, що слідчий суддя - суддя першої інстанції, до повноважень якого належать здійснення у порядку, передбаченому цим Кодексом, судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.

Враховуючи викладені обставини, а також зважаючи на те, що слідчим надано достатньо доказів, що підтверджують викладені у клопотанні обставини, і висновки, які будуть викладені у акті позапланової перевірки Запорізької філії ТОВ «Пульсар-Трейд» з питань дотримання суб`єктом господарювання ліцензійних умов з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, можуть мати суттєве значення для встановлення обставин, які відповідно до ст. 91 КПК України підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, з огляду на положення ст. ст. 2, 7 КПК України, які визначають завдання та загальні засади кримінального провадження, з метою забезпечення повного та всебічного дослідження обставин кримінального провадження, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим, а тому для досягнення мети досудового розслідування по кримінальному провадженню необхідно призначити позапланову перевірку Запорізької філії ТОВ «Пульсар-Трейд» (ідентифікаційний код 41137023), що розташоване за адресою: 69063, Запорізька обл., м. Запоріжжя, Олександрівський район, вул. Академіка Амосова, буд. 68, та є відокремленим підрозділом ТОВ «Пульсар Трейд» (ідентифікаційний код 40322342), проведення якої доручити спеціалістам Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Керуючись ст. ст. 2. 7, 93, 309, 371, 372 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Запорізькій області капітана поліції ОСОБА_3 про призначення позапланової перевірки задовольнити.

Призначити позапланову перевірку суб`єкта підприємницької діяльності - Запорізької філії ТОВ «Пульсар-Трейд» (ідентифікаційний код 41137023), що розташована за адресою: 69063, Запорізька обл., м. Запоріжжя, Олександрівський район, вул. Академіка Амосова, буд. 68, та є відокремленим підрозділом ТОВ «ПульсарТрейд» (ідентифікаційний код 40322342), з питань дотримання ліцензійних умов з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Проведення перевірки доручити спеціалістам Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.04.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу73211801
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення позапланової перевірки та матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017080000000343 від 06.11.2017 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України

Судовий реєстр по справі —335/3821/18

Ухвала від 05.04.2018

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні