Рішення
від 13.04.2018 по справі 918/31/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33013, м. Рівне, вул. Набережна, 26А

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"13" квітня 2018 р. м. Рівне

Справа № 918/31/18

Господарський суд Рівненської області в складі головуючого судді Політики Н.А., при секретарі судового засідання Фаєвській Л.Ю. ,

розглянувши за правилами загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні в залі суду матеріали справи за позовом Публічного акціонерного товариства "ОСОБА_1 ДНІПРО"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна фірма ТОР"

про стягнення заборгованості в сумі 1 182 355 грн. 14 коп.

В судове засідання учасники справи не з'явилися.

Відповідно до частини 14 статті 8, статті 222 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) при розгляді судової справи здійснювалося фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу програмно-апаратного комплексу "Діловодство суду".

Для архівного зберігання оригіналу звукозапису надано диск CD-R, серійний номер d8140689A1.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

17 січня 2018 року Публічне акціонерне товариство "ОСОБА_1 ДНІПРО" (далі - ПАТ "ОСОБА_1 ДНІПРО", Позивач, ОСОБА_1) звернулося до Господарського суду Рівненської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна фірма ТОР" (далі - ТОВ "Будівельна фірма ТОР", Відповідач, Клієнт) про стягнення заборгованості в сумі 1 182 355 грн. 14 коп., з яких: 1 000 000 грн. 00 коп. - заборгованість за кредитом, 126 852 грн. 79 коп. - заборгованість за нарахованими відскоками, 52 301 грн. 37 коп. - пеня за несвоєчасне погашення кредиту, 3 200 грн. 98 коп. - пеня за несвоєчасне погашення відсотків.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем умов договору про встановлення ліміту Овердрафту в частині повернення кредитних коштів та сплати процентів за користування кредитними коштами, внаслідок чого позивачем заявлено вимоги про стягнення заборгованості за кредитом в сумі 1 000 000 грн., заборгованості за нарахованими відскоками в сумі 126 852 грн. 79 коп., пені за несвоєчасне погашення кредиту в сумі 52 301 грн. 37 коп., пені за несвоєчасне погашення відсотків в сумі 3 200 грн. 98 коп.

Ухвалою суду від 18 січня 2018 року позовну заяву від 12 січня 2018 року № 34-151 прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі. Справу вирішено розглядати за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання у даній справі призначено на 12 лютого 2018 року. Одночасно вказаною ухвалою було запропоновано відповідачу подати відзив на позов, позивачу - відповідь на відзив, відповідачу - заперечення.

Ухвалою суду від 12 лютого 2018 року підготовче засідання відкладено на 5 березня 2018 року.

15 лютого 2018 року від ПАТ "ОСОБА_1 ДНІПРО" надійшла заява про уточнення позовних вимог. Зі змісту поданої заяви вбачається, що ПАТ "ОСОБА_1 ДНІПРО" просить стягнути з ТОВ "Будівельна фірма ТОР" 1 182 355 грн. 14 коп., з яких: 1 000 000 грн. 00 коп. - заборгованість за кредитом, 126 852 грн. 79 коп. - заборгованість за нарахованими відсотками, 52 301 грн. 37 коп. - пеня за несвоєчасне погашення кредиту та 3 200 грн. 98 коп. - пеня за несвоєчасне погашення відсотків. Крім того, просить стягнути судові витрати в розмірі 17 735 грн. 33 коп.

Ухвалою суду від 05 березня 2018 року закрито підготовче провадження у справі № 918/31/18. Призначено справу до судового розгляду по суті на 05.04.2018 року.

В судове засідання 5 квітня 2018 року представники позивача та відповідача не з'явилися, про дату, час і місце судового засідання були належним чином повідомлені, що підтверджується наявними в матеріалах справи рекомендованими повідомленнями про вручення відповідних поштових відправлень. Крім того, про причини неявки суд не повідомили.

Відповідно до ч. 4 ст. 13 ГПК України кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов'язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Згідно з ч. 9 ст. 165 та ч. 2 ст. 178 ГПК України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 202 ГПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки (п. 1 ч. 3 ст. 202 ГПК України).

Справа підлягає вирішенню за наявними матеріалами відповідно до приписів ч. 9 ст. 165 та ч. 2 ст. 178 ГПК України.

Відповідно до ч. 4 ст. 240 ГПК України у разі неявки всіх учасників справи у судове засідання, яким завершується розгляд справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи суд підписує рішення без його проголошення.

Датою ухвалення рішення, ухваленого за відсутності учасників справи, є дата складення повного судового рішення (ч. 5 вказаної статті).

Враховуючи належне повідомлення учасників справи про судове засідання, призначене на 05.04.2018 р., суд дійшов висновку про розгляд справи за відсутності представників сторін.

У судовому засіданні 5 квітня 2018 року судом було прийнято рішення.

Дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді у судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд, -

ВСТАНОВИВ:

Як встановлено судом за матеріалами справи, 25 липня 2017 року між ПАТ "ОСОБА_1 ДНІПРО" та ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ФІРМА "ТОР" було підписано заяву про приєднання до Універсального договору банківського обслуговування (далі - Заява про приєднання до Універсального договору банківського обслуговування).

Згідно умов Заяви про приєднання до Універсального договору банківського обслуговування, підписанням цієї Заяви Клієнт надає Банку свою згоду на відкриття поточного рахунку та надання платіжних карток на умовах викладених у цій Заяві та в УДБО ЮО, а також повністю та безумовно приймає пропозицію Банку укласти Універсальний договір банківського обслуговування клієнтів юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, у ПАТ "ОСОБА_1 ДНІПРО" на умовах, зазначених в УДБО ЮО, Клієнт підтверджує, що перед поданням цієї Заяви ознайомився з Тарифами Банку та умовами УДБО ЮО, що знаходиться на Офіційному сайті Банку за електронною адресою www.creditdnepr.com.ua та/або в установі Банку, з ними погоджується і зобов'язується виконувати.

26 липня 2017 року між ПАТ "ОСОБА_1 ДНІПРО" та ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ФІРМА "ТОР" підписано заяву про встановлення ліміту овердрафту №313453-ОП (далі - Договору про встановлення ліміту Овердрафту).

Згідно умов Договору про встановлення ліміту Овердрафту, ліміт овердрафту станом на дату підписання цієї заяви - 1 000 000 грн. 00 коп. Максимальний ліміт овердрафту встановлюється згідно з УДБО ЮО. Рахунок для встановлення ліміту овердрафту №26006313445301. Строк встановлення ліміту овердрафту: 365 днів, з можливістю автоматичної пролонгації на такий же строк, на умовах, визначених в Розділі 9 УДБО ЮО.

Згідно умов Договору про встановлення ліміту Овердрафту, відповідач зобов'язується протягом строку дії цього Договору забезпечити постійні та регулярні надходження грошових коштів (Чистих Кредитних Оборотів (далі - ЧКО)) на Поточний рахунок в наступних обсягах: починаючи з другого календарного місяця дії Договору в обсязі не менше 30% (тридцяти відсотків) від заявлених ЧКО; в третій календарний місяць дії Договору - обсязі не менше 60% (шістдесяти відсотків) від заявлених ЧКО; в четвертий і наступні календарні місяці дії Договору - в обсязі не менше 100% (сто відсотків) від заявлених ЧКО.

Контрольна дата підрахунку ЧКО - останнє число кожного відповідного календарного місяця дії. Сума заявлених ЧКО 12 632 322 грн. 00 коп.

Процентна ставка (% річних): на поточну заборгованість за овердрафтом - 26%, на прострочену заборгованість за овердрафтом - 52%.

Порядок розрахунку/встановлення/погашення ліміту овердрафту, відповідальність сторін, санкції за невиконання зобов'язань, порядок нарахування/сплати процентів - на умовах визначених в Розділі 9 УДБО ЮО.

Згідно умов Договору про встановлення ліміту Овердрафту підписанням цієї Заяви про встановлення ліміту овердрафту Клієнт надає Банку свою згоду на встановлення ліміту Овердрафту на умовах викладених у цій Заяві та в УДБО ЮО, а також повністю та безумовно приймає пропозицію Банку укласти Універсальний договір банківського обслуговування клієнтів юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, у ПАТ "ОСОБА_1 ДНІПРО" на умовах, зазначених в УДБО ЮО, Клієнт підтверджує, що перед поданням цієї Заяви ознайомився з Тарифами Банку та умовами УДБО ЮО, що знаходиться на Офіційному сайті Банку за електронною адресою www.creditdnepr.com.ua та/або в установі Банку, з ними погоджується і зобов'язується виконувати.

Відповідно до умов Договору про встановлення ліміту Овердрафту, підписанням цієї Заяви Клієнт підтверджує, що ознайомлений та згодний з тим, що: підписання Договору, який складається з Заяви та УДБО ЮО, сторонами досягнуто згоди щодо всіх істотних умов договору про встановлення ліміту Овердрафту, які передбачені законодавством України для такого виду договорів та достовірність усіх даних, вказаних в цій Заяві; ця Заява в двох примірниках, у випадку її підписання сторонами, скріплення печатками сторін є підтвердженням оформлення Договору про встановлення ліміту Овердрафту на умовах УДБО ЮО.

Згідно п. 2.1. УДБО ЮО ПАТ "ОСОБА_1 ДНІПРО" надає публічну пропозицію (оферту) юридичним особам резидентів та нерезидентів України), фізичним особам - підприємцям та фізичним особам, які провадять незалежну професійну діяльність, у розумінні статтею 633, 641, 644, Цивільного кодексу України. Укласти УДБО ЮО на зазначених у ньому умовах.

Згідно п. 2.2. УДБО ЮО Клієнт приєднується до УДБО ЮО, у розумінні ст. 634 Цивільного кодексу України шляхом подання заяви про надання банківських послуг встановленої Банком, що свідчить про згоду на прийняття пропозиції Банка на умовах зазначених в УДБО ЮО безумовно та в повному обсязі.

Згідно п.п. 9.1.1. УДБО ЮО на підставі Договору про встановлення Ліміту Овердрафту, укладається шляхом оформлення Позичальником Заяви про встановлення ліміту овердрафту, ОСОБА_1 зобов'язується надати Позичальнику кредит у вигляді Овердрафту з Лімітом Овердрафту, визначеним відповідно до вимог цього розділу УДБО ЮО та Заяви про оформлення ліміту овердрафту (Додаток 10 до УДБО ЮО), а Позичальник має право отримати такий Овердрафт, а після отримання, зобов'язаний використати Овердрафт за цільовим призначенням, повернути усю Заборгованість за основною сумою Овердрафту, сплатити процента, комісії , штрафні санкції та інші платежі, що передбачені УДБО ЮО, у строки передбачені УДБО ЮО. Зобов'язання Банку щодо надання Овердрафту є відкличним, тобто без попереднього повідомлення Позичальника, в односторонньому порядку ОСОБА_1 може відмовитися від подальшого виконання взятих на себе зобов'язань, у тому числі у разі погіршення фінансового стану Позичальника та/або несвоєчасного виконання ним договірних зобов'язань перед Банком.

В межах дії Договору про встановлення ліміту Овердрафту Банком було надано Клієнту 1 000 473 грн. 82 коп., що підтверджується випискою по рахунку №2600631345301, які Клієнтом своєчасно повернуті не були.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 509 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України) зобов'язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку. Зобов'язання виникають з підстав, встановлених статтею 11 цього Кодексу.

Згідно зі ст. 11 ЦК України цивільні права та обов'язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов'язки; підставами виникнення цивільних прав та обов'язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Частиною 1 статті 626 ЦК України визначено, що договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків.

Згідно зі ст. 628 ЦК України зміст договору становлять умови (пункти), визначені на розсуд сторін і погоджені ними, та умови, які є обов'язковими відповідно до актів цивільного законодавства.

Відповідно до статті 1054 ЦК України за кредитним договором банк або інша фінансова установа (кредитодавець) зобов'язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов'язується повернути кредит та сплатити проценти.

Клієнт, користуючись грошовими коштами наданих йому за Договором про встановлення ліміту Овердрафту, свої зобов'язання щодо повернення наданих кредитних коштів та сплати процентів за користування кредитними коштами не виконав.

Договір, відповідно до ст. 629 ЦК України, є обов'язковим для виконання сторонами.

Відповідно до ч. 1 ст. 530 ЦК України, якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Так, станом на 08.12.2017 р. заборгованість ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ФІРМА "ТОР" за Договором про встановлення ліміту Овердрафту, становить 1 182 355 грн. 14 коп., з яких: 1 000 000 грн. 00 коп. - заборгованість за кредитом; 126 852 грн. 79 коп. - заборгованість за нарахованими відсотками; 52 301 грн. 37 коп. - пеня за несплаченими погашення кредиту; 3 200 грн. 98 коп. - пеня за несвоєчасне погашення відсотків.

Позивач стверджує, що свої зобов'язання за Умовами та Правилами виконав в повному обсязі, а саме надав позичальнику кредитні кошти, в свою чергу, відповідач порушив умови Договору про встановлення ліміту Овердрафту в частині повернення кредиту та сплати відсотків за користування кредитом.

З наявної у матеріалах справи банківської виписки по особовому рахунку відповідача також вбачається, що банк свої зобов'язання за Договором про встановлення ліміту Овердрафту виконав належним чином, а саме надав відповідачу кредит на суму 1 000 473 грн. 82 коп.

Відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" первинний документ - документ, який містить відомості про господарську операцію. В свою чергу господарська операція - дія або подія, яка викликає зміни в структурі активів та зобов'язань, власному капіталі підприємства

Відповідно до Узагальнюючої податкової консультації щодо використання банківських виписок як первинних документів, затвердженої наказом Державної податкової служби України 05.07.2012 р. N 583, виписки з особових рахунків клієнтів, що є регістрами аналітичного обліку, вміщують записи про операції, здійснені протягом операційного дня, та є підтвердженням виконаних за день операцій і призначаються для видачі або відсилання клієнту. Порядок, періодичність друкування та форма надання виписок (у паперовій чи електронній формі) із особових рахунків клієнтів обумовлюються договором банківського рахунку, що укладається між банком і клієнтом під час відкриття рахунку.

З огляду на вищенаведене, суд дійшов висновку про те, що додана позивачем до позовної заяви банківська виписка по особовому рахунку відповідача є первинним документом, а відповідно і належним та допустимим доказом в розумінні статей 76 та 77 ГПК України, тому приймається до уваги судом.

Як вбачається з наявної у матеріалах справи банківської виписки по особовому рахунку відповідача, клієнт належним чином не виконав взяті на себе зобов'язання за Договором про встановлення ліміту Овердрафту, у зв'язку з чим в останнього виникла заборгованість по кредиту у розмірі 1 000 000 грн. 00 коп. та заборгованість за нарахованими відсотками у розмірі 126 852 грн. 79 коп., що не було спростовано відповідачем.

Таким чином, вимоги позивача про стягнення заборгованості по кредиту у розмірі 1 000 000 грн. 00 коп. та заборгованість за нарахованими відсотками у розмірі 126 852 грн. 79 коп. підлягають задоволенню у повному обсязі.

Відповідно до статті 193 Господарського кодексу України суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. Кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов'язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу. Порушення зобов'язань є підставою для застосування господарських санкцій, передбачених цим Кодексом, іншими законами або договором.

Зазначене також кореспондується з положеннями статей 525, 526 Цивільного кодексу України.

Стаття 629 ЦК України передбачає, що договір є обов'язковим для виконання сторонами.

Відповідно до статті 610 ЦК України порушенням зобов'язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання (неналежне виконання).

Частиною 1 статті 612 ЦК України встановлено, що боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов'язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

У зв'язку з неналежним виконанням грошових зобов'язань за договором позивач нарахував відповідачу 52 301 грн. 37 коп. - пені за несвоєчасне погашення кредиту, 3 200 грн. 98 коп. - пені за несвоєчасне погашення відсотків.

Штрафними санкціями у Господарському кодексі України визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), яку учасник господарських відносин зобов'язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов'язання (частина 1 статті 230 Господарському кодексі України).

Згідно з частинами 1, 3 статті 549 ЦК України неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов'язання. Пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов'язання за кожен день прострочення виконання.

У відповідності до частини 2 статті 551 ЦК України якщо предметом неустойки є грошова сума, її розмір встановлюється договором або актом цивільного законодавства. Розмір неустойки, встановлений законом, може бути збільшений у договорі. Сторони можуть домовитися про зменшення розміру неустойки, встановленого актом цивільного законодавства, крім випадків, передбачених законом.

Відповідно до частини 6 статті 232 ГК України нарахування штрафних санкцій за прострочення виконання зобов'язання, якщо інше не встановлено законом або договором, припиняється через шість місяців від дня, коли зобов'язання мало бути виконано.

Відповідно до п. 9.11.1 Універсального договору банківського обслуговування клієнтів-юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, які проводять незалежну професійну діяльність у ПАТ "ОСОБА_1 ДНІПРО" за несвоєчасне погашення одержаного Овердрафту, а також процентів за користування Овердрафтом, Банк має право стягнути, а Позичальник зобов'язаний сплатити Банку пеню у розмірі подвійної облікової ставки Національного банк України, що діяла у період такого прострочення, від суми простроченої заборгованості за Овердрафтом та процентами за користування Овердрафтом, за кожен день прострочення. Пеня сплачується у гривнях за курсом Національного банку України на день сплати пені. Позичальник відшкодовує інші збитки, завдані Банку невиконанням зобов'язань. Сплата пені не звільняє Позичальника від сплати процентів за фактичний час користування кредитними ресурсами згідно з умовами Договору овердрафту.

З огляду на вищенаведене та доведення факту несвоєчасності виконання грошового зобов'язання за договором, позивачем було правомірно нараховано пеню. Перевіривши наданий позивачем арифметичний розрахунок пені за несвоєчасне погашення кредиту в розмірі 52 301 грн. 37 коп. та пені за несвоєчасне погашення відсотків в розмірі 3 200 грн. 98 коп., суд вважає його обґрунтованим та таким, що відповідає положенням договору та приписам законодавства про порядок та строки нарахування, у зв'язку з чим вимоги позивача про стягнення з відповідача пені за несвоєчасне погашення кредиту в розмірі 52 301 грн. 37 коп. та пені за несвоєчасне погашення відсотків в розмірі 3 200 грн. 98 коп. підлягають задоволенню у повному обсязі.

Статтею 13 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов'язків, передбачених цим Кодексом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом.

Статтею 74 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається, як на підставу своїх вимог та заперечень.

Відповідно до ст.ст. 76, 77 Господарського процесуального кодексу України, належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Відповідач під час розгляду справи не надав суду жодних доказів, які б спростовували заявлені позовні вимоги та свідчили про відсутність у нього обов'язку сплатити заявлену до стягнення заборгованість.

За таких обставин, оцінивши подані докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на повному, всебічному і об'єктивному розгляді в судовому засіданні всіх обставин справи в їх сукупності, суд дійшов висновку про задоволення позовних вимог, з покладенням судового збору на відповідача в порядку ст. 129 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст. ст. 73, 74, 76-79, 91, 120, 123, 129, 178, 202, 222, 233, 238, 240, 241 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна фірма ТОР" (84635, Рівненська обл., Рівненський р-н, с. Городок, вул. Промислова, 1, код ЄДРПОУ 36809704) на користь Публічного акціонерного товариства "ОСОБА_1 ДНІПРО" (01601, м. Київ, вул. Мечникова, 3, код ЄДРПОУ 14352406) 1 000 000 (один мільйон) грн. 00 коп. - заборгованості за кредитом, 126 852 (сто двадцять шість тисяч вісімсот п'ятдесят дві) грн. 79 коп. - заборгованості за нарахованими відсотками, 52 301 (п'ятдесят дві тисячі триста одну) грн. 37 коп. - пені за несвоєчасне погашення кредиту, 3 200 (три тисячі двісті) грн. 98 коп. - пені за несвоєчасне погашення відсотків та 17 735 (сімнадцять тисяч сімсот тридцять п'ять) грн. 33 коп. - витрат по оплаті судового збору.

Наказ видати після набрання судовим рішенням законної сили.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом двадцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

У той же час згідно підпункту 17.5 пункту 17 Перехідних Положень ГПК України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до частини 5 статті 240 ГПК України датою ухвалення рішення, ухваленого за відсутності учасників справи, є дата складення повного судового рішення.

Повний текст рішення складено та підписано 13 квітня 2018 року.

Суддя Політика Н.А.

Віддруковано 4 примірники:

1 - до справи;

2-3 - позивачу рекомендованим (01601, м. Київ, вул. Мечникова, 3; 01033, м. Київ, вул. Жилянська, 32);

4 - відповідачу рекомендованим (84635, Рівненська обл., Рівненський р-н, с. городок, вул. Промислова, 1).

Дата ухвалення рішення13.04.2018
Оприлюднено17.04.2018
Номер документу73345472
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості в сумі 1 182 355 грн. 14 коп. В судове засідання учасники справи не з'явилися. Відповідно до частини 14 статті 8, статті 222 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) при розгляді судової справи здійснювалося фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу програмно-апаратного комплексу "Діловодство суду". Для архівного зберігання оригіналу звукозапису надано диск СD-R, серійний номер d8140689А1

Судовий реєстр по справі —918/31/18

Судовий наказ від 04.05.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Рішення від 13.04.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 05.03.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 12.02.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 18.01.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні