Рішення
від 13.04.2018 по справі 675/739/18
ІЗЯСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 675/739/18

Провадження № 2-о/675/34/2018

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"13" квітня 2018 р. Ізяславський районний суд Хмельницької області в складі: головуючого - судді Столковського В. І., з участю: секретаря судового засідання - Швець-Дідич Р. С., розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження у залі суду в м. Ізяслав цивільну справу за заявою ОСОБА_1, заінтересована особа - Ізяславська районна рада Хмельницької області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про встановлення факту належності йому Державного акта на право постійного користування земельною ділянкою площею 27,20 Га, призначеною для ведення селянського (фермерського) господарства, розташованою на території Теліжинецької сільської ради Ізяславського району Хмельницької області, виданого 14 вересня 1999 року Ізяславською районною радою народних депутатів на ім'я ОСОБА_1. Вказав, що в правовстановлюючому документі невірно зазначено його ім'я, а саме: замість Леонтій вказано Леонід .

Заявник ОСОБА_1 у судове засідання не з'явився, у своїй заяві просить слухати справу за його відсутності.

Представник заінтересованої особи Ізяславської районної ради Хмельницької області ОСОБА_2 у судове засідання не з'явився, надіслав до суду письмову заяву, в якій просить справу розглянути без його участі.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється у відповідності до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України у зв'язку з неявкою у судове засідання всіх учасників справи.

Суд, з'ясувавши позицію заявника, перевіривши письмові матеріали справи, приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 315 ч. 1 п. 6 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім'я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім'ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Судом встановлено, що на підставі рішення Ізяславської районної ради народних депутатів Ізяславського району Хмельницької області від 17 березня 1999 року на ім'я ОСОБА_1 видано Державний акт на право постійного користування земельною ділянкою серії ХМ площею 27,20 Га, призначеною для ведення селянського (фермерського) господарства, розташованою на території Теліжинецької сільської ради Ізяславського району Хмельницької області.

Відповідно до даних паспорта громадянина України серії НА № 913944, виданого Ізяславським РВ УМВС України в Хмельницькій області, а також свідоцтва про народження заявника, він значиться як Леонтій .

За змістом довідки Теліжинецької сільської ради Ізяславського району Хмельницької області від 06 березня 2018 року № 131 ОСОБА_1 проживає на території вказаної сільської ради, а ОСОБА_1 не проживав і на території Теліжинецької сільської ради на даний час не проживає.

Таким чином, оцінюючи всі досліджені в судовому засіданні докази в їх сукупності, суд приходить до висновку, що прізвище власника у вищезазначеному державному акті записано не вірно. Факт належності заявнику Державного акта на право постійного користування земельною ділянкою, виданого Ізяславською районною радою народних депутатів Ізяславського району Хмельницької області 14 вересня 1999 року на ім'я ОСОБА_1, на думку суду, підтверджується усіма вищезазначеними доказами.

Факт, про встановлення якого просить заявник, має для нього юридичне значення, оскільки підтверджує його право користування нерухомим майном.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 247, 259, 263-265, 315, 319, 354 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 задовольнити.

Встановити факт належності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, Державного акта серії ХМ на право постійного користування земельною ділянкою площею 27,20 Га, призначеною для ведення селянського (фермерського) господарства, розташованою на території Теліжинецької сільської ради Ізяславського району Хмельницької області, виданого 14 вересня 1999 на підставі рішення Ізяславської районної ради народних депутатів Ізяславського району Хмельницької області від 17 березня 1999 року на ім'я ОСОБА_1.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Хмельницької області через Ізяславський районний суд Хмельницької області протягом 30 днів з дня складення повного судового рішення.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Заявник ОСОБА_1: місце проживання - с. Теліжинці Ізяславського району Хмельницької області, рнокпп - НОМЕР_1.

Заінтересована особа Ізяславська районна рада Хмельницької області: місце знаходження - м. Ізяслав, вул. Грушевського, 5 Хмельницької області, код ЄДРПОУ - 04060588.

Повний текст рішення складений 13 квітня 2018 року.

Суддя: В. І. Столковський

СудІзяславський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення13.04.2018
Оприлюднено17.04.2018
Номер документу73363102
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —675/739/18

Рішення від 13.04.2018

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Столковський В. І.

Ухвала від 20.03.2018

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Столковський В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні