Ухвала
від 19.04.2018 по справі 399/800/15-к
ОНУФРІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 399/800/15-к

провадження № 1-в/399/18/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 квітня 2018 року Онуфріївський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1

з участю:

секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

представника Онуфріївського РВ з питань пробації ОСОБА_4

засудженого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в сел. Онуфріївка подання провідного інспектора Онуфріївського районного відділу з питань пробації Південного МУ ПВКП та пробації Міністерства Юстиції ОСОБА_4 про звільнення від подальшого відбування покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку, відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Омельник, Онуфріївського районну, Кіровоградської області, українця, громадянина України, освіта базова середня, який працює робочим на Онуфріївському лісництві ДП «Онуфріївське лісове господарство», не одружений, зареєстрований: АДРЕСА_1 , засуджений: 02.10.2015 року Онуфріївським районним судом Кіровоградської області за ч.3 ст.185, ч.4 ст.70 КК України на 4 роки 6 місяців позбавлення волі звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки 6 місяців.

В С Т А Н О В И В :

Вироком Онуфріївського районного суду Кіровоградської області від 02.10.2015 року ОСОБА_5 засуджений за ч.3 ст.185, ч.4 ст.70 КК України на 4 роки 6 місяців позбавлення волі з випробуванням, іспитовий строк встановлено на 2 роки 6 місяців. На засудженого покладено обов`язки, у відповідності до ст.76 КК України.

В поданні Онуфріївського районного відділу з питань пробації Південного МУ ПВКП та пробації Міністерства Юстиції зазначено, що ОСОБА_5 перебуває на обліку Онуфріївського РВ з питань пробації з 16.11.2015 року. 17.11.2017 року був ознайомлений з порядком та умовами відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком, у нього було відібрано підписку, анкету та пояснення.

За час перебування на обліку ОСОБА_5 правила та порядок перебування на обліку, а також обов`язки покладені на нього судом, а саме: повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації не порушував.

За місцем проживання ОСОБА_5 характеризується позитивно, компрометуючих матеріалів відносно засудженого не надходило. До адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався. ОСОБА_5 став на шлях виправлення.

Враховуючи, що іспитовий строк у засудженого закінчився 02.04.2018 року, провідний інспектор Онуфріївського РВ з питань пробації Південного МУ ПВКП та пробації Міністерства юстиції ОСОБА_4 , у відповідності до ч.1 п.9 ст.537 КПК України, ст.78 КК України та ст.165 КВК України надав до суду матеріали відносно ОСОБА_5 для вирішення питання про його звільнення від призначеного покарання після закінчення іспитового строку.

Засуджений ОСОБА_5 проти задоволення подання в частині звільнення його від покарання на підставі ч.1 ст.78 КК України не заперечував, прохав звільнити його від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Представник Онуфріївського РВ з питань пробації ОСОБА_4 підтримав подання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку відносно ОСОБА_5 .

Прокурор подання Онуфріївського РВ з питань пробації підтримав, вважає за необхідне звільнити засудженого від відбування покарання, з урахуванням того, що за час іспитового строку він не вчинив нового злочину, за місцем проживання характеризується посередньо.

На підставі перевірених та оцінених письмових матеріалів, з урахуванням думки прокурора та представника Онуфріївського РВ з питань пробації, суд приходить до висновку, що подання провідного інспектора Онуфрївського РВ з питань пробації Південного МУ ПВКП та пробації Міністерства юстиції ОСОБА_4 підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до п.9 ч.1 ст.537 КПК України встановлено, що під час виконання вироків суд, має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку.

Частинами 1,2 статті 78 КК України визначено, що після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання. Якщо засуджений не виконує покладені на нього обов`язки або систематично вчинює правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, суд направляє засудженого для відбування призначеного покарання.

ОСОБА_5 засуджений 02.10.2015 року Онуфріївським районним судом Кіровоградської області за ч.2 ст.185, ч.4 ст.70 КК України на 4 роки 6 місяців позбавлення волі з застосуванням ст.75 КК України з випробуванням, іспитовий строк встановлено на 2 роки 6 місяців.

Як вбачається з матеріалів подання Онуфріївського РВ з питань пробації та особової справи ОСОБА_5 , останній за час перебування на обліку в інспекції виконував обов`язки покладені на нього судом. До кримінальної відповідальності не притягувався. За місцем проживання засуджений характеризується позитивно.

На час розгляду в судовому засіданні зазначеного вище подання, встановлений судом іспитовий строк закінчився, суд вважає за можливе звільнити засудженого ОСОБА_5 від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Керуючись ст.537 КПК України,ст.78 КК України, ст.165 КВК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Подання провідного інспектора Онуфріївського районного відділу з питань пробації Південного МУ ПВКП та пробації Міністерства Юстиції ОСОБА_4 про звільнення від подальшого відбування покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку, відносно ОСОБА_5 - задовольнити.

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від призначеного вироком Онуфріївського районного суду Кіровоградської області від 02.10.2015 року покарання звільнити по кінцю іспитового строку.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Кіровоградської області протягом 7 днів з дня її оголошення через Онуфріївський районний суд Кіровоградської області.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.04.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу73501636
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —399/800/15-к

Ухвала від 19.04.2018

Кримінальне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шуліка О. О.

Ухвала від 03.02.2016

Кримінальне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко Г. К.

Ухвала від 28.09.2015

Кримінальне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко Г. К.

Вирок від 02.10.2015

Кримінальне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко Г. К.

Ухвала від 11.09.2015

Кримінальне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко Г. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні