Ухвала
від 14.12.2017 по справі 757/74956/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/74956/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 грудня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Києві клопотання прокурора відділу процесуального керівництва та підтримання державного обвинувачення департаменту з розслідування ОВС у сфері економіки Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про призначення позапланової документальної перевірки, -

В С Т А Н О В И В :

до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання прокурора відділу процесуального керівництва та підтримання державного обвинувачення департаменту з розслідування ОВС у сфері економіки Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про призначення позапланової документальної перевірки дотримання вимог податкового законодавства, в обґрунтування якого зазначив наступне.

У провадженні управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017000000003630 від 13.11.2017, за фактом вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч.3 ст.358, ч. 3 ст. 209 КК України.

Враховуючи вищевикладене, з метою повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування, виникла необхідність у проведенні позапланової документальної перевірки ТОВ «Техпромсервіс ЛТД» (ЄДРПОУ 30531000) по фінансово-господарським взаємовідносинам з ТОВ "ТЕХСТАНДАРТ ЛТД" (код ЄДРПОУ 39773833), ТОВ "ТРОТЕК" (ЄДРПОУ 39744231) та ТОВ "Скай Сіті Буд" (код ЄДРПОУ 40404483) на предмет своєчасності, повноти нарахування та сплати усіх передбачених Податковим кодексом України податків і зборів за весь період взаємовідносин, організацію проведення якої доручити службовим особам ГУ ДФС у м. Києві, з дотриманням строків встановлених Податковим Кодексом України.

В судове засідання прокурор не з`явився, про причини своєї неявки суд не повідомив.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України не здійснювалась, оскільки таке клопотання не заявлялось.

Статтею 22 КПК України передбачено, що кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом. Сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом.

У відповідності до положень ст. 26 КПК України, сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та спосіб, передбачених цим Кодексом.

Дослідивши клопотання та дослідивши долучені до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Згідно з пунктом 78.1.11. Податкового кодексу України документальна позапланова перевірка проводиться у разі отримання судового рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки або постанови слідчого, прокурора, винесеної ними відповідно до закону.

Згідно з ч. 3 Закону України від 28.12.2014 № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», у 2015 та 2016 роках перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволу Кабінету Міністрів України, за заявкою суб`єкта господарювання щодо його перевірки, згідно з рішенням суду або згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу України.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування клопотання, яке ґрунтується на вищевказаних положеннях закону, приходжу до висновку про наявність правових підстав для призначення позапланової документальної перевірки з питань дотримання вимог податкового законодавства здійсненні фінансово-господарських взаємовідносин.

Керуючись ст.ст. 309, 376, 392 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора відділу процесуального керівництва та підтримання державного обвинувачення департаменту з розслідування ОВС у сфері економіки Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про призначення позапланової документальної перевірки - задовольнити.

Призначити позапланову документальну перевірку ТОВ «Техпромсервіс ЛТД» (ЄДРПОУ 30531000) по фінансово-господарським взаємовідносинам з ТОВ "ТЕХСТАНДАРТ ЛТД" (код ЄДРПОУ 39773833), ТОВ "ТРОТЕК" (ЄДРПОУ 39744231) та ТОВ "Скай Сіті Буд" (код ЄДРПОУ 40404483) на предмет своєчасності, повноти нарахування та сплати усіх передбачених Податковим кодексом України податків і зборів за весь період взаємовідносин.

Проведення перевірки доручити співробітникам організацію проведення якої доручити службовим особам ГУ ДФС у м. Києві, з дотриманням строків встановлених Податковим Кодексом України.

Проведення перевірки провести з урахуванням матеріалів кримінального провадження №42017000000003630. Результати перевірки направити до Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України у термін передбачений законодавством України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.12.2017
Оприлюднено08.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/74956/17-к

Ухвала від 14.12.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні