Ухвала
від 05.04.2018 по справі 2-н-721/11
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 № 2-н-721/11

УХВАЛА

05.04.2018 Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області в складі:

головуючого судді Мартиненко В. С. ,

за участі секретаря судового засідання Ліман С.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заявою публічного акціонерного товариства Центренерго , заінтересовані особи - ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, про поновлення строку для пред'явлення виконавчих документів до виконання у цивільній справі № 2-н-721/11 за заявою публічного акціонерного товариства Центренерго в особі структурного підрозділу Вуглегорська ТЕС ПАТ Центренерго про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 грошової суми,-

В С Т А Н О В И В:

До Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області звернулось публічне акціонерне товариство Центренерго із заявою, в якій просило поновити пропущений строк для пред'явлення виконавчих документів до виконання. Свої вимоги обґрунтувало тим, що 28 липня 2011 року Дельцевським міським судом Донецької області за заявою ПАТ Центренерго було видано судовий наказ у справі № 2-н-721/11 про солідарне стягнення з ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 заборгованості за житлово-комунальні послуги в сумі 3102 грн. 06 коп. та витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в сумі 30 грн., всього 3132 грн. 65 коп. 14 травня 2014 року зазначений судовий наказ набрав чинності та 15 травня був виданий Вуглегірській ТЕС ПАТ Центренерго для виконання на кожного боржника. Боржники до теперішнього часу заборгованість не сплатили. 3 червня 2014 року судовий наказ був направлений на адресу відділу Державної виконавчої служби Дебальцевського міського управління юстиції для примусового виконання. В зв'язку з проведенням антитерористичної операції на території м. Дебальцеве вказаний судовий наказ був втрачений. Рішенням Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області від 01 вересня 2017 року за заявою ПАТ Центренерго було відновлено втрачене судове провадження та 06 лютого 2018 року видано дублікати судових наказів за справою № 2-н-721/11 на підставі ухвали Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області від 09 січня 2018 року. В зв'язку з наведеним просив визнати поважною причину пропуску строку для пред'явлення виконавчих документів до виконання та поновити пропущений строк для їх пред'явлення.

Представник заявника ПАТ Центренерго - ОСОБА_4 в судове засідання не з'явилась, надавши клопотання про розгляд справи у її відсутність, викладені у заяві вимоги підтримала у повному обсязі.

Боржники ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, у судове засідання не з'явились, були повідомлені про дату, час та місце розгляду справи належним чином.

Згідно з ч. 3 ст. 433 ЦПК України неявка учасників справи не є перешкодою для вирішення питання про поновлення пропущеного строку.

З`ясувавши обставини справи, дослідивши докази, подані на їх підтвердження, суд дійшов до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 433 ЦПК України, у разі пропуску строку для пред'явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Судом встановлено, що рішенням Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області від 01.09.2017 р. було відновлене втрачене судове провадження у цивільній справі № 2-н-721/11 в частині змісту судового наказу від 28 липня 2011 року.

З матеріалів справи вбачається, що 28 липня 2011 року Дебальцевським міським судом Донецької області було видано судовий наказ по справі № 2-н-721/11 про солідарне стягнення з ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 на користь публічного акціонерного товариства Центренерго суми заборгованості за житлово-комунальні послуги в розмірі 3102,06 грн. та витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в сумі 30 грн., всього 3132 грн. 65 коп.

14 травня 2014 року судовий наказ набрав законної сили та 15 травня 2014 року Дебальцевський міський суд видав виконавчі документи стягувачу для виконання, що підтверджується копією судового наказу, виданого стягувачу.

03 червня 2014 року стягувач направив на адресу відділу Державної виконавчої служби Дебальцевського міськрайонного управління юстиції вищезазначений судовий наказ для примусового виконання, що підтверджується копією заяви про примусове виконання судового наказу та описом вкладення поштового відправлення адресованого відділу ДВС Дебальцевського МУЮ, що містяться в матеріалах справи.

Відповідно до листа Бахмутського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області всі виконавчі провадження, які були на виконанні у ВДВС Дебальцевського МУЮ залишилися на тимчасово непідконтрольній території.

06 лютого 2018 року відповідно до ухвали Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області від 09 січня 2018 року стягувачу - публічному акціонерному товариству Центренерго , було видано дублікати вищезазначеного судового наказу.

Відповідно до ст. ст. 21, 22 ЗУ Про виконавче провадження в редакції чинній на час видачі судового наказу, строк пред'явлення до виконання рішення суду встановлювався в 1 рік.

Судом не встановлені відомості про переривання строку пред'явлення виконавчого листа до виконання та про повернення виконавчих документів стягувачу. Разом з тим, судом враховано час, який був витрачений заявником у зв'язку із необхідністю звертатися до Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області для відновлення втраченого судового провадження, видачу дублікату виконавчого документу, та у зв'язку з чим виконавчий документ не було вчасно пред'явлено до виконання.

Враховуючи вищенаведене, суд дійшов до висновку про поважність причин пропуску строку для пред'явлення виконавчого документу до виконання, а отже заява ПАТ Центренерго про поновлення строку для пред'явлення виконавчого документу до виконання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 258-260, 261, 353, 433 ЦПК України, п.15.5 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України -

У Х В А Л И В:

Заяву публічного акціонерного товариства Центренерго про поновлення строку для пред'явлення виконавчих документів до виконання, - задовольнити.

Поновити строк для пред'явлення до виконання судового наказу, виданого 28 липня 2011 року Дебальцевським міським судом Донецької області у цивільній справі № 2-н-721/11 за заявою публічного акціонерного товариства Центренерго в особі структурного підрозділу Вуглегорська ТЕС ПАТ Центренерго про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 грошової суми.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Апеляційного суду Донецької області через Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття рішення суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя

Дата ухвалення рішення05.04.2018
Оприлюднено11.04.2018
Номер документу73223397
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення з ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 грошової суми

Судовий реєстр по справі —2-н-721/11

Ухвала від 17.06.2011

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ляшко С. М.

Ухвала від 07.06.2011

Цивільне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Лузан В. В.

Ухвала від 05.04.2018

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартиненко В. С.

Ухвала від 30.03.2018

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартиненко В. С.

Ухвала від 28.04.2011

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Рогожина А. В.

Ухвала від 12.08.2011

Цивільне

Краснолиманський міський суд Донецької області

Ткачов О. М.

Ухвала від 29.06.2011

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Лінник О. П.

Ухвала від 08.08.2011

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Лінник О. П.

Ухвала від 24.05.2011

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Бойко М. Я.

Судовий наказ від 22.08.2011

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Чернявський М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні