Рішення
від 10.04.2018 по справі 925/126/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 квітня 2018 року справа № 925/126/18

Господарський суд Черкаської області в складі :

Головуючийсуддя - ОСОБА_1,

з секретарем судового засідання - Горбатюк С.В.

представники сторін :

від позивача - ОСОБА_2В за довіреністю;

від відповідача - ОСОБА_3 за довіреністю ;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Господарського суду Черкаської області в м. Черкаси, матеріали справи за позовом Приватного підприємства «Агроспецпроект» , м. Київ

до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, м. Черкаси

про визнання укладеною додаткової угоди про поновлення договору оренди землі, -

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство «Агроспецпроект» (далі - ПП «Агроспецпроект» ; Позивач; Орендар), посилаючись на ст. 122 ЗК України, ст. 33 Закону України «Про оренду землі» просить суд визнати укладеною додаткову угоду із Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області (далі-Відповідач; Орендодавець), про поновлення договору оренди землі загальною площею 450,25 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована за межами населеного пункту в адміністративних межах Малобурімської сільської ради Чорнобаївського району Черкаської області, який укладений 29.08.2007 між Чорнобаївською районною державною адміністрацією та приватним підприємством «Агроспецпроект» та зареєстрований у Чорнобаївському районному відділі Черкаської районної філії ДП Центр ДЗК , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 07.12.2007 за № 040779700047, в редакції позивача. Зокрема, позивач посилається на те, що приватне підприємство Агроспецпроект про намір реалізувати переважне право оренди землі, повідомило відповідача листом-повідомленням із доданим до нього проектом додаткової угоди та запропонувало відповідачу продовжити строк дії договору на відповідних умовах. В свою чергу, розпорядник земель всупереч вимогам Закону України Про оренду землі протягом місяця відповіді не надав.

За таких обставин, позивач стверджує про погодження власником/розпорядником земельної ділянки запропонованих умов додаткової угоди, що у розумінні положень ч. ч. 1-5 ст. 33 Закону України Про оренду землі є підставою для підписання відповідної угоди. Натомість, нездійснення вказаних дій Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області зумовлює вимогу про визнання укладеною у відповідній редакції додаткової угоди про поновлення строку дії договору.

21.03.2018 до суду надійшов відзив на позов із доданими документами в якому Відповідач просить суд відмовити приватному підприємству Агроспецпроект в задоволенні позову у повному обсязі.

22.03.2018 позивач подав до суду заяву про зміну предмету позову та просив суд:

Визнати укладеною додаткову угоду про поновлення договору оренди землі площею 450,25 га( у тому числі: рілля - 385,2400 га, польові шляхи - 16,4900 га, лісосмуги - 29,7500 га, господарські двори - 2,2700 га, проектні польові шляхи (рілля) - 16,5000 га ), що розташована в адміністративних межах Малобурімської сільської ради Чорнобаївського району Черкаської області, який укладено 29.08.2007 між Чорнобаївською районною державною адміністрацією та приватним підприємством Агроспецпроект , зареєстрований у Чорнобаївському районному відділі Черкаської районної філії ДП Центр ДЗК , про що в Державному реєстрі земель вчинено запис від 07.12.2007 за №040779700047 . При цьому подав до суду письмовий текст додаткової угоди із запропонованою ним редакцією пунктів 2, 8, 9 Договору ( том 2 ; а.c. 66-73).

Представник позивача в судових засіданнях заявлені вимоги підтримав повністю з мотивів, викладених у позовній заяві.

Відповідач у відзиві на позов не оспорював реальність договору від 29.08.2007, але заявлених вимог не визнав посилаючись, зокрема на те, що для реалізації свого переважного права 18.10.2017 позивач звернувся до Головного управління з листом про поновлення договору оренди землі. До листа додано проект додаткової угоди відповідно до якого орендар пропонує змінити такі істотні умови як об'єкт оренди, орендна плата, змінивши відсоток та розмежувати угіддя.

Дослідивши пакет документів, які подані Позивачем для поновлення, проаналізувавши умови, які запропоновані орендарем Головне управління листом від 17.11.2017 повідомило ПП Агроспецпроект про те, що відповідно до земельного законодавства центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів у галузі земельних відносин та його територіальні органи не здійснюють розпорядження такими землями як лісосмуги.

Враховуючи, що сторони не дійшли згоди щодо істотних умов договору, серед яких розмір орендної плати так як запропонований розмір суперечить вимогам чинного законодавства, Відповідач вважає - переважне право на поновлення договору припинилось.

Враховуючи, що сторони більше не вчиняли дій щодо поновлення договору 03.01.2018 на адресу ПП Агроспецпроект направлено лист-повідомлення про наявні заперечення Головного управління щодо поновлення договору оренди землі від 29.08.2007. Даний лист був

направлений рекомендованим з повідомленням на адресу ПП Агроспецпроект . Проте даний лист був повернутий на адресу Головного управління з відміткою про відмову в отриманні даного листа. Даний факт підтверджується також відомостями Інтернет-ресурсу Укрпошти.

На думку Відповідача, відмова в отриманні листа означає належне його отамання адресатом.

Тому, договір оренди відповідно до частини 6 статті 33 Закону України Про оренду землі не був поновлений відповідно до закону.

Суд, вислухавши представників сторін, дослідивши матеріали справи та подані сторонами докази приходить до наступних висновків.

Згідно з ч. 1 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 16 Цивільного кодексу України: кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання; кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

Предметом спору є захист права позивача на користування (оренду) земельними ділянками державної форми власності шляхом зміни умов Договору оренди в частині, строку дії договору та продовження (пролонгації) його дії на новий термін, в порядку визначеному статтями 30 і 33 Закону України «Про оренду землі» (далі-Закон).

Землекористувачем (орендарем) 450,2500 га на час вирішення спору є позивач, що підтверджується дослідженими в судовому засіданні: довідкою Управління агропромислового розвитку Чорнобаївської райдержадміністрації від 17.01.2018 № 10/02 та інформацією Золотоніської ОДПІ ТУ ДФС у Черкаській області про відсутність заборгованості з обов'язкових платежів ( том 1; а.с. 31-33).

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012, який набрав чинності з 01.01.2013, внесено зміни до Земельного кодексу України та Закону України «Про оренду землі» , а також землі державної та комунальної власності визнано розмежованими.

Згідно з ч. 4 ст. 122 Земельного кодексу України, центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів у галузі земельних відносин та його територіальні органи передають земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, крім випадків, визначених частиною восьмою цієї статті, у власність або у користування для всіх потреб.

Частиною 4 статті 4 Закону України «Про оренду землі» встановлено, що орендодавцями земельних ділянок, що перебувають у державній власності, є органи виконавчої влади, які відповідно до закону передають земельні ділянки у власність або користування.

Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.05.2012 №258, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 30.05.2012 за №852/21164, затверджено Положення про Головне управління Держземагенства в області, яке є територіальним органом Державного агентства земельних ресурсів України та йому підпорядковане, і яке, серед іншого, розпоряджається земельними ділянками сільськогосподарського призначення державної власності.

Постановою Кабінету Міністрів України від 15.01.2015 № 5 «Про утворення територіальних органів Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру» утворені, як юридичні особи публічного права, територіальні органи Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр).

Наказом комісії з реорганізації Державного агентства земельних ресурсів України від 29.04.2015 №3 Головне управління Держземагентства у Черкаській області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області.

Суд приходить до висновку, що Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області є належним відповідачем.

Цивільний кодекс України (далі - ЦК України) передбачає два випадки пролонгації договору найму (оренди): ч. 1 ст. 764 ЦК України і ч. 1 ст. 777 цього Кодексу.

Так, за змістом положень ч. 1 ст. 764 ЦК якщо наймач продовжує користуватися майном після закінчення строку договору найму, то, за відсутності заперечень наймодавця протягом одного місяця, договір вважається поновленим на строк, який був раніше встановлений.

Відповідно до ч. 1 ст. 777 ЦК наймач, який належно виконує свої обов'язки за договором найму, після спливу строку договору має переважне право перед іншими особами на укладення договору найму на новий строк.

Аналогічні підстави поновлення договорів оренди землі передбачено ст. 33 Закону України «Про оренду землі» , яка конкретизує порядок такої пролонгації.

За змістом ст. 33 Закону України «Про оренду землі» по закінченню строку, на який було укладено договір оренди землі, орендар, який належно виконував обов'язки за умовами договору, має переважне право перед іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк (поновлення договору оренди землі).

Орендар, який має намір скористатися переважним правом на укладення договору оренди землі на новий строк, зобов'язаний повідомити про це орендодавця до спливу строку договору оренди землі у строк, встановлений цим договором, але не пізніше ніж за місяць до спливу строку договору оренди землі.

До листа-повідомлення про поновлення договору оренди землі орендар додає проект додаткової угоди.

При поновленні договору оренди землі його умови можуть бути змінені за згодою сторін. У разі недосягнення домовленості щодо орендної плати та інших істотних умов договору переважне право орендаря на укладення договору оренди землі припиняється.

Орендодавець у місячний термін розглядає надісланий орендарем лист-повідомлення з проектом додаткової угоди, перевіряє його на відповідність вимогам закону, узгоджує з орендарем (за необхідності) істотні умови договору і , за відсутності заперечень, приймає рішення про поновлення договору оренди землі (щодо земель державної та комунальної власності), укладає з орендарем додаткову угоду про поновлення договору оренди землі. За наявності заперечень орендодавця щодо поновлення договору оренди землі орендарю направляється лист-повідомлення про прийняте орендодавцем рішення.

У разі якщо орендар продовжує користуватися земельною ділянкою після закінчення строку договору оренди і за відсутності протягом одного місяця після закінчення строку договору листа-повідомлення орендодавця про заперечення у поновленні договору оренди землі такий договір вважається поновленим на той самий строк і на тих самих умовах, які були передбачені договором. У цьому випадку укладання додаткової угоди про поновлення договору оренди землі здійснюється із: власником земельної ділянки (щодо земель приватної власності); уповноваженим керівником органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування без прийняття рішення органом виконавчої влади або органом місцевого самоврядування про поновлення договору оренди землі (щодо земель державної або комунальної власності).

Додаткова угода до договору оренди землі про його поновлення має бути укладена сторонами у місячний строк в обов'язковому порядку.

Відмова, а також наявне зволікання в укладенні додаткової угоди до договору оренди землі може бути оскаржено в суді.

Порядок зміни господарських договорів регламентовано ст.188 Господарського кодексу України (далі - ГК), а порядок зміни договорів оренди землі - спеціальним Законом України «Про оренду землі» . Відповідно до положень ст.30 Закону України «Про оренду землі» зміна умов договору оренди землі здійснюється за взаємною згодою сторін, а в разі недосягнення згоди спір вирішується в судовому порядку.

29 серпня 2007 року на підставі Розпорядження Чорнобаївської РДА від 29.08.2007 № 218, ПП «Агроспецпроект» уклало Договір оренди землі з Чорнобаївською районною державною адміністрацією, (яка згідно чинного на той час законодавства була уповноважена розпоряджатися землями державної власності) за яким в оренду ПП «Агроспецпроект» передавалися земельна ділянка загальною площею 450,2500 га (далі - Договір). У тому числі: у тому числі: рілля - 385,24 га, польові шляхи - 16,49 га, лісосмуги - 29,75 га, господарські двори - 2,27 га, проектні польові шляхи (рілля) - 16,50 га ( том 1; а.с. 21),

Договір укладено на 10 (десять) років ( том 1; а.с.11-14) .

Відповідно до Акту прийому-передачі земельної ділянки від 29.08.2007, який є додатком до Договору від 29 серпня 2007 року вищевказані земельні ділянки були передані Орендарю в оренду строком на 10 років ( том 1; а.с. 15).

Договір від 29.08. 2007 був зареєстрований 07.12.2007 в реєстрі під № 04.07.797.00047 ( том 1; а.с. 14).

Право сторін на зміну умов договору закріплено у п.36 Договору.

У встановленому порядку до Договору вносились зміни і доповнення, які оформлялися Додатковими угодами від 06.05.2008; від 28.10.2008; від 04.05.2011 ( том 1; а.с. 18-20).

17.10.2017 за вихідним № 271/17 , у строк визначений п. 8 договору оренди, з метою скористатися своїм переважним правом щодо поновлення договору, ПП Агроспецпроект направило на адресу Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області ( далі -Орендодавець) повідомлення з пропозицією поновити Договір ( том 1; а.с. 22- 26).

Проектом додаткової угоди, що була додатком до листа-повідомлення про намір реалізувати переважне право, Орендар запропонував продовжити строк дії договору на відповідних умовах.

Заперечуючи проти поновлення Договору, Орендодавець не посилаючись на конкретні норми чинного законодавства стверджує, що сторони не дійшли згоди щодо істотних умов договору через наявність лісосмуг на орендованих землях, і через те, що позивачем не зазначено розмір орендної плати виходячи із нормативно-грошової оцінки землі; відсутнє рішення органу місцевого самоврядування про затвердження технічної документації; внемає довідки про відсутність заборгованості по орендній платі; відсутній агротехнічний паспорт на земельні ділянки.

Через це вважає, що переважне право позивача на поновлення договору припинилось.

Доводи відповідача суд оцінює критично виходячи із слідуючого.

Судом встановлено, що з моменту отримання землі в оренду, зміна умов оренди земельних ділянок, які перебували в користуванні у Позивача відбувалася за згодою розпорядника земель в період дії узгоджених сторонами умов Договору.

До суду не надано доказів вчинення Орендодавцем дій, які б вказували на виконання ним протягом місячного терміну вимог Закону щодо узгодження із Орендарем істотних умов договору запропонованого до поновлення.

Так, протягом відведеного законом місячного терміну, зауважень щодо необхідності змінити запропоновані істотні умови договору або про відмову у поновленні договору позивач не отримав.

У відзиві на позов відповідач по суті визнав той факт, що 09.11.2009 рішенням Малобурімської сільської ради затверджувалася технічна документація із землеустрою щодо складення документів, що посвідчують право землекористування ПП "Агроспецпроект" на землю площею 526,6931 га.

Той факт, що позивач продовжує використовувати орендовану земельну ділянку площею 450,2500 га відповідач по суті не оспорює.

Суд переконаний, що затвердження органом місцевого самоврядування технічної документації на землю більшої площі не перешкодає орендарю звертатись із пропозицією до орендодавця щодо оренди землі меншої площі.

Позивачем зазначено розмір орендної плати виходячи із нормативно-грошової оцінки землі у п.9 запрпонованої Додаткової угоди.

Відповідач не надав ні орендарю ні суду доказів того, що польові лісосмуги та інші види захисних насаджень масивів земель сільськогосподарського призначення і створені для їх обслуговування, які на його думку перешкоджають поновленню Договору, розташовані на землях саме державної власності , а не відносяться до тих земельних ділянок під насадженнями, що продовжують перебувати у колективній власності колишніх членів колективних сільськогосподарських підприємств. Відтак, докази правомірності відмови відповідача вцій частині взагалі відсутні.

Вимога Відповідача щодо наявності агротехнічного паспорта не передбачена ні приписами ст.15 ні ст.33 Закону.

Ураховуючи зазначене, суд приходить до переконання, що конклюдентні дії ПП Агроспецпроект , а саме продовження користування спірною земельною ділянкою та внесення ним відповідної орендної плати після закінчення строку дії договору, свідчать про намір ПП Агроспецпроект скористатися своїм переважним правом та поновити договір оренди землі, строк дії якого закінчився.

Суд вважає, що якщо проект додаткової угоди викликав у Відповідача сумніви то його обов'язком було запропонувати Позивачу усунути неточності/невідповідності в порядку узгодження істотних умов Договору. Виходячи з викладеного, суд приходить до переконання, що лист-повідмлення Відповідача від 17.11.2017 є необґрунтованим, безпідставним і не може бути покладений судом в основу судового рішення.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до переконання, що позивач довів вимоги, заявлені ним у позові, а тому позов підлягає до задоволення повністю.

Судові витрати відповідно до положень ст.ст. 123, 129 ГПК України підлягають стягненню з відповідача.

Керуючись ст.ст. 123,219, 220,232 - 240 ГПК України, суд -

ВИРІШИВ:

Заявлені позовні вимоги задовольнити повністю.

Визнати поновленим договір оренди земельної ділянки від 29 серпня 2007 року (державна реєстрація від 07 грудня 2007 року за № 040779700047) із додатковими угодами до договору оренди від 06.05.2008; від 28.10.2008; від 04.05.2011 .

Визнати укладеною Додаткову угоду про поновлення договору оренди землі від 29 серпня 2007 року , який зареєстровано у Чорнобаївському районному відділі Черкаської районної філії ДП Центр ДЗК , про що в Державному реєстрі земель вчинено запис від 07.12.2007 за №040779700047 із врахуванням змін внесених до Договору додатковими угодами від 06.05.2008;; від 28.10.2008; від 04.05.2011 в редакції, викладеній в позовній заяві та в заяві до неї:

Додаткова угода

про поновлення Договору оренди землі від 29.08.2007

м. Черкаси " " року

Головне управління Держгеокадастру у Черкаській областів особі Керівника, діяльність якого визначена законодавством, іменоване в подальшому «Орендодавець» з одного боку, та

приватне підприємство Агроспецпроект в особі директора/керівника, який діє на підставі Статуту, іменований в подальшому «Орендар» , з другою боку, згідно зі ст.ст.21, 33 Закону України «Про оренду землі» за рішенням суду, уклали угоду:

Викласти пункти 2, 8, 9 Договору у наступній редакції:

2. В оренду передаються земельні ділянки загальною площею 450,2500 га, у тому числі: рілля - 385,2400 га, польові шляхи - 16,4900 га, лісосмуги - 29,7500 га, господарські двори - 2,2700 га, проектні польові шляхи (рілля) - 16,5000 га, з них:

Рілля:

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6005 площею 25,5735 га;

- кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6067 площею 10,4368 га;

- кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6122 площею 21,5061 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6156 площею 6,0180 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:3403 площею 61,9180 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:3405 площею 97,4099 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:3409 площею 52,3160 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:3410 площею 110,0617 га;

Проектні польові шляхи (рілля):

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6110 площею 1,0450 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6125 площею 1,2377 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6087 площею 0,5091 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6099 площею 0,1999 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6120 площею 1,0246 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6113 площею 0,7137 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6123 площею 0,5192 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6102 площею 0,5808 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6103 площею 0,5214 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6104 площею 0,5448 га;

кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6105 площею 1,4159 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6084 площею 0,1644 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6081 площею 0,4035 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6285 площею 0,2541 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6098 площею 0,4222 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6072 площею 1,4466 га;

кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6069 площею 0,8164 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6061 площею 1,1618 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6082 площею 1,7602 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6086 площею 0,2387 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6075 площею 1,1008 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6114 площею 0,4192 га;

Лісосмуги:

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6107 площею 2,9742 га;

-кадастровийномер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6100 площею 1,5622 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6109 площею 0,7065 га;

-кадастровийномер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6129 площею 5,3873 га;

-кадастровийномер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6093 площею 1,7978 га;

-кадастровийномер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6091 площею 2,7561 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6094 площею 1,0835 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6071 площею 2,1453 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6065 площею 1,8405 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6068 площею0,9046 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6060 площею 1,9844 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6063 площею 1,0407 га;

-кадастровийномер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6126 площею 3,2057 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6077 площею 1,6532 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6231 площею 0,3248 га;

- кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:03:000:6130 площею 0,3832 га;

Польові шляхи:

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6092 площею 0,9423 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6221 площею 0,3575 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6088 площею 0,4093 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6106 площею 0,3872 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6111 площею 0,3543 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 725186000:02:000:6108 площею 1,3968 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6101 площею 0,7239 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6112 площею 0,6916 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6078 площею 0,6223 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6083 площею 0,2814 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6095 площею 0,4938 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6097 площею 2,3801 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6089 площею 1,1337 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6070 площею 1,2616 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6066 площею 0,5183 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6096 площею 0,3249 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6074 площею 1,7440 га;

кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6124 площею 1,1032 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6127 площею 1,1157 га;

-кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6119 площею 0,2481 га;

Господарські двори:

- кадастровий номер земельної ділянки: 7125186000:02:000:6117 площею 2,2700 га;

розташовані за межами населеного пункту в адміністративних межах Малобурімської сільської ради Чорнобаївського району Черкаської області ;

8. Договір продовжено на строк 10 років до 07.12.2027. Після закінчення строку дії договору орендар має переважне право поновити його на новий строк. У цьому разі орендар повинен не пізніше ніж за 30 днів до закінчення строку дії договору повідомити письмово орендодавця про намір продовжити його дію. ;

9. Річна орендна плата розраховується Орендарем самостійно, виходячи зі ставки 8,0% (вісім) відсотків від нормативної грошової оцінки землі за ріллю та виходячи зі ставки 4,5% (чотири цілих п'ять десятих) відсотки від нормативної грошової оцінки землі за інші види угідь .

Дана додаткова угода є невід'ємною частиною договору оренди землівід 29.08.2007, зареєстрованого у Чорнобаївському районному відділі Черкаської районної філії ДП Центр ДЗК , про що в Державному реєстрі земель вчинено запис від 07.12.2007 за №040779700047.

Копією цієї додаткової угоди протягом 5 (п'яти) днів з моменту реєстрації права Орендар зобов'язується подати відповідному органу Державної податкової служби.

Дана додаткова угода укладена сторонами у 3 (трьох) примірниках, які мають однакову юридичну силу. Перший примірник зберігається у Орендодавця, другий - у Орендаря, третій - в органі, який провів державну реєстрацію права оренди.

Орендодавець: Головне управлінняДержгеокадастру у Черкаській області, вул. Смілянська, 131, м. Черкаси, 18000, код ЄДРПОУ: 39765890.

Орендар: Приватне підприємство "Агроспецпроект" провул. Жуковського 17/25, м. Київ, код ЄДРПОУ: 31352489.

Стягнути 1762 грн. судових витрат по сплаті судового збору з Головного управлінняДержгеокадастру у Черкаськійобласті, код ЄДРПОУ: 39765890 (18000, м.Черкаси, вул. Смілянська, 131) на користь Приватного підприємства "Агроспецпроект" провул. Жуковського 17/25, м. Київ, код ЄДРПОУ: 31352489.

Рішення може бути оскаржено до Київського апеляційного господарського суду в порядку визначеному ГПК України з дня складення повного рішення.

Суддя В.В.Єфіменко

Дата ухвалення рішення10.04.2018
Оприлюднено19.04.2018
Номер документу73410296
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/126/18

Рішення від 10.04.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 27.03.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 27.03.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 06.03.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 16.02.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні