Ухвала
від 10.04.2018 по справі 15452/08
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про заміну сторони виконавчого провадження

10 квітня 2018 р. № 15452/08

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді - Панченко О.В.,

розглянувши у порядку письмового провадження заяву Слобожанського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м.Харкова про заміну сторони виконавчого провадження за позовом Управління Пенсійного Фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова (вул.1-ї Кінної Армії, б. 15,м. Харків,61140, код ЄДРПОУ22682342) , Прокурора Червонозаводського району м. Харкова (пл. Руднєва, 4,Харків,61050, код ЄДРПОУ22682342) до Приватного підприємства "АН-Медіа" (вул. Б.Хмельницького, б. 12-а кв. 62,Харків,61120, код ЄДРПОУ32761140) про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

Заявник, Слобожанське об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження (стягувача) - з Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова на Слобожанське об'єднане управління Пенсійного фонду України м.Харкова за виконавчим листом №15452/2008 від 15.02.2008р., виданим Харківським окружним адміністративним судом щодо стягнення з Приватного підприємства "АН-Медіа" на користь Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова простроченої заборгованості у сумі 4572,50 грн.

В обґрунтування вказаної заяви заявник зазначив, що відповідно постанови Кабінету Міністрів України "Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" №988 від 21.12.2016р., Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова реорганізовано шляхом злиття з Управлінням Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі м.Харкова у Слобожанське об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова.

Крім того, заявник зазначив, що у зв'язку з реорганізацією органів Пенсійного фонду України, а саме: злиття Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова та Управлінням Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі м.Харкова, та утворення Слобожанського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова, та не виконанням боржником своїх зобов'язань перед Пенсійним фондом, виникла необхідність у такій заміні.

Представник заявника просив здійснити розгляд заяви без участі представника.

Відповідач та заінтересована особа у судове засідання не прибули, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, в порядку передбаченому ст. ст. 124-127, ч.2 ст.194 КАС України. Причини неявки суду на повідомили. Клопотань про перенесення розгляду заяви чи розгляду заяви в порядку письмового провадження суду не надали.

За правилами, встановленими ч. 2. ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З огляду на приписи ст. 194 , ст. 379 КАС України, судовий розгляд заяви представника позивача здійснюється в порядку письмового провадження. Фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється згідно до вимог ч.4 ст.229 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суд, вивчивши заяву, дослідивши зібрані по справі докази в їх сукупності, проаналізувавши зміст норм матеріального і процесуального права, які врегульовують спірні правовідносини, виходить з наступних підстав та мотивів:

За матеріалами справи судом встановлено, що постановою Харківського окружного адміністративного суду від 15.12.2008 року по справі №15452/2008 задоволено позов Прокурора Червонозаводського району м. Харкова, Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова до Приватного підприємства "АН-Медіа" про стягнення заборгованості. Стягнуто з Приватного підприємства "АН-Медіа" заборгованість у розмірі 4572,50 грн.

На виконання вищезазначеного рішення суду від 15.12.2008 року по справі №15452/2008, Харківським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №15452/2008 від 15.12.2008 року.

Як вбачається з пояснень заявника, 23.01.2015 року Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова подало до Червонозаводського відділу Державної виконавчої служби м.Харкова ГТУЮ в Харківській області заяву №901/07-33 про відкриття виконавчого провадження по примусовому стягненню заборгованості по зазначеному виконавчому листу. На момент подачі даної заяви по справі заборгованість по виконавчому листу №15452/2008 від 15.12.2008р. залишається несплаченою

Відповідно до ч. 1 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, змінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Аналогічні приписи закріплені також ч. 5 ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження", відповідно до якої, у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Тобто, під час виконавчого провадження заміна сторони виконавчого провадження є аналогом інституту процесуального правонаступництва, встановленого статтею 52 Кодексу адміністративного судочинства України, яка визначає процесуальні наслідки переходу прав і обов`язків від однієї особи до іншої у відносинах, щодо яких виник спір.

Таким чином, замість Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова згідно постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016р. №988, утворено Слобожанське об'єднане управління Пенсійного фонду м.Харкова, який є правонаступником Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова.

За таких підстав, суд вважає заяву про заміну сторони виконавчого провадження обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню, оскільки Слобожанське об'єднане управління Пенсійного фонду м.Харкова є правонаступником всіх прав та обов'язків Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова.

Керуючись ст.ст. 248, 251, 256, 295, 297, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд ,-

У Х В А Л И В:

Заяву Слобожанського об'єднаного управління Пенсійного фонду м.Харкова про заміну сторони виконавчого провадження за позовом Прокурора Червонозаводського району м. Харкова, Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова до Приватного підприємства "АН-Медіа" про стягнення заборгованості; - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) - з Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова на Слобожанське об'єднане управління Пенсійного фонду м.Харкова, за виконавчим листом №15452/2008 від 15.12.2008р., виданим Харківським окружним адміністративним судом щодо стягнення з Приватного підприємства "АН-Медіа" на користь Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова простроченої заборгованості у сумі 4572,50 грн.

Ухвала може бути оскаржена протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Харківського апеляційного адміністративного суду. Або в порядку, передбаченому п. 15.5 Розділу VII КАС України, а саме: до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя О.В. Панченко

Дата ухвалення рішення10.04.2018
Оприлюднено12.04.2018
Номер документу73253004
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —15452/08

Ухвала від 10.04.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні