Ухвала
від 11.04.2018 по справі 757/25287/14-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/25287/14-ц

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 квітня 2018 року Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Остапчук Т.В.,

при секретарі - Медведєвій М.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Києві подання Головного державного виконавця Ужгородського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Грицищука М.П. про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, -

В С Т А Н О В И В:

Головний державний виконавець Ужгородського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Грицищук М.П. звернувся до суду з поданням, в якому просить постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон громадянку України ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, до виконання нею зобов'язань, покладених на неї згідно виконавчого листа №757/25287/14-ц виданого 04.02.2015 року Печерським районним судом м.Києва про солідарне стягнення з ТОВ Ейжа Дайрект Промоушн та ОСОБА_2 на користь ПАТ Європейський газовий банк заборгованість в розмірі 181 436,75 грн.

Державний виконавець в судове засідання для розгляду подання не з'явився, в матеріалах справи міститься заява про розгляд справи у його відсутність.

Інші учасники процесу до судового засідання не викликалися відповідно до вимог ст. 377-1 ЦПК України.

Дослідивши матеріали подання суд встановив.

На виконанні в Ужгородському МВ ДВС Головного ТУЮ знаходиться виконавче провадження ВП № 51786565 по примусовому виконанню виконавчого листа №757/25287/14-ц виданого 04.02.2015 року Печерським районним судом м.Києва про солідарне стягнення з ТОВ Ейжа Дайрект Промоушн та ОСОБА_2 на користь ПАТ Європейський газовий банк в розмірі 181 436,75 грн.. 25.07.2016 року державним виконавцем розглянуто заяву стягувача про прийняття на виконання виконавчого документа та винесено постанову про відкриття виконавчого провадження з виконання виконавчого листа №757/25287/14-ц виданого 04.02.2015 року Печерським районним судом м. Києва про солідарне стягнення з ТОВ Ейжа Дайрект Промоушн та ОСОБА_2 на користь ПАТ Європейський газовий банк заборгованість в розмірі 181 436,75 грн.

Рішення на сьогоднішній день боржником не виконано, будь - яких дій спрямованих на його виконання не здійснено.

Відповідно до п. 18 ст. 11 Закону України Про виконавче провадження у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, у процесі здійснення виконавчого провадження державний виконавець має право звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи за межі України - до виконання зобов'язань за рішенням.

Згідно зі ст. 33 Конституції України кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України за винятком обмежень, які встановлюються законом.

Відповідно до п. 5 ч. 1, ч. 2 ст. 6 Закону України Про порядок виїзду і в'їзду в Україну громадян України , громадянинові який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, - до виконання зобов'язань. При цьому паспорт може бути тимчасово затримано чи вилучено у випадках, передбачених пунктами 1-9 частини першої цієї статті, або в разі використання паспорта для вчинення злочину, або виявлення у ньому підробки, а також у випадках припинення громадянства України. Тимчасове затримання або вилучення паспорта у таких випадках здійснюється судом, органами прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, Державної прикордонної служби України, військовими комісаріатами та консульською службою України.

Згідно зі ст. 5 Закону України Про виконавче провадження державний виконавець зобов'язаний вживати заходів примусового виконання рішень, встановлених цим Законом, неупереджено, своєчасно, повно вчиняти виконавчі дії.

Разом з тим, суду не надано доказів того, що державним виконавцем вживались будь-які заходи щодо виконання судового рішення, вирішувалось питання про реалізацію виявленого майна, боржник не притягувався до відповідальності за невиконання рішення суду .

Слід зазначити, що Інструкцією з організації примусового виконання рішень (далі Інструкція), затвердженої наказом Мін'юсту України від 2 квітня 2012 року № 512/5 та зареєстрованої Мін'юстом України від 2 квітня 2012 року № 489/20802 визначений порядок здійснення обмеження у праві виїзду за межі України та заборони в'їзду в Україну при виконанні судових рішень.

Так, розділом ХІ вказаної Інструкції передбачено, що в поданні державного виконавця про обмеження виїзду боржника за межі України повинно зазначатись, зокрема, і підтвердження факту ухилення боржника від виконання своїх зобов'язань. Крім того, до подання повинно бути долучено доказ повідомлення боржника про направлення до суду подання щодо встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду.

Проте, вказані вимоги Інструкції державним виконавцем не виконано.

Будь-яких доказів, які б давали підстави вважати, що боржник може виїхати за кордон на постійне місце проживання, не виконавши зобов'язань, та доказів, які б свідчили про те, що боржник ОСОБА_2 ухиляється від виконання рішення - виконавцем суду не надано. Враховуючи наведене, суд вважає, що у задоволенні цього подання слід відмовити за відсутністю для цього законних підстав.

На підставі викладеного та керуючись ст. 6 Закону України Про порядок виїзду і в їзду в Україну громадян України , п. 18 ст. 11 Закону України Про виконавче провадження , ст. 441 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні подання Головного державного виконавця Ужгородського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Грицищука М.П. про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через Печерський районний суд м. Києва протягом п'ятнадцяти днів з дня проголошення, а особи, які не брали участі в розгляді справи з дня отримання копії цієї ухвали.

Суддя Остапчук Т.В.

Дата ухвалення рішення11.04.2018
Оприлюднено19.04.2018
Номер документу73424631
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/25287/14-ц

Ухвала від 02.12.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Козлов Р. Ю.

Ухвала від 27.02.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 11.04.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 10.04.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Рішення від 21.11.2014

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Козлов Р. Ю.

Ухвала від 19.09.2014

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Козлов Р. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні