Ухвала
від 13.04.2018 по справі 641/2211/18
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районий суд м.Харкова

Номер провадження №1-кс/641/723/2018 Справа №641/2211/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 квітня 2018 року

слідчий суддя Комінтернівського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

за участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Харкові клопотання слідчого СВ ВСП ГУ Національної поліції в Харківській області майора поліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018220000000249 від 12.03.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172 КК України,-

в с т а н о в и в:

До суду надійшло клопотання старшого слідчого СВ ВСП ГУ Національної поліції в Харківській області майора поліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018220000000249 від 12.03.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172 КК України, а саме: на проведення обшуку за місцем здійснення фінансово-господарської діяльності ПП «С-Плюс», у нежитловому приміщенні літ. «М-1» загальною площею 145,3 кв.м., яке розташоване за адресою: м. Харків, вул. Плеханівська, 126, власником якого є ПП «С-Плюс», з метою відшукання і вилучення предметів і документів, а саме: заяв про прийом на роботу та звільнення працівників, особових карток працівників, відомостей нарахування та виплати заробітної плати за період з 01.01.2017 по теперішній час, повідомлень ДФС про прийом на роботу працівників, табелів обліку робочого часу, трудових угод та трудових книжок, чорнових записів, ювелірних виробів, предметів пристосованих для нанесення проби на ювелірні вироби, електронних носіїв інформації, мобільних терміналів систем зв`язку, електронних інформаційних систем або їх частин на яких зберігаються вищезазначені документи в електронному вигляді, а також фіксування осіб, які працюють за вказаною адресою, що можуть вказувати на вчинення злочину та можуть бути використані як докази у судовому розгляді.

В обґрунтування свого клопотання слідчий посилається на те, що до СВ ВСП ГУНП в Харківській області надійшла заява гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про те, що її знайомий працював в ювелірному цеху, власником якого є чоловік на ім`я ОСОБА_5 , який розташований на ДП «Завод ім. В.О. Малишева» за адресою: м. Харків, вул. Плеханівська, 126 та був звільнений з роботи просто так, грошові кошти за місяць роботи йому не виплатили, також в даному цеху працює біля 10 осіб, які офіційно не працевлаштовані.

Під час допиту ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 підтвердила факти викладенні в її зверненні.

В ході виконання співробітниками оперативного підрозділу ВСП ГУНП в Харківській області доручення слідчого було встановлено, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення причетний ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , який є керівником ПП «С-Плюс» (код ЄДРПОУ 36225458) та здійснює свою фінансово-господарську діяльність за адресою: АДРЕСА_2 , з грубим порушенням законодавства про працю, а також не всі вироби які ОСОБА_6 виготовляє проходять обов`язковий державний пробірний контроль, клеймо на вироби ставиться безпосередньо в цеху та вироби не відповідають ДСТУ, а вміст золота у виробі нижчий ніж ДСТУ, що є обманом покупців.

Слідчий вважає, що проведення обшуку в даних нежитлових приміщеннях дозволить виявити та зафіксувати відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме: зафіксувати осіб які фактично здійснюють фінансово-господарську діяльність у вказаному приміщенні, повні анкетні дані осіб, які фактично працюють у вказаному приміщенні та відповідно факти грубого порушення законодавства про працю, які а також встановити всіх осіб причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення, вилучити предмети та документи, які мають доказове значення для кримінального провадження, встановити інші обставини, що згідно ст. 91 КПК України підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

У судовому засіданні слідчий СВ ВСП ГУ Національної поліції в Харківській області майор поліції ОСОБА_3 , клопотання підтримав в повному обсязі.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення слідчого ОСОБА_3 дослідивши додані до клопотання документи, дійшов наступного.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду відповідає вимогамКПК України.

Відповідно дост. 233 ч.3 КПК Українислідчий має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних зокрема із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням з прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Відповідно дост. 233 КПК Україниніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Згідно ч.1ст.234 КПК Україниобшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя вважає, що слідчим доведено, що відомості перебувають або можуть перебувати у за місцем здійснення фінансово-господарської діяльності ПП «С-Плюс», у нежитловому приміщенні літ. «М-1» загальною площею 145,3 кв.м., яке розташоване за адресою: м. Харків, вул. Плеханівська, 126, власником якого є ПП «С-Плюс» та самі по собі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні - можуть сприяти розкриттю кримінального правопорушення, встановленню всіх співучасників кримінального правопорушення, свідків та мають доказове значення у справі.

Таким чином, суд приходить до висновку, що клопотання слідчого СВ ВСП ГУ Національної поліції в Харківській області майора поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором військової прокуратури Харківського гарнізону ОСОБА_7 про проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 12018220000000249 від 12.03.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. ч.1 ст. 172 КК України, підлягає частковому задоволенню, та вважає за можливе надати дозвіл на проведення обшуку за місцем здійснення фінансово-господарської діяльності ПП «С-Плюс», у нежитловому приміщенні літ. «М-1» загальною площею 145,3 кв.м., яке розташоване за адресою: м. Харків, вул. Плеханівська, 126, власником якого є ПП «С-Плюс», з метою відшукання і вилучення предметів і документів, а саме: : заяв про прийом на роботу та звільнення працівників, особових карток працівників трудових угод та трудових книжок.

В іншій частині клопотання слідчого СВ ВСП ГУ Національної поліції в Харківській області майора поліції ОСОБА_3 , задоволенню не підлягає, оскільки слідчим не доведено наявність достатніх підстав вважати, що інщі речі, документи зазначені в клопотанні, мають значення для досудового розслідування.

За таких обставин, слідчій суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого обґрунтовано та підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст. ст. 237, 234, 235 КПК України,слідчий суддя,-

у х в а л и в:

Клопотання слідчого СВ ВСП ГУ Національної поліції в Харківській області майора поліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку - задовольнити частково.

Надати слідчому СВ ВСП ГУ Національної поліції в Харківській області майору поліції ОСОБА_3 дозвід на проведення обшуку за місцем здійснення фінансово-господарської діяльності ПП «С-Плюс», у нежитловому приміщенні літ. «М-1» загальною площею 145,3 кв.м., яке розташоване за адресою: м. Харків, вул. Плеханівська, 126, власником якого є ПП «С-Плюс», з метою відшукання і вилучення предметів і документів, а саме: : заяв про прийом на роботу та звільнення працівників, особових карток працівників трудових угод та трудових книжок.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя- ОСОБА_1

СудКомінтернівський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення13.04.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу73361283
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —641/2211/18

Ухвала від 13.04.2018

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Курганникова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні