Вирок
від 10.04.2018 по справі 760/6371/18
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 760/6371/18

пр.№ 1-кп/760/1309/18

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 квітня 2018 року Солом`янський районний суд м. Києва

в складі :головуючої-судді ОСОБА_1

секретар ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

обвинуваченої ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві кримінальне провадження внесене до ЄРДР №32018100090000015 від 26.02.2018 року про обвинувачення

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Києва, громадянки України, з середньою освітою, одруженої, має неповнолітніх дітей 2009,2010,2011,2014 років народження, офіційно не працюючої, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимої,

- у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.205-1 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Так, встановлено, що ТОВ «Граунд Плюс» (код ЄДРПОУ 40939972) зареєстровано у Шевченківській районної в місті Києві державній адміністрації (номер запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про проведення державної реєстрації: №10741020000063028 від 04.11.2016 та перебуває на податковому обліку в Державній податковій інспекції у Шевченківському районі Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві.

Відповідно до ст. 1 п.4 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» №755-ІV від 15.05.2003 року зі змінами та доповненнями державна реєстрація юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців (далі - державна реєстрація) - це офіційне визнання шляхом засвідчення державою факту створення або припинення юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, засвідчення факту наявності відповідного статусу громадського об`єднання, професійної спілки, її організації або об`єднання, політичної партії, організації роботодавців, об`єднань організацій роботодавців та їхньої символіки, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, зміни відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця, а також проведення інших реєстраційних дій, передбачених цим Законом. Досудовим розслідуванням встановлено, що 03 листопада 2016 року гр. ОСОБА_4 , в денний час доби, перебуваючи на території Солом`янського району міста Києва, у зв`язку з тяжким матеріальним становищем, усвідомлюючи, що її дії будуть мати злочинний характер, з метою отримання грошової винагороди, надала невстановленій досудовим розслідуванням особі копію паспорту НОМЕР_1 виданого Голосіївським РУ ГУ МВС України в місті Києві, 21 червня 2012 року, копію реєстраційного номеру облікової картки платника податків НОМЕР_2 .

Реалізуючи злочинний умисел, направлений на внесення завідомо неправдивих відомостей у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи ОСОБА_4 , з невстановленою особою прослідували до нотаріальної контори за адресою: АДРЕСА_2 , де ОСОБА_4 , засвідчила власним підписом, надану їй довіреність якою остання уповноважила невстановлену досудовим розслідуванням особу представляти інтереси в органах державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців з питань, пов`язаних із оформленням документів, у будь-яких інших підприємствах, установах та організаціях, незалежно від їх форм власності та галузевої належності, зареєстровану в реєстрі за №2077 від 03.11.2016 року.

Далі ОСОБА_4 , за попередньою домовленістю з невстановленою особою, зустрілася з невстановленою особою неподалік тролейбусної зупинки «Солом`янська площа» м. Києва, де засвідчила власним підписом документи, надані їй та підготовлені за невідомих обставин, які містили неправдиві відомості, а саме: Протоколу № 1 загальних зборів учасників ТОВ «Граунд Плюс» від 03.11.2016 року, Статут підприємства, який затверджений загальними зборами учасників ТОВ «Граунд Плюс» (протокол №1 від 03 листопада 2016 року).

Заздалегідь усвідомлюючи про відсутність навиків і досвіду для виконання обов`язків службової особи підприємства, а також, не маючи навиків та наміру здійснювати таку діяльність від імені ТОВ «Граунд Плюс», не формуючи статутний капітал ТОВ «Граунд Плюс» у розмірі 90 грн., діючи з корисливих мотивів, що полягали в отриманні грошової винагороди, ОСОБА_4 засвідчила власним підписом завідомо неправдиві відомості у вищевказаних реєстраційних документах ТОВ «Граунд Плюс» та у відповідності до ст.67 Конституції України, розділу третього Закону України від 16.07.1999 №996-ХІV „Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні, ст.ст.16, 47, 168 Податкового кодексу України №2755-VІ від 02.12.2010 (із змінами та доповненнями) та статуту підприємства, який затверджений загальними зборами учасників ТОВ «Граунд Плюс» (протокол №1 від 03 листопада 2016 року), будучи уповноваженою виконувати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції по керівництву вказаним підприємством, розпорядженню його майном та коштами, відповідальним за організацію та ведення бухгалтерського і податкового обліку, за повноту нарахування і своєчасність сплати до бюджету податків, зборів (обов`язкових платежів), не маючи наміру на здійснення реальної господарської діяльності, з метою надання вигоди третім особам, виступив директором ТОВ «Граунд Плюс».

ОСОБА_4 , відповідно до Протоколу № 1 загальних зборів учасників ТОВ «Граунд Плюс» від 03.11.2016 року, достовірно знала, що не має наміру здійснювати фінансово-господарську діяльність від імені вказаного підприємства, а саме: укладати фінансово-господарські договори з підприємствами контрагентами про купівлю-продаж ТМЦ, виконання робіт, надання послуг, перераховувати/отримувати грошові кошти, з використанням рахунків підприємства, за проведені вищевказані дії.

На підставі довіреності від 03.11.2016 року №2077, виписаної ОСОБА_4 невстановлена досудовим розслідуванням особа, надала до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації документи для проведення реєстраційних дій, а саме: створення суб`єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) ТОВ «Граунд Плюс» (код ЄДРПОУ 40939972).

Враховуючи вищевикладене, ОСОБА_4 взяла на себе обов`язки, передбачені посадою директора та учасника ТОВ «Граунд Плюс» (код ЄДРПОУ 40939972) в частині ведення фінансово-господарської діяльності, організаційно - розпорядчих та адміністративно - господарських функцій, усвідомлюючи покладену на неї відповідальність службової особи та передбачаючи настання суспільно-небезпечних наслідків, намірів приймати участь у подальшому веденні фінансово-господарської діяльності підприємства ТОВ «Граунд Плюс» ОСОБА_4 не мала. Під час підписання зазначених документів ОСОБА_4 розуміла, що вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ «Граунд Плюс» та діючи з корисливих мотивів вчинила такі дії.

Таким чином, ОСОБА_4 вчинила внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а саме кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.205-1 КК України.

Допитана у судовому засіданні обвинувачена ОСОБА_4 винною себе у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.205-1 КК України, визнала в повному обсязі та підтвердила всі обставини його вчинення. Просила суд суворо її не карати.

Крім повного визнання своєї вини обвинуваченою ОСОБА_4 її вина у вчиненні злочину підтверджується матеріалами кримінального провадження.

Враховуючи те, що учасниками судового провадження не оспорювались обставини провадження і судом встановлено, що учасники судового провадження правильно розуміють зміст цих обставин та відсутні сумніви у добровільності їх позиції, заслухавши думку учасників судового провадження та роз`яснивши їм положення ч.3ст.349 КПК Українипро те, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оспорювати ці обставини провадження у апеляційному порядку, суд визнав недоцільним дослідження доказів стосовно тих обставин провадження, які ніким не оспорюються.

Дії обвинуваченої вірно кваліфіковані за ч.1ст.205-1 КК України,як внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідома неправдиві відомості.

Як вбачається із матеріалів кримінального провадження запобіжний захід ОСОБА_4 не обирався.

Призначаючи покарання обвинуваченій ОСОБА_4 у відповідності зіст.65 КК України, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого нею кримінального правопорушення, який відповідно дост.12 КК Українивідноситься до злочинів невеликої тяжкості, особу винної, яка раніше не судима, на обліку у лікаря нарколога та психіатра на даний час не перебуває, має 4 неповнолітніх дітей, позитивно характеризується та обставину, що пом`якшують її покарання -щире каяття у вчиненні злочину, яка передбачена п.1 ч.1ст.66 КК України.

Обставин, що відповідно дост.67 КК Україниобтяжують покарання ОСОБА_4 судом не встановлено.

На підставі викладеного, суд з огляду на особу обвинуваченої, яка щиро розкаялась у вчиненому, раніше не судима, має на утриманні 4-х дітей, що для виправлення обвинуваченої та попередження вчинення нових злочинів буде зваженим та розсудливим покарання у виді мінімального штрафу.

Судові витрати відсутні.

Питання про речові докази суд вирішує відповідно дост.100 КПК України.

Керуючись ст.ст.369-371,373-376 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ :

ОСОБА_4 визнати винною у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1ст.205-1 КК Українита призначити їй покарання у виді штрафу в дохід держави в розмірі 500 (п`ятисот) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 ( вісім тисяч п`ятсот ) гривень 00 копійок.

Речові докази: реєстраційні та установчі документи ТОВ Граунд Плюс» ( код 40939972 ) - залишити в матеріалах кримінального провадження.

На вирок суду може бути подана апеляційна скарга до Апеляційного суду м. Києва протягом 30 днів з дня проголошення вироку через Солом`янський районний суд м. Києва.

Вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленогоКПК України, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції. Копію вироку негайно вручити обвинуваченой та прокурору.

Суддя:

Дата ухвалення рішення10.04.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73274996
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/6371/18

Вирок від 10.04.2018

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Зелінська М. Б.

Ухвала від 03.04.2018

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Зелінська М. Б.

Ухвала від 13.03.2018

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Зелінська М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні