Вирок
від 13.04.2018 по справі 531/403/18
КАРЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13.04.2018

єдиний унікальний номер справи 531/403/18

номер провадження 1-кп/531/70/18

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 квітня 2018 року місто Карлівка

Карлівський районний суд Полтавської області у складі

головуючої судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду кримінальне провадження №12018170180000167, відомості про яке внесено до ЄРДР 17 березня 2018 року, за обвинуваченням

ОСОБА_4 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Чернещина Зачепилівського району Харківської області, громадянина України, з професійно-технічною освітою, не одруженого, працюючого у ФОП ОСОБА_5 машиністом екскаватора, раніше не судимого, який проживає у АДРЕСА_1 , зареєстрований у с.Чернещина Зачепилівського району Харківської області, РНОКПП НОМЕР_1 ,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України,

ВСТАНОВИВ:

16 березня 2018 року, близько 21-45 години, ОСОБА_4 , з метою таємного викрадення силосу з ТОВ «Климівське», розташованого по вул. Радісна, 77, с.Климівка Карлівського району Полтавської області, на автомобілі ВАЗ-21063, державний номерний знак НОМЕР_2 , номер кузова НОМЕР_3 , з легковим причепом, державний номерний знак НОМЕР_4 , номер кузова НОМЕР_5 , заїхав на його територію, де, скориставшись тим, що його ніхто не бачить, умисно, таємно, з корисливих мотивів, шляхом вільного доступу, викрав силос загальною вагою 370 кг, вартістю 2,02 грн. за 1 кг, на загальну суму 747,40 грн., завдавши ТОВ «Климівське» матеріальну шкоду на вказану суму, та розпорядився викраденим на власний розсуд.

У судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 свою провину в інкримінованому йому злочині визнав повністю, щиро кається у вчиненому. Суду пояснив, що 16.03.2018 близько 21-30 години, коли вже стемніло, приїхав на територію ферми ТОВ «Климівське», де на землі зберігався насипом силос. Через територію ферми проходять дороги, по яких вільно проїжджають автомобілі. Накидав силос у причіп, приїхав додому. Біля воріт зупинили працівники поліції. Причіп з силосом зважували у його присутності, обсяг силосу визнає. Автомобіль зареєстрований на ОСОБА_6 , він користується ним з 2010 року. Причіп взяв у родичів. Силос повернутий товариству.

Представник потерпілого до суду не з`явився, у письмовій заяві просив суд розглянути кримінальне провадження за його відсутності.

Окрім показів обвинуваченого, його вина у вчиненні даного злочину підтверджується письмовими доказами.

З протоколу огляду від 16.03.2018 вбачається, що 16.03.2018 з дозволу володільця ОСОБА_4 по АДРЕСА_1 оглянуто автомобіль ВАЗ-21063, державний номерний знак НОМЕР_2 , номер кузова НОМЕР_3 , з легковим причепом, державний номерний знак НОМЕР_4 , номер кузова НОМЕР_5 , та виявлено силос, вагою 370 кг, вила 2 шт.; автомобіль, причіп, силос та вила вилучено.

Згідно протоколу огляду місця події від 17.03.2018 вбачається, що на території ТОВ «Климівське» по вул. Радісна, 77, с.Климівка Карлівського району, на землі зберігається корм «силос» на площі близько 40х10 метрів, висотою у найвищій точці близько 8 метрів.

Відповідно до довідок та інвентаризаційного опису на 19.03.2018 ТОВ «Климівське» вартість 1 кг силосу, який перебуває на балансі ТОВ «Климівське», складає 2,02 грн.

Аналізуючи досліджені у судовому засіданні докази у їх сукупності, суд доходить висновку, що винність обвинуваченого стороною обвинувачення доведена.

Дії обвинуваченого ОСОБА_4 органом досудового розслідування правильно кваліфіковані за ч.1 ст.185 КК України, так як він вчинив таємне викрадення чужого майна (крадіжку).

При обранні міри покарання обвинуваченому суд враховує ступінь тяжкості вчиненого правопорушення, особу обвинуваченого, обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Вчинений обвинуваченими злочин відноситься до категорії злочинів середньої тяжкості.

Судом враховується, що обвинувачений ОСОБА_4 працює, не одружений, у побуті характеризується задовільно, на обліку у психіатра та нарколога не перебуває, не судимий.

Обставиною, що пом`якшує покарання обвинуваченого ОСОБА_4 , у відповідності зі ст. 66 КК України суд визнає щире каяття.

Обставин, що обтяжують його покарання, судом не встановлено.

Згідно досудової доповіді, наданої на виконання ухвали суду, Зачепилівський РВ з питань пробації з огляду на інформацію, що характеризує обвинуваченого, спосіб життя, історію правопорушень вважає наявним середній ризик небезпеки вчинення ОСОБА_4 повторного правопорушення, а тому дійшов висновку про можливість його виправлення без позбавлення або обмеження волі на певний строк.

З урахуванням всіх обставин у справі, даних, що характеризують особу обвинуваченого, пом`якшуючих покарання обставин, беручи до уваги досудову доповідь, відповідно до загальних засад призначення покарання: законності, справедливості, обґрунтованості, індивідуалізації покарання, суд вважає за необхідне призначити покарання у вигляді позбавлення волі та звільнити обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням, вважаючи таке покарання необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченого та попередження вчинення ним нових злочинів.

Цивільний позов не заявлений. Запобіжні заходи не застосувались. Процесуальні витрати відсутні.

Долю речових доказів слід визначити відповідно до ст. 100 КПК України: автомобіль та причіп, які є засобом вчинення злочину, повернути власникам, так як ці транспортні засоби не є власністю обвинуваченого; силос слід повернути власнику ТОВ «Климівське». Так як вила не вказані в обвинувальному акті як знаряддя вчинення злочину, суд не має підстав для їх конфіскації, а тому вила також підлягають поверненню власнику ОСОБА_4 .

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 370, 373-374 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, та призначити йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

Відповіднодост.75 КК України ОСОБА_4 звільнити від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на один рік.

Згідно ст. 76 КК України покласти на ОСОБА_4 обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Речові докази: автомобіль ВАЗ-21063, державний номерний знак НОМЕР_2 , номер кузова НОМЕР_3 , легковий причіп, державний номерний знак НОМЕР_4 , номер кузова НОМЕР_5 , вила 2 шт., які знаходяться на зберіганні ОСОБА_4 , залишити у його володінні; силос, вагою 370 кг, який знаходиться на зберіганні у ТОВ «Климівське», залишити у його володінні.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Полтавської області шляхом подання апеляційної скарги через Карлівський районний суд Полтавської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Відповідно до ст. 532 КПК України вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Копію вироку негайно після проголошення вручити сторонам кримінального провадження в порядку, визначеному ст. 376 КПК України.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.04.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу73355827
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —531/403/18

Ухвала від 19.04.2019

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Вирок від 13.04.2018

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 04.04.2018

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 27.03.2018

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Лизенко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні