Ухвала
від 16.04.2018 по справі 368/355/18
МОНАСТИРИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 368/355/18

Провадження № 2/603/149/2018

У Х В А Л А

"16" квітня 2018 р. м.Монастириська

Суддя Монастириського районного суду Тернопільської області Іванчука В. М. , перевіривши на відповідність вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України позовну заяву ОСОБА_1 до Кагарлицької районної державної нотаріальної контори, Яргорівської сільської ради Монастириського району Тернопільської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини та встановлення факту родинних відносин ,-

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Кагарлицького районного суду Київської області від 12.03.2018 року цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Кагарлицької районної державної нотаріальної контори, Яргорівської сільської ради Монастириського району Тернопільської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини та встановлення факту родинних відносин передано за підсудністю Монастириському районному суду Тернопільської області.

Так, ОСОБА_1 звернулася в суд із позовом до Кагарлицької районної державної нотаріальної контори, Яргорівської сільської ради Монастириського району Тернопільської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини та встановлення факту родинних відносин, у якій просить:

встановити додатковий строк у три місяці для подачі заяви про прийняття спадщини після померлої 17.04.2005 року ОСОБА_2;

встановити факт родинних відносин між ОСОБА_1 та ОСОБА_2, а саме, що ОСОБА_1 є рідною сестрою ОСОБА_2

За правилами статті 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором (ч.1 ст. 5 ЦПК України).

Доступ до правосуддя в контексті пункту 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та прецедентної практики Європейського суду з прав людини не може бути абсолютним і підлягає державному регулюванню й обмеженню. Кожна держава встановлює правила судової процедури, зокрема й процесуальні заборони та обмеження, зміст яких - не допустити судовий процес у безладний рух. Доступ до правосуддя здійснюється шляхом точного, послідовного і неухильного дотримання процесуального алгоритму, що передбачений ЦПК.

Позовна заява повинна відповідати вимогам, передбаченим положенням ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

У відповідності до ч.5 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Правові засади справляння судового збору, платників, об'єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначаються Законом України Про судовий збір .

Відповідно до п.3 ст. 6 Закону України Про судовий збір , з наступними змінами та доповненнями, за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

У разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

З долученої до позову квитанції, що датована 07.03.2018 року, убачається, що позивачем сплачено суму судового збору за одну позовну вимогу у розмірі 704,80 грн.

Таким чином, враховуючи зазначені вище вимоги Закону України Про судовий збір позивачу належить надати документи на підтвердження сплати судового збору в частині заявлених вимог про встановлення факту родинних відносин між ОСОБА_1 та ОСОБА_2, у розмірі 704,80 грн. (реквізити для сплати судового збору: отримувач УК у Монастириському районі 22030001, код отримувача (ЄДРПОУ) - 37382571, ГУДКСУ у Тернопільській області, МФО 838012, номер рахунку - 31217206700375, код класифікації доходів бюджету - 22030101).

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Зважаючи на характер та обсяг виявлених недоліків позовної заяви, строк на їх усунення доцільно визначити терміном десять днів із дня отримання копії ухвали.

Керуючись ст.ст. 4, 5, 28, 175, 177, 185 ЦПК України , -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Кагарлицької районної державної нотаріальної контори, Яргорівської сільської ради Монастириського району Тернопільської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини та встановлення факту родинних відносин - залишити без руху,надавши позивачу строк десять днів з дня отримання копії ухвали для усунення недоліків.

У випадку невиконання зазначених в ухвалі вимог до встановленого терміну, заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_3

СудМонастириський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення16.04.2018
Оприлюднено18.04.2018
Номер документу73436794
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —368/355/18

Рішення від 27.06.2018

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Іванчук В. М.

Ухвала від 30.05.2018

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Іванчук В. М.

Ухвала від 16.04.2018

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Іванчук В. М.

Ухвала від 12.03.2018

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Кириченко В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні