Ухвала
від 04.04.2018 по справі 757/40772/17-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/40772/17-ц

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" квітня 2018 р. Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Литвинової І. В.,

при секретарі судових засідань - Чепізі Є. І.,

за участі осіб: позивача ОСОБА_2,

представника позивачів ОСОБА_3,

представника відповідача Кеда І. В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Києві заяву представника позивачів ОСОБА_5 та ОСОБА_2 - ОСОБА_3 про залучення співвідповідачів та третіх осіб до участі у справі за позовом ОСОБА_5, ОСОБА_2 до Міністерства юстиції України, третя особа ОСОБА_7 про визнання права власності,-

В С Т А Н О В И В:

З липня 2017 року у провадженні Печерського районного суду м. Києва перебуває вказана справа.

У підготовчому судовому засіданні, 04.04.2018, представник позивачів ОСОБА_3 заявила клопотання про залучення до участі у розгляді справи в якості співвідповідачів: Товариство з обмеженою відповідальністю СИСТЕМА ГРУП , Товариство з обмеженою відповідальністю СОКО , Товариство з обмеженою відповідальністю Інтер КЕПІТАЛ ГРУП , ОСОБА_9, та в якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_7, Публічне акціонерне товариство Акціонерний банк Укргазбанк , приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Дерев 'янко Вікторію Вікторівну, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Мельник Наталію Олександрівну, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Войтовську Юлію Сергіївну, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Швеця Руслана Олеговича.

Клопотання мотивоване тим, що спірні правовідносини, які розглядаються у вказаній справі є дотичними до інтересів, прав та обов'язків вказаних осіб, оскільки зазначені особи були сторонами у правочинах, згідно з якими право власності на об'єкт нерухомого майна - спірну чотирикімнатну квартиру № 76 (загальною площею 261,8 кв. м) у будинку № 2-Б по вул. Діловій у м. Києві - переходило до нового власника, і згідно з відомостями з Інформаційної довідки № 119454834, сформованої 03.04.2018, з 27.02.2018 квартира була придбана ОСОБА_9 за договором купівлі-продажу квартири від 27.02.2018, посвідченому приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Швецем Р. О., зареєстрованому у реєстрі № 1384.

При цьому, як вбачається з матеріалів справи, приватні нотаріуси Київського міського нотаріального округу Деревянко В. В., Мельник Н. О., Войтовська Ю. С. та Швець Р. О. посвідчували договори купівлі-продажу спірної квартири між продавцями та покупцями і реєстрували такі правочини.

На виконання Постанови Кабінету міністрів України від 11.02.2015 № 61 Деякі питання участі держави у виведенні з ринку публічного акціонерного товариства Акціонерний комерційний банк Київ , 19.06.2015 було здійснено передачу активів та зобов'язань від ПАТ АКБ Київ , з яким ПАТ Автомобільна компанія УкрТранс було укладено іпотечний договір предметом якого є спірна квартира, до АТ Укргазбанк , яке таким чином є правонаступником ПАТ АКБ Київ .

Позивач та її представник, одночасно представник позивача ОСОБА_5, у підготовчому судовому засіданні заяву підтримали, просили задовольнити.

Представник відповідача Міністерства юстиції України поклалася на розсуду суду.

Суд, заслухавши думку присутніх сторін, вивчивши подану представником позивачів заяву, дослідивши матеріали справи, вважає за доцільне залучення до участі у розгляді справи вказаних співвідповідачів та третіх осіб, включаючи приватного нотаріуса КМНО Швеця Р. О., яким було посвідчено договір купівлі-продажу квартири від 27.02.2018, стороною покупця у якому є ОСОБА_9, зареєстрованому у реєстрі № 1384.

Суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача, як передбачено частиною 1 статті 51 ЦПК України.

За приписами частини 1 статті 48 ЦПК України, сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач, саме останній є процесуальною особою, яка на думку позивача, своєю діяльністю (діями або бездіяльністю) порушила його права та до якої позивач направляє свої позовні вимоги (свій позов) звернувшись при цьому до органу суду.

У відповідності до приписів частини 2 статті 50 ЦПК України, участь у справі кількох позивачів і (або) відповідачів (процесуальна співучасть) допускається, якщо:

1) предметом спору є спільні права чи обов'язки кількох позивачів або відповідачів;

2) права та обов'язки кількох позивачів чи відповідачів виникли з однієї підстави;

3) предметом спору є однорідні права і обов'язки.

Згідно із ч. 4 статті 51 ЦПК України, про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала, за клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

За приписами частини 1 статті 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи, яка повинна містити підстави, на яких належить залучити їх до участі у справі, що встановлено частиною 4 вказаної статті.

Таким чином, враховуючи, що предметом спору у справі є визнання права власності на об'єкт нерухомості - вказану квартиру АДРЕСА_1 позивачів, а шляхом неодноразової купівлі-продажу відбулася зміна власника квартири, тому, суд вважає за доцільне клопотання задовольнити і залучити вказаних співвідповідачів та третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог по суті спору.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 43, 48-51, 53, 178-180, 189, 197-198, 258-261, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника позивачів ОСОБА_3 про залучення співвідповідачів та третіх осіб до участі у справі за позовом ОСОБА_5, ОСОБА_2 до Міністерства юстиції України, третя особа ОСОБА_7 про визнання права власності - задовольнити.

Залучити в якості співвідповідачів:

Товариство з обмеженою відповідальністю СИСТЕМА ГРУП (поштовий індекс 03022, м. Київ, вул. В. Жуковського, 22-А)

Товариство з обмеженою відповідальністю СОКО (поштовий індекс 03067, м. Київ, вул. Виборзька, буд. 104)

Товариство з обмеженою відповідальністю Інтер КЕПІТАЛ ГРУП (поштовий індекс 01030, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, буд. 16/22)

ОСОБА_9 (АДРЕСА_1)

Залучити в якості третіх осіб:

Публічне акціонерне товариство Акціонерний банк Укргазбанк (поштовий індекс 03087, вул. Єреванська, буд. 1)

Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Дерев 'янко Вікторії Вікторівни (АДРЕСА_4)

Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Мельник Наталію Олександрівну (АДРЕСА_3)

Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Войтовську Юлію Сергіївну (АДРЕСА_5)

Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Швець Руслана Олеговича (АДРЕСА_6).

Роз'яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є правом учасників справи. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала не підлягає оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя І. В. Литвинова

Дата ухвалення рішення04.04.2018
Оприлюднено12.04.2018
Номер документу73275438
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності

Судовий реєстр по справі —757/40772/17-ц

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 13.12.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 19.12.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 04.09.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 04.04.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 04.04.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 04.04.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 26.02.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 20.07.2017

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні