Ухвала
від 11.04.2018 по справі 804/2632/18
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

11 квітня 2018 року Справа №804/2632/18

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого судді Горбалінського В.В.

суддів Жукової Є.О., Єфанової О.В.

за участі:

за участі секретаря судового засідання Усенко Д.Ю.

представника позивача ОСОБА_1

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у місті Дніпрі питання щодо витребування доказів в адміністративній справі за позовною заявою ОСОБА_2 до Перещепинської міської виборчої комісії Новомосковського району Дніпропетровської області про скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

10.04.2018 року ОСОБА_2 звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із позовною заявою до Перещепинської міської виборчої комісії Новомосковського району Дніпропетровської області, в якій просить:

- визнати протиправною та скасувати постанову Перещепинської міської виборчої комісії Новомосковського району Дніпропетровської області № 31 від 05.04.2018 року про відмову у реєстрації кандидата на посаду міського голови об'єднаної територіальної громади;

- зобов`язати Перещепинську міську виборчу комісію Новомосковського району Дніпропетровської області зареєструвати ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, кандидатом на посаду Перещепинського міського голови Новомосковського району Дніпропетровської області.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 10.04.2018 року відкрито провадження в адміністративній справі № 804/2632/18, призначено підготовче засідання на 11.04.2018 року о 14 год. 30 хв. та витребувано у відповідача, Перещепинської міської виборчої комісії Новомосковського району Дніпропетровської області, відзив на позовну заяву, докази в обґрунтування відзиву та належним чином завірені копії документів, які були надані кандидатом на посаду міського голови.

Відповідач свого представника в підготовче засідання не направив без поважної причини, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, на вимогу ухвали суду від 10.04.2018 року витребуваних судом копій документів без поважних причин не надав.

Згідно з ч. 1 ст. 77 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 72 Кодексу адміністративного судочинства України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Частиною 1 статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

Частинами 3 та 6 ст. 80 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Таким чином, з метою повного та всебічного з'ясування обставин у справі, суд вважає за необхідне витребувати додаткові докази з власної ініціативи та зобов'язати Перещепинську міську виборчу комісію Новомосковського району Дніпропетровської області надати суду відзив на позовну заяву, докази в обґрунтування відзиву та належним чином завірені копії документів, які були надані кандидатом на посаду міського голови, ОСОБА_2, відповідно до вимог ч. 2 ст. 77, ч. 2 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись ст. 80, ст. 241 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Зобов'язати Перещепинську міську виборчу комісію Новомосковського району Дніпропетровської області надати суду відзив на позовну заяву, докази в обґрунтування відзиву та належним чином завірені копії документів, які були надані кандидатом на посаду міського голови, ОСОБА_2.

Зазначені документи надати суду до 10 год. 30 хв. 12.04.2018 року за адресою (49089, м.Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4).

Попередити відповідача, що у разі невиконання вимог цієї ухвали, до нього будуть застосовані заходи процесуального примусу у вигляді штрафу у розмірі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб відповідно до ст. 149 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя В.В. Горбалінський

Суддя Є.О. Жукова

Суддя О.В. Єфанова

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.04.2018
Оприлюднено16.04.2018
Номер документу73279094
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/2632/18

Рішення від 12.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

Ухвала від 11.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

Ухвала від 10.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні