Ухвала
від 26.02.2013 по справі 235/820/13-к
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

26.02.2013

Справа №235/820/13-к

Провадження № 1-кс/235/37/13

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей

м.Красноармійськ 26 лютого 2013 р.

Слідчий суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1 ,

за участю прокурора Красноармійської міжрайонної прокуратури ОСОБА_2

за участю секретаря ОСОБА_3

а також сторін кримінального провадження

- старшого слідчого СВ Красноармійської ОДПІ Донецької області ДПС майора податкової міліції ОСОБА_4 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Красноармійської ОДПІ Донецької області ДПС майора податкової міліції ОСОБА_4 ,про надання дозволу на тимчасовий доступ до оригіналів документів (тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх для запобігання їх можливого знищення), які знаходяться на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , за матеріалами кримінального провадження за № 32013050670000009, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04 січня 2013 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, погодженого з прокурором,

Клопотання надійшло 13 лютого 2013 р.

Особа, у володінні яких знаходяться речі та документи- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »

Клопотання від учасників процесуальної дії про фіксування процесуальної дії не надійшло , відповідно до ст.. 107 КПК України слідчим суддею прийнято рішення про проведення процесуальної дії без фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів.

Слідчий суддя, перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження , у рамках якого було подано клопотання, та, дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку прокурора ОСОБА_2 , старшого слідчого СВ Красноармійської ОДПІ Донецької області ДПС майора податкової міліції ОСОБА_4 ,

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Красноармійського міськрайонного суду звернувся старший слідчий СВ Красноармійської ОДПІ Донецької області ДПС майор податкової міліції ОСОБА_4 , з клопотанням, погодженим з прокурором, про надання дозволу на тимчасовий доступ до оригіналів документів (тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх для запобігання їх можливого знищення), які знаходяться на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 .

В ході кримінального провадження встановлено, ІНФОРМАЦІЯ_2 складено акт документальної позапланової виїзної перевірки достовірності декларування суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » № 860/15-36139207 від 14.12.2012. Згідно висновків акту встановлено порушення п.200.4 ст. 200 Податкового кодексу України, а саме завищення заявленої суми бюджетного відшкодування ПДВ за вересень 2012 року у розмірі 64741 грн. Тим, самим посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » зловживаючи своїм службовим становищем шляхом завищення заявленої суми бюджетного відшкодування ПДВ за вересень 2012 року ухилились від сплати податків.

За даним фактом 04.01.2013 року розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 212 КК України, тобто розслідування щодо тяжкого злочину.

Відповідно наявних даних у період з 01.01. 2010 по 31.12ґ 2012 р. ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » мало фінансово-господарські відносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке зареєстроване 08.12.2006 за юридичною адресою: АДРЕСА_2 . Згідно облікової картки засновником, керівником , та головним бухгалтером є одноособово ОСОБА_5 .

При проведенні досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженню з метою встановлення дійсної суми збитків завданих бюджету України необхідно проведення перевірки фінансово-господарських взаємовідносин що мали місце між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за період з 01.01.2010 року по 31.12.2012 року.

Так, для проведення вищезазначеної перевірки та встановлення осіб причетних до скоєння вказаного правопорушення необхідні оригінали фінансово-господарських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по взаємовідносинам з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за період з 01.01.2010 року по 31.12.2012 року.

Приймаючи до уваги викладене враховуючи тяжкість злочину і неможливість отримати відомості в інший спосіб та те, що зазначені відомості не відносяться до речей та документів, до яких заборонено доступ і вони не становлять державну таємницю, а містять охоронювану законом таємницю, а також у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, і цей доступ надасть можливість вилучити вказані відомості (здійснити копіювання цієї інформації) та використовувати їх в подальшому як доказислідчий просить надати старшому слідчому СВ Красноармійської ОДПІ Донецької області ДПС майору податкової міліції ОСОБА_4 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів (тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх для запобігання їх можливого знищення), які знаходяться на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:угоди підряду, субпідряду, угоди на надання послуг з додатками та специфікаціями, форми-2, копії ліцензії на ведення будівельних робіт;кошторис, акти прийому виконаних підрядних робіт, форми №КБ-2в, №КБ-3в;акти прийому-передачі виконаних підрядних робіт, квитанції, рахунки-фактури, накладні, податкові накладні, товаротранспортні накладні;акти прийому-передачі виконаних підрядних робіт, квитанції, рахунки-фактури, накладні, податкові накладні, товаротранспортні накладні;інформацію щодо дебіторської-кредиторської заборгованості за матеріали, обладнання, виконані роботи послуги, інше,договори придбання або реалізації товарів (послуг, робіт);платіжних документів які підтверджують факти придбання-реалізації товарів (послуг, робіт);сертифікатів відповідності на товар;копії сторінок журналу з техніки безпеки, де працівники були ознайомлені під підпис;копії сторінок журналу прибуття та вибуття працівників;копії сторінок журналу з пожежної безпеки, де працівники були ознайомлені під підпис, та інші документи, підтверджуючі господарсько-фінансові відносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та інших документів, що не увійшли до приведено вище переліку, але стосуються фінансово-господарських відносин між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за період з 01.01.2010 року по 31.12.2012 року.

Клопотання про надання старшому слідчому СВ Красноармійської ОДПІ Донецької області ДПС майора податкової міліції ОСОБА_6 дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення відповідає вимогам ст.131,132,160 КПК України.

Відповідно до ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.Заходами забезпечення кримінального провадження, зокрема, є: тимчасовий доступ до речей і документів;

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать, зокрема, конфіденційна інформація,в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Відповідно до ст.163 ч.6 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ст.163 ч.7 КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають у власності юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні,можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя ,-

УХВАЛИВ:

Надати старшому слідчому СВ Красноармійської ОДПІ Донецької області ДПС майору податкової міліції ОСОБА_4 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів (тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх для запобігання їх можливого знищення), які знаходяться на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:угоди підряду, субпідряду, угоди на надання послуг з додатками та специфікаціями, форми-2, копії ліцензії на ведення будівельних робіт;кошторис, акти прийому виконаних підрядних робіт, форми №КБ-2в, №КБ-3в;акти прийому-передачі виконаних підрядних робіт, квитанції, рахунки-фактури, накладні, податкові накладні, товаротранспортні накладні;акти прийому-передачі виконаних підрядних робіт, квитанції, рахунки-фактури, накладні, податкові накладні, товаротранспортні накладні;інформацію щодо дебіторської-кредиторської заборгованості за матеріали, обладнання, виконані роботи послуги, інше,договори придбання або реалізації товарів (послуг, робіт);платіжних документів які підтверджують факти придбання-реалізації товарів (послуг, робіт);сертифікатів відповідності на товар;копії сторінок журналу з техніки безпеки, де працівники були ознайомлені під підпис;копії сторінок журналу прибуття та вибуття працівників;копії сторінок журналу з пожежної безпеки, де працівники були ознайомлені під підпис, та інші документи, підтверджуючі господарсько-фінансові відносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та інших документів, що не увійшли до приведено вище переліку, але стосуються фінансово-господарських відносин між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за період з 01.01.2010 року по 31.12.2012 року.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Зобов`язати старшого слідчого СВ Красноармійської ОДПІ Донецької області ДПС майора податкової міліції ОСОБА_4 залишити володільцю речей і документів опис речей і документів , які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, та копії вилучених документів , які виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи , яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.02.2013
Оприлюднено07.08.2023
Номер документу73368018
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення процесуальної дії без фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів. Слідчий

Судовий реєстр по справі —235/820/13-к

Ухвала від 26.02.2013

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 26.02.2013

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні