Ухвала
від 18.04.2018 по справі 823/1865/17
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 823/1865/17

УХВАЛА

18 квітня 2018 року м. Київ

Київський апеляційний адміністративний суд у складі:

судді-доповідача Петрика І.Й.,

суддів Вівдиченко Т.Р., Собківа Я.М.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву керівника апарату суду Курінної Ірини Михайлівни та заяву в.о. голови Шполянського районного суду Побережної Надії Петрівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за апеляційною скаргою судді Шполянського районного суду Черкаської області ОСОБА_1 на рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 28 грудня 2017 року у справі за адміністративним позовом судді Шполянського районного суду Черкаської області ОСОБА_1 до в.о. голови Шполянського районного суду Черкаської області Побережної Надії Петрівни про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити дії,-

в с т а н о в и л а:

Рішенням Черкаського окружного адміністративного суду від 28 грудня 2017 року у задоволенні адміністративного позову відмовлено.

Суддя Шполянського районного суду Черкаської області ОСОБА_1 не погоджуючись із зазначеним рішенням, подав апеляційну скаргу, в якій, посилається на те, що оскаржуване рішення є незаконним, необґрунтованим, винесеним з порушенням норм матеріального та процесуального права, у зв'язку із чим просить скасувати рішення першої інстанції та прийняти нове, яким адміністративний позов задовольнити повністю.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 5 березня 2018 року відкрито апеляційне провадження та призначено справу до судового розгляду на 19 березня 2018 року на 11 год. 20 хв.

Проте, у зв`язку із неявкою сторін та для встановлення усіх обставин справи, колегія суддів перенесла вирішення розгляду апеляційної скарги на 28 березня 2018 р. де у залі судового засідання прийнято рішення про перенесення вирішення даної адміністративної справи на 11 квітня 2018 р..

11 квітня 2018 року колегія суддів прийняла рішення залучити учасників судового процесу,- Керівника апарату Шполянського районного суду Черкаської області Курінну Ірину Михайлівну та в.о. голови Шполянського районного суду Черкаської області Побережну Надію Петрівну для встановлення усіх обставин справи та винесення обгрунтованого і законного рішення.

Разом з тим, 17 квітня 2018 року до Київського апеляційного адміністративного суду Керівник апарату суду Курінна Ірина Михайлівна та в.о. голови Шполянського районного суду Побережна Надія Петрівна подали заяви, в якій просять проводити апеляційний розгляд справи в режимі відеоконференції у Шполянському районному суді Черкаської області у зв'язку із неможливістю прибуттям до Київського апеляційного адміністративного суду.

Заслухавши суддю-доповідача, розглянувши матеріали справи та заяву Керівника апарату суду Курінної Ірини Михайлівни та в.о. голови Шполянського районного суду Побережної Надії Петрівни про проведення судового засідання за її участю в режимі відеоконференції, колегія суддів вважає, що вказана заява підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до частини другої ст.195 КАС України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п'ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

У силу вимог частини сьомої ст.195 КАС України у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п'ять днів до відповідного судового засідання.

Згідно частини п'ятої статті 195 КАС України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Як вбачається з матеріалів справи, заявляючи заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, Керівником апарату суду Курінною Іриною Михайлівною та в.о. голови Шполянського районного суду Побережною Надією Петрівною визначено Шполянський районний суд Черкаської області, в якому необхідно забезпечити проведення відеоконференції.

Згідно з частиною восьмої ст.195 КАС України копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов'язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

З огляду на викладене, колегія суддів, враховуючи необхідність забезпечення передбаченого Конституцією України права на доступ до правосуддя, вважає за необхідне задовольнити заяву Керівника апарату суду Курінної Ірини Михайлівни та в.о. голови Шполянського районного суду Побережної Надії Петрівни та доручити проведення відеоконференції Шполянському районному суду Черкаської області

Керуючись ст.ст.195, 241, 242, 321, 325 КАС України, колегія суддів,-

у х в а л и л а:

Заяву Керівника апарату суду Курінної Ірини Михайлівни та в.о. голови Шполянського районного суду Побережної Надії Петрівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції - задовольнити.

Забезпечити проведення відеоконференції за участю Керівника апарату суду Курінної Ірини Михайлівни та в.о. голови Шполянського районного суду Побережної Надії Петрівни Шполянському районному суду Черкаської області (вул. Соборна, б. 36, м. Шпола, Черкаської області 20603)

Судове засідання з вирішення справи №823/1865/17 в режимі відеоконференції відбудеться 24 квітня 2018 року о 11 год. 00 хв. в приміщенні Київського апеляційного адміністративного суду за адресою: м. Київ, вул. Московська, 8, корп. 30, зал №7.

Копію ухвали про участь Керівника апарату суду Курінної Ірини Михайлівни та в.о. голови Шполянського районного суду Побережної Надії Петрівни в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити Шполянському районному суду Черкаської області

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та подальшому оскарженню не підлягає.

Суддя - доповідач Петрик І.Й.

Судді Вівдиченко Т.Р.

Собків Я.М.

Дата ухвалення рішення18.04.2018
Оприлюднено20.04.2018

Судовий реєстр по справі —823/1865/17

Рішення від 25.09.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

О.А. Рідзель

Рішення від 25.09.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

О.А. Рідзель

Ухвала від 13.08.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

О.А. Рідзель

Ухвала від 29.07.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

О.А. Рідзель

Ухвала від 01.07.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

О.А. Рідзель

Постанова від 18.06.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Загороднюк А.Г.

Ухвала від 17.06.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Загороднюк А.Г.

Ухвала від 04.07.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стрелець Т.Г.

Постанова від 16.05.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Петрик І.Й.

Ухвала від 18.04.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Петрик І.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні