Постанова
від 17.12.2009 по справі 2а-14557/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

  

ПОСТАНОВА

    Іменем України    

17 грудня 2009 року                     справа № 2а-14557/09/0470

 

Дніпропетровський  окружний  адміністративний  суд  у  складі:

головуючий суддя:                 Букіна Л.Є.

при секретарі судового засідання:         Росітюк Є.В.            

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Дніпропетровську адміністративний позов Державної  податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська до Товариства з обмеженою відповідальністю «Кантрі»

про  припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

 До Дніпропетровського окружного адміністративного суду 05 листопада 2009р. надійшов адміністративний позов Державної  податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська, в якому позивач просить припинити юридичну особу  Товариство з обмеженою відповідальністю «Кантрі», код ЄДРПОУ 32228607.

 Позовні вимоги обґрунтовано тим, що відповідач не подавав податкову звітність з червня 2006 року, заборгованості по платежам до бюджету не має.

Представник позивача до судового засідання надав клопотання в якому просив суд розглянути справу без його участі та задовольнити позов.

 Відповідач до судового засідання не з’явився. Заперечення на позовну заяву не надав. Відповідно до ст.35 КАС України, вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру. Ухвала про відкриття провадження в адміністративній справі надіслана на адресу відповідача, що вказана у витягу з ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, рекомендованим поштовим відправленням, але повернута на адресу суду з відміткою відділення зв'язку «за зазначеною адресою не проживає».

Всупереч вимогам ч.1 ст.19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", про зміну місцезнаходження відповідач контролюючі органи не повідомив, тому відповідних змін до Єдиного державного реєстру внесено не було.

Суд вважає, що вжив усі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином про час і місце розгляду судової справи із його участю та реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів.

За таких підстав, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними у ній матеріалами, без участі представника відповідача, оскільки при підготовці справи до розгляду дотримано вимоги Кодексу адміністративного судочинства України щодо належного повідомлення сторін у справі про час та місце розгляду судового засідання.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив, що відповідач не надає Державній податковій інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська податкову звітність з червня 2006 року. Відповідач заборгованості перед бюджетом немає.

Вищезазначені факти підтверджуються також письмовими доказами: довідкою про не надання податкової звітності (а.с.6), довідка про стан розрахунків з бюджетом ( а.с.7).

У відповідності до ч.7 ст.9 КАС України, у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону).

Відповідно до частини 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб – підприємців», п ідставами для постановлення судового рішення  щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації через порушення закону, допущені при створенні юридичної  особи, які не можна усунути; провадження нею діяльності, що суперечить установчим документам, або такої, що заборонена законом; невідповідність мінімального розміру статутного фонду юридичної особи вимогам закону; неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону; наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність  юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

 У відповідності до ч.1 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб-підприємців», суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язане з банкрутством  юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

За таких підстав, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню.

Керуючись ст.160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, -

ПОСТАНОВИВ:

    Адміністративний позов  – задовольнити повністю .

    Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «Кантрі» (код ЄДРПОУ 32228607).  

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова суду набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд шляхом подачі протягом десяти днів з дня складання постанови у повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова складена у повному обсязі 22.12.2009р.

 Суддя                                       Л.Є. Букіна

Дата ухвалення рішення17.12.2009
Оприлюднено24.06.2010
Номер документу7321884
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-14557/09/0470

Постанова від 17.12.2009

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні