Ухвала
від 11.04.2018 по справі 290/246/17
ЧУДНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

провадження № 2/294/762/17

Справа № 290/246/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 квітня 2018 року Чуднівський районний суд Житомирської області

у складі:

головуючого - судді Мандро О.В.

при секретарі Рижук В.А.,

за участю:

позивача ОСОБА_1,

представника позивача ОСОБА_2,

представника відповідача ОСОБА_3,

представника третьої особи ОСОБА_4,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в місті Чуднові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до відділу освіти Романівської районної державної адміністрації Житомирської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Романівська районна рада Житомирської області про скасування наказів № 72А від 28 лютого 2017 року та № 27К від 28 лютого 2017 року ,

встановив:

В провадження суду знаходиться вище вказана цивільна справа.

У зв'язку з уточненням та доповненням позовних вимог, 10.04.2018 в судовому засіданні представником позивача було заявлено клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Миропільської селищної ради Романівського району Житомирської області, та зміни процесуального статусу Романівської районної ради Житомирської області з третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на співвідповідача.

Позивачем вказане клопотання було підтримане.

Представник відповідача та представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог не заперечували щодо залучення до участі у справі в якості співвідповідача Миропільської селищної ради Романівського району Житомирської області, однак заперечили стосовно зміни процесуального статусу Романівської районної ради Житомирської області з третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на співвідповідача.

За змістом ч. 1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно ч.ч. 1, 5 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Відповідно ч. 9 до ст. 10 ЦПК України якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Заслухавши думку учасників справи, дослідивши письмові матеріали справи, суд приходить до висновку, що клопотання представника позивача слід задовольнити та залучити до участі у справі в якості співвідповідача Миропільську селищну раду Романівського району Житомирської області, та змінити процесуальний статус Романівської районної ради Житомирської області з третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на співвідповідача.

Керуючись ст. ст. 10, 51, 53, 260-261 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості співвідповідача Миропільську селищну раду Романівського району Житомирської області.

Змінити процесуальний статус Романівської районної ради Житомирської області, залучивши її до участі в справі, в якості співвідповідача.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя: О.В. Мандро

СудЧуднівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення11.04.2018
Оприлюднено16.04.2018
Номер документу73285469
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —290/246/17

Ухвала від 24.10.2018

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Григорусь Н. Й.

Ухвала від 24.09.2018

Цивільне

Апеляційний суд Житомирської області

Коломієць О. С.

Ухвала від 27.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Житомирської області

Миніч Т. І.

Ухвала від 17.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Житомирської області

Миніч Т. І.

Ухвала від 04.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Житомирської області

Микитюк О. Ю.

Рішення від 01.06.2018

Цивільне

Чуднівський районний суд Житомирської області

Мандро О. В.

Рішення від 01.06.2018

Цивільне

Чуднівський районний суд Житомирської області

Мандро О. В.

Ухвала від 11.04.2018

Цивільне

Чуднівський районний суд Житомирської області

Мандро О. В.

Ухвала від 29.08.2017

Цивільне

Чуднівський районний суд Житомирської області

Мандро О. В.

Ухвала від 19.06.2017

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Бабич С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні