Ухвала
від 21.03.2018 по справі 607/4418/18
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21.03.2018 Справа №607/4418/18

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "СтепЕкспо" (ЄДРПОУ 39894525) на бездіяльність прокуратури Тернопільської області щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, -

В С Т А Н О В И В :

Заявник ТзОВ "СтепЕкспо" (ЄДРПОУ 39894525) звернувся до слідчого судді із скаргою на бездіяльність прокурора прокуратури Тернопільської області щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Просить зобов`язати прокурора Тернопільської області внести відповідні відомості до ЄРДР за заявою директора товариства з обмеженою відповідальністю "СтепЕкспо" (ЄДРПОУ 39894525) ОСОБА_3 про кримінальне правопорушення від 14.03.2018 року.

Як вбачається із скарги та доданих до неї матеріалів, 14.03.2018 року заявник звернувся до прокуратури Тернопільської області із заявою про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.162, ч.1 ст.364 КК України, однак відомості до ЄРДР за вказаною заявою внесено не було, чим порушено вимоги ст.214 КПК України.

Представник заявника адвокат ОСОБА_4 у судовому засіданні скаргу підтримала, з підстав, викладених у ній, просить задовольнити.

Прокурор прокуратури Тернопільської області у судове засідання не з`явився, хоча про день та час розгляду справи судом повідомлявся.

Вивчивши скаргу та долучені до неї матеріали, слідчий суддя прийшов до наступного висновку.

14.03.2018 року ТзОВ "СтепЕкспо" (ЄДРПОУ 39894525) в особі директора ОСОБА_3 звернувся до прокуратури Тернопільської області із заявою про вчинення кримінального правопорушення, а саме у заяві виклав обставини та зазначив про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.162, ч.1 ст.364 КК України.

Вказану заяву зареєстровано за вх.№517.

Станом на час розгляду даної скарги, доказів про те, що відомості за наведеною заявою про кримінальне правопорушення було внесено до ЄРДР, слідчому судді надано не було.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 303 КПК України, на досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора: 1) бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогамистатті 169цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна, іншою особою, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування.

Згідно ч.ч. 1, 2 ст. 214 КПК України, слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування. 2. Досудове розслідування розпочинається з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.Положенняпро Єдиний реєстр досудових розслідувань, порядок його формування та ведення затверджуються Генеральною прокуратурою України за погодженням з Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України, Національним антикорупційним бюро України, органом, що здійснює контроль за додержанням податкового законодавства.

З огляду на зазначене вище, скарга підлягає до задоволення, слід зобов`язати відповідальну особу прокуратури Тернопільської області за внесення відомостей про кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, внести відомості про кримінальні правопорушенні, викладені у заяві директора товариства з обмеженою відповідальністю "СтепЕкспо" (ЄДРПОУ 39894525) ОСОБА_3 про кримінальне правопорушення від 14.03.2018 року за вх.№517, до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 303, 307, 309 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "СтепЕкспо" (ЄДРПОУ 39894525) на бездіяльність прокуратури Тернопільської області щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань задовольнити.

Зобов`язати відповідальну особу прокуратури Тернопільської області за внесення відомостей про кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, внести відомості про кримінальні правопорушенні, викладені у заяві директора товариства з обмеженою відповідальністю "СтепЕкспо" (ЄДРПОУ 39894525) ОСОБА_3 про кримінальне правопорушення від 14.03.2018 року за вх.№517, до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Копію ухвали направити до прокуратури Тернопільської області.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.03.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу73216059
СудочинствоКримінальне
Сутькримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —607/4418/18

Ухвала від 21.03.2018

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дуда О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні